Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο μέλλον κάποια συσκευή iPhone θα έχει μπρος - πίσω οθόνη

Στο μέλλον κάποια συσκευή iPhone θα έχει μπρος - πίσω οθόνη
ired.gr

Σχέδια που διέρρευσαν δείχνουν οθόνη μπρος-πίσω για το νέο iPhone.

Η Apple τα τελευταία χρόνια έκανε προσπάθειες για να κάνει την οθόνη του iPhone όλο και πιο πολύπλοκη σε λειτουργίες. Τρανό παράδειγμα βέβαια είναι το 3D Touch που προσθέτει διάφορες επιπλέον λειτουργίες ανάλογα με το πάτημα στην οθόνη του iPhone. Αλλά γιατί να περιοριστεί μόνο στο μπροστινό μέρος της συσκευής;

Με μια νέα πατέντα που κατοχύρωσε η Apple, φαίνεται πως η εταιρεία θεωρεί και τα πλάγια και ίσως το πίσω μέρος της συσκευής σαν χώρο που μπορεί να έχει οθόνη αφής και ίσως και 3D Touch.

Η πατέντα όπως αποκαλύφθηκε από το AppleInsider, δείχνει σχέδια όπου «ηλεκτρονικές συσκευές έχουν οθόνη και αισθητήρες αφής γύρω». Στην επεξήγηση που κατατέθηκε στο
στο Αμερικάνικο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων (U.S. Patent and Trademark Office) η Apple περιγράφει μια συσκευή με επίπεδα ή κυρτά πλαϊνά που καλύπτονται από οθόνη και έχουν αισθητήρες αφής.

Όπως εξηγεί η Apple, «οι οθόνες αφής στο εμπρόσθιο μέρος των συσκευών δεν είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος ελέγχου, επειδή τα δάχτυλά μας πολλές φορές στέκονται εμπόδιο στο να δούμε ό,τι απεικονίζεται στην οθόνη. Θα ήταν λοιπόν επιθυμητό το να μπορούμε να έχουμε ηλεκτρονικές συσκευές με επιπλέον οθόνες και αισθητήρες αφής». Αυτά περιγράφονται στην κατατεθειμένη ευρεσιτεχνία.

Αυτό, με άλλα λόγια, σημαίνει την προσθήκη οθόνης και αισθητήρων αφής στο πλάι της συσκευής (το λιγότερο) - και ας αφήσουμε τα «μυστηριακά», πρόκειται περί του iPhone - όπου θα μπορείς να εισάγεις δεδομένα με τα δάχτυλα χωρίς να εμποδίζεται η θέαση στην πρόσοψη και ό,τι απεικονίζεται σε αυτήν.

iphone around 02

Αν αναρωτιέστε τι γίνεται με τα πλήκτρα ρύθμισης ήχου, ή τα άλλα πλήκτρα σε μια τέτοια σχεδίαση, η Apple το έχει καλύψει κι αυτό. Μπορούν να αντικατασταθούν από αισθητήρες αφής στα πλάγια της συσκευής. Η Apple επίσης περιγράφει τη χρήση της κάμερας με ένα εικονικό πλήκτρο σαν εικονικό πλήκτρο λήψης στο πλάι του iPhone επίσης.

Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι τελικά σχεδιάζει η Apple, η πατέντα περιλαμβάνει σχέδια μιας συσκευής με κυρτή πλαϊνή οθόνη που την καλύπτει γύρω-γύρω. Αυτό συνδυάζεται με μια πρόσφατη πατέντα που κατοχυρώθηκε από την Apple για μια συσκευή που διπλώνει στα δύο, όπως τα παλιά clamshell κινητά, αλλά είναι όλο οθόνη.

iphone around 03

Άρα όλα αυτά σημαίνουν ότι μπορούμε να ελπίζουμε πως το iPhone του επόμενου έτους θα έχει τέτοια χαρακτηριστικά όπως αυτά που περιγράφονται στην πατέντα της Apple; Σίγουρα είναι κάπως πρώιμο το να πούμε ότι αυτό αποτελεί βεβαιότητα και ότι θα το δούμε στο iPhone 8 - ιδιαίτερα όταν η Apple είναι πιθανό να αποφασίσει να μην το ονομάσει «8», αλλά 7s (κάτι που φαίνεται όμως αρκετά τραβηγμένο).

Ένα iPhone με κυρτά πλαϊνά είναι σίγουρα στη λίστα επιθυμιών της Apple και η προσθήκη δυνατοτήτων αφής, θα το ξεχώριζε από τον ανταγωνισμό (Samsung Galaxy) που ήδη προσφέρει τέτοιου είδους σχεδίαση.

Οπωσδήποτε, από την κατάθεση ευρεσιτεχνίας μέχρι την τελική υλοποίηση υπάρχει αρκετή απόσταση να διανυθεί, οπότε μόνο να περιμένουμε μπορούμε, για να δούμε πως θα εξελιχθούν οι υπόλοιπες φήμες που αφορούν το επερχόμενο iPhone του 2017.

Δείτε ακόμη: iPhone 8 - Φήμες λένε θα φέρει γυάλινο περίβλημα, ιδανικό για ασύρματη φόρτιση

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status