iOS tip - «Πετάγονται» ειδοποιήσεις ενώ ακούτε μουσική; απενεργοποιήστε τες

iOS tip - «Πετάγονται» ειδοποιήσεις ενώ ακούτε μουσική; απενεργοποιήστε τες
ired.gr

 ...και ενώ σολάρετε πάνω στο ρεφρέν, ακούγεται «μπλιπ» από εισερχόμενο. Μη θυμώνετε, σας προτείνουμε τρεις τρόπους για να ακούτε ανενόχλητοι τη μουσική σας.

Θα το έχετε ζήσει. Ακούτε την αγαπημένη σας μουσική, από τα ακουστικά ή από κάποιο ηχείο Bluetooth συνδεδεμένο με το iPhone και ξαφνικά η ένταση χαμηλώνει και ακούγεται ο ήχος μιας ειδοποίησης: ένα νέο email, ένα iMessage, ένα μήνυμα Viber ελήφθη. Η παρέμβαση είναι εξαιρετικά ενοχλητική τόσο όταν απολαμβάνετε ένα μουσικό κομμάτι, όσο και όταν ακούτε ένα podcast ή ένα audiobook.

Για να διατηρήσετε την αναπαραγωγή της μουσικής συνεχόμενη και να ρυθμίσετε τη σίγαση των ειδοποιήσεων του iPhone, σας προτείνουμε τρεις διαφορετικές μεθόδους. Διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει.

Βάλτε το στο αθόρυβο

Ο πιο γρήγορος τρόπος για σίγαση όλων των ήχων είναι να ανοίξετε τον διακόπτη της σίγασης στην αριστερή πλευρά του iPhone. Η συσκευή θα μπορεί να αναπαράγει ήχο αλλά δεν θα ακούγεται καμία ειδοποίηση.

Ωστόσο, οι εισερχόμενες κλήσεις θα εξακολουθούν να παρεμβαίνουν στην αναπαραγωγή της μουσικής. Η μουσική θα σταματήσει έως ότου η κλήση προωθηθεί στον αυτόματο τηλεφωνητή, αλλά το τηλέφωνο δεν θα χτυπήσει.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα νεότερο iPad που δεν διαθέτει το φυσικό κουμπί της σίγασης, μπορείτε να το εντοπίσετε στο Κέντρο Ελέγχου, στο οποίο έχετε πρόσβαση με κύλιση από κάτω προς τα πάνω στη οθόνη.

stop ios 01

Μην ενοχλείτε

Επίσης, στο Κέντρο Ελέγχου βρίσκεται και η συντόμευση της λειτουργίας Μην Ενοχλείτε. Πρόκειται για το μισοφέγγαρο, ανάμεσα στο Bluetooth και το κλείδωμα της περιστροφής της οθόνης. Αυτό το χαρακτηριστικό απενεργοποιεί τις ειδοποιήσεις αλλά και τις εισερχόμενες κλήσεις. Πρόκειται για την καλύτερη επιλογή, σε περίπτωση που δεν θέλετε καμία διακοπή από τρίτους.

Το Μην ενοχλείτε σας επιτρέπει να θέσετε εξαιρέσεις για επαφές που βρίσκονται στα Αγαπημένα σας ή για συγκεκριμένα άτομα. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Μην ενοχλείτε για να επιλέξετε τις εξαιρέσεις.

Επίσης, το Μην Ενοχλείτε έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τον διακόπτη της σίγασης. Διαθέτει μια οπτική υπενθύμιση στο Status bar (το μισοφέγγαρο), ώστε να θυμηθείτε να το απενεργοποιήσετε όταν τελειώσει η αναπαραγωγή της μουσικής. Στην άλλη περίπτωση, η δικαιολογία «το ξέχασα στο αθόρυβο» έχει βάση.

Χειροκίνητα

Αν προτιμάτε μια προσέγγιση a la carte, έτσι ώστε κάποιες γνωστοποιήσεις να εμφανίζονται, ενώ κάποιες άλλες όχι, πρέπει να κάνετε χειροκίνητα τη διαδικασία για κάθε μία εφαρμογή. Οι εφαρμογές που θα πρέπει να σας απασχολήσουν θα πρέπει να είναι πρωταρχικά το Mail, τα Μηνύματα και το Τηλέφωνο.

Εκτός από τον ήχο, θα μπορούσατε να απενεργοποιήσετε και την δόνηση. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γνωστοποιήσεις και επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να θέσετε στο mute, ενώ ακούτε μουσική. Για εφαρμογές τρίτων, έχετε παρόμοια δυνατότητα απενεργοποίησης των ειδοποιήσεων από το ίδιο μενού.

Διαβάστε επίσης: «iOS 10 – Πώς να χρησιμοποιείται το Tapback στην εφαρμογή Μηνύματα»

Από mirelen