iOS 10.2 Η νέα ρύθμιση για την Κάμερα είναι εξαιρετική

iOS 10.2  Η νέα ρύθμιση για την Κάμερα είναι εξαιρετική
ired.gr

 Οι λήψεις σας είναι πάντα σε τετράγωνο πλαίσιο; Μήπως επί το πλείστον τραβάτε βίντεο; Η πρόσφατη ενημέρωση iOS 10.2 θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

Γνωρίζαμε την ύπαρξη αυτού του καταπληκτικού χαρακτηριστικού από τη beta έκδοση του iOS 10.2 αλλά περιμέναμε ώστε να κυκλοφορήσει η public version, έτσι ώστε οι περισσότεροι χρήστες να είναι σε θέση να το «απολαύσουν».

Τι συνέβαινε μέχρι σήμερα

Η εφαρμογή της κάμερας σε iOS είναι ρυθμισμένη από προεπιλογή στη λειτουργία Φώτο. H εφαρμογή υποστηρίζει πολλούς διαφορετικούς τρόπους για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, συμπεριλαμβανόμενης μιας λειτουργίας εγγραφής βίντεο σε αργή κίνηση, αλλά και λειτουργιών λήψης σε παρέλευση χρόνου και Πανόραμα.

Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή αυτών των τρόπων, σύροντας αριστερά ή δεξιά.

Κάθε φορά που κλείνετε το app και επιστρέφετε σε αυτό αργότερα, αυτό ανοίγει πάντα στη λειτουργία Φώτο. Η εφαρμογή υποστηρίζει, επίσης, ζωντανά φίλτρα, αλλά με την επαναφορά, όλα αυτά “εξαφανίζονται”.

Το εμπόδιο αυτό δεν υπάρχει πια.

Η νέα ρύθμιση κρατάει τις προτιμήσεις σας κάθε φορά που ανοίγετε και κλείνετε την εφαρμογή. Για να εντοπίσετε τη νέα επιλογή, ακολουθήστε την εξής διαδρομή: Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες και Κάμερα > Διατήρηση Ρυθμίσεων.

iphone camera

Προσαρμόστε την κάθε ρύθμιση που θέλετε η κάμερα να θυμάται ή να ξεχνάει κάθε φορά που ανοίγει, εναλλάσσοντας τον εικονικό διακόπτη.

Στη Λειτουργία Κάμερας, αν η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη, η εφαρμογή θα διατηρεί την τελευταία λειτουργία, π.χ. Βίντεο ή Τετράγωνο και δεν θα ανοίγει στη ρύθμιση Φώτο, όπως είχαμε συνηθίσει έως σήμερα.
Στο Φίλτρο Φωτογραφίας, αν η ρύθμιση παραμένει ενεργή, ισχύει το ίδιο αλλά μόνο για τα iOS φίλτρα της κάμερας. π.χ. αν το φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε τελευταίο είναι το χρώμιο, η κάμερα θα ανοίγει με αυτό, σε αντίθεση με την αυτόματη επαναφορά στο Κανένα, που συνέβαινε έως σήμερα.

Τέλος, η λειτουργία Live Photos μπορεί να απενεργοποιηθεί, ώστε κάθε λήψη να μην είναι ταυτόχρονα και Live. Προηγουμένως, με την επανεκκίνηση του app της Κάμερας, γινόταν αυτόματη επαναφορά στο Live Photo ενεργό.
Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι αυτές οι ρυθμίσεις είναι ξεχωριστές και δεν έχουν ομαδοποιηθεί. Οι χρήστες που θέλουν την κάμερα να θυμάται σε ποια κατάσταση ήταν την τελευταία φορά που την χρησιμοποίησαν, δεν σημαίνει ότι θέλουν απαραιτήτως να κάνουν το ίδιο και για τα φίλτρα.

Παρ' όλα αυτά, το zoom και η έκθεση επανέρχονται αυτόματα κάθε φορά. Η εφαρμογή, επίσης, θυμάται, ούτως ή άλλως, ποια κάμερα είχε χρησιμοποιηθεί τελευταία, η οπίσθια ή η εμπρόσθια, και ανοίγει με αυτή.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως κάθε νέα αναβάθμιση του λογισμικού προσφέρει μικρές αλλά πολύ σημαντικές αλλαγές, που κυριολεκτικά κάνουν τη χρήση του iPhone πιο εύκολη.

Και αν ως τώρα, πολλοί κατηγορούσαν την Apple ότι δεν δίνει τη δυνατότητα παραμετροποίησης των ρυθμίσεων, αυτό το βήμα, μαζί και με άλλες κινήσεις, δείχνουν πως το iPhone μπορεί να προσαρμοστεί στις συνήθειες του χρήστη.

Από mirelen