PhotoScan από τη Google για εύκολη ψηφιοποίηση των παλιών φωτογραφιών

PhotoScan από τη Google για εύκολη ψηφιοποίηση των παλιών φωτογραφιών
ired.gr

 Η Google μας εκπλήσσει ευχάριστα: Οι φωτογραφίες από το παρελθόν και το σκάνερ από το μέλλον.

Το Google Photos είναι μια από τις πιο αγαπημένες υπηρεσίες της Google. Η αποστολή του είναι πολύ απλή: αποθήκευση όλων των φωτογραφιών σε ένα μέρος. Χωρίς όρια και χωρίς δύσκολες διαδικασίες. Εκτός, όμως, από τις δεκάδες ψηφιακές φωτογραφίες που βγάζουμε καθημερινά, η Google θέλει να μας βοηθήσει να αποθηκεύσουμε και παλαιότερες εικόνες από την δεκαετία του ’90.

Όταν τυπώναμε τις φωτογραφίες του αναλογικού φιλμ και τις τοποθετούσαμε σε ένα κλασικό άλμπουμ.

Η εταιρεία μόλις κυκλοφόρησε μια εφαρμογή που ονομάζεται PhotoScan, για iOS και για Android, και υπόσχεται να διατηρήσει ζωντανές τις αναμνήσεις από τις παλιές εκτυπωμένες φωτογραφίες.

photoscan 01

Το PhotoScan βελτιώνει την παλιά φωτογραφία, δημιουργώντας ένα νέο ψηφιακό αντίγραφό της. Είναι, επίσης, πιο φθηνό από την αποστολή των εικόνων σε κάποιον επαγγελματία και φυσικά πιο βολικό από τη χρήση ενός σκάνερ.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή  από εδώ για iOS κι από εδώ για Android

To PhotoScan, μεταξύ άλλων, προσφέρει:

  • Σάρωση χωρίς αντανακλάσεις
  • Αυτόματη περικοπή
  • Διόρθωση της προοπτικής
  • Έξυπνη περιστροφή

Όταν η επεξεργασία έχει ολοκληρωθεί, η εφαρμογή προτείνει την αποθήκευση της φωτογραφίας στον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου. Στη συνέχεια, μπορείτε να την ανεβάσετε στο Google Photos ή οπουδήποτε αλλού. Η Google επίτηδες κράτησε ανεξάρτητες τις δύο εφαρμογές, έτσι ώστε το PhotoScan να είναι αυτόνομο.

Δείτε το έξυπνο και χιουμοριστικό demo video του PhotoScan

 

Η Google, επίσης, ενημέρωσε πρόσφατα και το Google Photos προσθέτοντας ένα auto enhance χαρακτηριστικό, το οποίο βελτιστοποιεί τις φωτογραφίες, ρυθμίζοντας αυτόματα τα εργαλεία επεξεργασίας, όπως την φωτεινότητα, την αντίθεση και τον κορεσμό.

Διαβάστε επίσης: «Ελληνικά εορτολόγια – Θυμηθείτε και τα πιο απίθανα ονόματα»

Από mirelen