Ληστεία στο Apple Store του Palo Alto στην Καλιφόρνια

Ληστεία στο Apple Store του Palo Alto στην Καλιφόρνια
ired.gr

Ληστές επιτίθενται με SUV σε Apple Store και κλέβουν Mac και iPhone

Μια σπείρα ληστών επιτέθηκε με ένα Kia Soul SUV, στη βιτρίνα του Apple Store του Palo Alto στην Καλιφόρνια, την περασμένη Κυριακή το πρωί και εξαφανίστηκαν με λεία από συσκευές μεταξύ αυτών πολλά Mac και iPhone σύμφωνα με έκθεση της τοπικής αστυνομίας.

Οι τοπικές αρχές έλαβαν ειδοποίηση κατά τις 4:30 το πρωί ότι ένα όχημα εισέβαλε στο Apple Store που βρίσκεται στη Λεωφόρο Πανεπιστημίου 340. Οι μάρτυρες είπαν στην αστυνομία ότι είδαν αρκετούς ανθρώπους να τρέχουν από το μαγαζί σύμφωνα με τη The Mercury News.

Όταν έφτασε η αστυνομία, βρήκαν ένα άλλο όχημα παρατημένο σε μια πάροδο με κλεμμένα Mac και iPhone που ήταν μέσα κι έξω από αυτό πεσμένα στο έδαφος. Η κάμερα του Apple Store έδειξε ότι οι κλέφτες μπήκαν στο μαγαζί από μια τρύπα στη βιτρίνα στο μπροστινό μέρος του καταστήματος.

Η αστυνομία πιστεύει ότι στη ληστεία συμμετείχαν 8-10 άτομα. Μέχρι τώρα, οι αρχές έχουν συλλάβει τέσσερις που έλαβαν μέρος στη ληστεία, μεταξύ αυτών ο 19-χρονος Shaquin K. Ferguson και η 18-χρονη Erica Jaynisha White. Οι άλλοι δύο ήταν έφηβοι 16 και 17 χρονών σύμφωνα με τις αρχές.

Οι τέσσερις νέοι συνελήφθησαν λόγω υπονοιών για συμμετοχή στη ληστεία και με κατηγορίες για ληστεία, βανδαλισμό και συνωμοσία, σύμφωνα με τον τύπο.

Αν και ο Ferguson ήταν υπό εποπτεία για οπλοκατοχή, κανείς από τους υπόπτους δεν έχει συνδεθεί με άλλες ληστείες σε Apple Store στην ευρύτερη περιοχή. Η αστυνομία ψάχνει για τους άλλους 4-6 υπόπτους, αλλά δεν έχει δώσει αναφορά για το συνολικό κόστος των κλοπιμαίων.

Οι ληστείες έχουν αρχίσει να γίνονται πρόβλημα στα Apple Stores τελευταία, λόγω και του ότι το τζάμι της βιτρίνας των καταστημάτων σπάει εύκολα. Σε μια προσπάθεια να προστατευτούν, τα μαγαζιά έχουν τοποθετήσει ατσάλινα κολονάκια μπροστά, ώστε να εμποδίσουν παρόμοιες επιθέσεις από αυτοκίνητα.

Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι ληστές πέρασαν πάνω από το πεζοδρόμιο μέσω ενός γειτονικού μαγαζιού.

Οι ληστείες αυτού του είδους, δεν είναι οι μοναδικές στα Apple Stores. Ένα άλλο είδος που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια που τα μαγαζιά λειτουργούν έχει αρχίσει και διαδίδεται πολύ, όπως έγινε σε μια περίπτωση σε κατάστημα της Μασσαχουσέττης τον Οκτώβριο. Μια άλλη ομάδα ληστών - μεταμφιεσμένοι σε υπαλλήλους του Apple Store - κατάφεραν να κλέψουν 19 iPhone από ένα άλλο μαγαζί στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο.

Το κατάστημα στο Palo Alto ξανάνοιξε τη Δευτέρα με σανίδες να καλύπτουν την τρύπα στη βιτρίνα.

Δείτε ακόμη: 19 iPhones έκαναν φτερά από κλέφτες μεταμφιεσμένους σε υπαλλήλους του Apple Store

από Elichord