Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone - Η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχεις πάντα μαζί σου

iPhone - Η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχεις πάντα μαζί σου
ired.gr

Η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου - δηλαδή το κινητό σου - και οι στατιστικές λένε iPhone.

Μια σύγχρονη τεχνολογική παροιμία λέει ότι, «καλύτερη κάμερα είναι αυτή που μπορείς να κουβαλάς πάντα μαζί σου». Και, αν αφαιρέσουμε τους επαγγελματίες και πωρωμένους ερασιτέχνες που κυκλοφορούν με μια θηριώδη DSLR και μια τσάντα φακούς, όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί έχουμε μαζί μας πάντα το κινητό μας και μόνο αυτό.

Και οι πιθανότητες λένε ότι - εκτός κι αν ανήκεις στις δύο κατηγορίες που είπαμε παραπάνω - τότε, η μόνη κάμερα που έχεις μαζί σου όταν συμβεί αυτό το εκπληκτικό και σπάνιο γεγονός που θέλεις να απαθανατίσεις, είναι η κάμερα του κινητού σου.

Αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση, ούτε το φανταστήκαμε. Δεδομένα από το Flickr δείχνουν ότι, το 2016, οι πιο διαδεδομένες κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν κάποιες επώνυμες DSLR όπως οι Nikon, Canon, Sony κλπ, αλλά οι κάμερες των διαφόρων μοντέλων iPhone. Για την ακρίβεια, 8 στις 10 φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί με iPhone.

Σαν μέρος της ετήσιας αναφοράς που κάνει το Flickr, η εταιρία παραδοσιακά μοιράζεται μαζί μας στοιχεία για τις συνηθέστερες κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη των φωτογραφιών που ανέβηκαν στο δημοφιλή φωτογραφικό ιστότοπο. Φέτος λοιπόν, ήταν η χρονιά του iPhone με κορυφαία τρία μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν, το 6, το 5S και το 6S.

Το ποσοστό (8 στα 10 ή 80%) είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Υπάρχει βέβαια η δικαιολογία ότι, ενώ υπάρχουν πολλά μοντέλα Sony, Canon, Nikon ή συσκευών Android, υπάρχουν πολύ λίγα μοντέλα iPhone και αυτό εξηγεί εν μέρη τη συγκέντρωση ποσοστού στα iPhone. Όμως και πάλι το παρακάτω γράφημα δεν εξηγείται με τέτοιες δικαιολογίες.

iphone photos 02

Το βασικό που φαίνεται είναι ότι οι μισές από τις συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν κάποιο μοντέλο iPhone της Apple. Ελάχιστα μένουν από εκεί κι έπειτα για τις συσκευές Android, ή άλλες μάρκες κανονικών φωτογραφικών μηχανών.

Παρόλο που είναι γνωστό ότι το iPhone είναι η πιο διαδεδομένη μάρκα κινητού στην αγορά, τα δεδομένα δείχνουν και κάτι άλλο.

Αυτοί που έχουν ενδιαφέρον να ασχολούνται με την φωτογραφία ως χόμπι, τείνουν να αγοράζουν συσκευές της Apple πολύ περισσότερο από όλους τους άλλους μαζί, κάτι που έχει νόημα, γιατί το iPhone είναι ένα από τα τρία κινητά με κορυφαία κάμερα στην αγορά, εμφανίζοντας κάθε χρόνο ένα μοντέλο με κορυφαία κάμερα.

Είτε αυτό, είτε η εφαρμογή του Flickr για Android είναι εντελώς άχρηστη.

Δείτε ακόμη: Υπάρχει καλύτερη κάμερα από του iPhone 6S;

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status