MacBook Pro - HyperDrive επαναφέρει τη συνδεσιμότητα (Video)

MacBook Pro - HyperDrive επαναφέρει τη συνδεσιμότητα (Video)
ired.gr

Με αυτό το αξεσουάρ λύνονται δια μιας όλα τα τα προβλήματα συνδεσιμότητας του νέου MacBook Pro.

Το νέο MacBook Pro του 2016 που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την Apple τον Οκτώβριο προκάλεσε μεικτές εντυπώσεις με την OLED Touch Bar που έκανε μεγάλη εντύπωση και την έλλειψη θυρών σύνδεσης εκτός από 4 USB-C που έκαναν εξίσου μεγάλη εντύπωση (αρνητική όμως).

Δυστυχώς η εμμονή της Apple σε όλο και πιο λεπτές συσκευές είχε κακό αντίκτυπο, όχι μόνο στη μπαταρία που μίκρυνε, αλλά και στην αφαίρεση των υπολοίπων θυρών που όλοι μέχρι τώρα γνώριζαν και ακόμη χρησιμοποιούν.

Δυστυχώς, η «καινοτομία» της Apple, οδήγησε σε ένα μηχάνημα χωρίς δυνατότητες σύνδεσης με όλα σχεδόν τα περιφερειακά που κυκλοφορούν στην αγορά (εκτός των ασυρμάτων), εκτός από τα ελάχιστα που έχουν ήδη USB-C θύρα.

Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει το «HyperDrive Compact Thunderbolt 3 USB-C hub» το οποίο είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελίες σε μια νέα καμπάνια στο Kickstarter.

hyperdrive 02

Το HyperDrive συνδέεται σε δύο USB-C θύρες του MacBook Pro και παρέχει από την άλλη μεριά ένα σύνολο από θύρες ελευθερώνοντάς μας από την ανάγκη για διάφορους ξεχωριστούς αντάπτορες. Το HyperDrive μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε μοντέλο MacBook Pro του 2016 με ή χωρίς την OLED Touch Bar. Οι θύρες που προσφέρει είναι:

  • MicroSD UHS-1 104Mb/s slot
  • SD UHS-1 105Mb/s slot
  • 2 x USB 3.1 Gen 1 5Gb/s port
  • USB-C 5Gb/s port
  • USB Type-C Thunderbolt 3 40Gb/s port with max 100-watt power delivery
  • HDMI video 1080p @ goHz, 4K @ 30Hz port

Αυτό που κάνει το HyperDrive ξεχωριστό εν σχέσει με οποιοδήποτε άλλο hub, είναι η σύνδεσή του με 2 θύρες USB-C ταυτόχρονα, προκειμένου να έχει αυξημένο bandwidth. Το HyperDrive παρέχει μέχρι και 45Gb/s bandwidth προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες του τις θύρες ταυτόχρονα.

Η θύρα του Thunderbolt 3, παρέχει ισχύ 100 watt που αρκούν για να φορτίσουν το MacBook Pro που ζητάει είτε 61 watt (το 13άρι) ή 87 watt (το 15άρι).

hyperdrive 03

Ένα ακόμη από τα προβλήματα ασυμβατότητας που δημιουργήθηκαν από το νέο MacBook Pro 2016 είναι ότι η Apple αποφάσισε να υποστηρίξει μόνο το νεότερο ελεγκτή για θύρες Thunderbolt 3. Σύμφωνα με τη Sanho Corporation, κατασκευάστρια του HyperDrive, τα hubs είναι απόλυτα συμβατά με τις απαιτήσεις των νέων MacBook Pro ώστε να λύσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα συμβατότητας και συνδεσιμότητας.

Το HyperDrive μπορεί να παραγγελθεί από τώρα στο Kickstarter και θα παραδοθεί σε όσους το παρήγγειλαν από τώρα, το Φεβρουάριο του 2017 και σε όλους τους άλλους τον Μάρτιο του 2017. Όσοι παραγγείλουν από τώρα, θα πληρώσουν 49$ για την απόκτησή του, που είναι το 50% της κανονικής τιμής που θα έχει και είναι 99$.

 

Δείτε ακόμη: Τι είναι και τι δεν είναι το USB Type C

από Elichord