Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple Watch Series 2 - Καταγράψαμε τις εντυπώσεις μας

Apple Watch Series 2 - Καταγράψαμε τις εντυπώσεις μας
ired.gr

 Δοκιμάσαμε το Apple Watch 2 και σας παραδίδουμε τις εκτιμήσεις μας. Αξίζει η αγορά του;

Εισαγωγή

Πρόκειται ίσως για μία από τις πιο παρεξηγημένες συσκευές της Apple, μαζί με το (εξαιρετικό) Apple TV 4. Ασφαλώς και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στη δεύτερη έκδοση του έξυπνου ρολογιού, καθώς και η πρώτη δεν έτυχε θερμής υποδοχής από το αγοραστικό κοινό, αν και, οι πωλήσεις υπολογίζονται σε μερικά εκατομμύρια τεμάχια.

Το πρώτο Apple Watch θα έλεγα πως μάλλον απογοήτευσε το αγοραστικό κοινό. Εκτιμώ πως η αγορά περίμενε μία στρογγυλή οθόνη. Είναι αλήθεια πως εκ πρώτης όψεως τα έξυπνα ρολόγια που φέρουν στρογγυλή οθόνη, είναι ομορφότερα.

Στην πορεία βέβαια, και με τη χρήση της συσκευής, καταλαβαίνουμε πως κάτι τέτοιο είναι πολύ σχετικό. Το Apple Watch, σε όλες τις εκδόσεις του είναι ένα πολύ κλασάτο τηλέφωνο, με ποιότητα κατασκευής που δεν θα συναντήσετε αλλού.

Ίσως οι καταναλωτές περίμεναν επίσης μία εντελώς αυτόνομη συσκευή. Κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει και κατά τη γνώμη μου δεν είναι απαραίτητα και μειονέκτημα. SIM card για smartphone, για tablet και για ρολόι; Ας κάνουμε τη ζωή μας πιο απλή.

Όπως συνήθως, δεν θα σταθούμε έντονα σε τεχνικές λεπτομέρειες. Προτιμήσαμε να περιγράψουμε τη συνολική εμπειρία του χρήστη και να συγκρίνουμε τη συσκευή με την πρώτη έκδοσή της.

apple watch2 01

Βασικά Τεχνικά χαρακτηριστικά (Tech Specs)

  • Κεντρικός Επεξεργαστής 2 πυρήνων, S2
  • Οθόνη 1,65 ιντσών με ανάλυση 390 x 312 pixels
  • 3D Touch
  • Λειτουργικό σύστημα watchOS 3
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth v4.0, A2DP
  • GPS
  • NFC (μόνο για το  Pay)
  • Αισθητήρες: Αξελερόμετρο, γυροσκόπιο, μετρητής καρδιακών παλμών, φωτός
  • Οθόνη OLED (1000) nits
  • Αδιάβροχο (έως 50 μέτρα βάθος)
  • Μπαταρία με 30%-35% μεγαλύτερη χωρητικότητα

apple watch2 02

Οι εντυπώσεις μας

Όγκος και βάρος

Αν και τυπικά η δεύτερη έκδοση του έξυπνου ρολογιού της Apple είναι ελάχιστα πιο βαριά και πιο ογκώδης, κάτι τέτοιο δεν γίνεται αντιληπτό, ακόμα και αν δοκιμάζετε να φορέσετε στον καρπό σας τις δύο εκδόσεις εναλλάξ. Ο συνδυασμός σχεδίου, βάρους και όγκου είναι πολύ καλός.

8/10

Ταχύτητα

Αμέσως γίνεται αντιληπτή η μεγάλη διαφορά ως προς τη “σβελτάδα” και την απόκριση της συσκευής, σε σύγκριση με την πρώτη έκδοσή της. Τα πάντα λειτουργούν “ένα κλικ” πιο γρήγορα και η εμπειρία χρήσης είναι πολύ καλή.

“Εξαιρετική” δεν θα πούμε, έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι να φτάσουμε στο σημείο όπου το Viber (π.χ.) θα ανοίγει σε ένα δευτερόλεπτο.

8/10

Οθόνη

Έξοχη. Πιο φωτεινή, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, με καθαρή και λεπτομερή εικόνα. Το 3D Touch αποτελεί τον καλύτερο “συνεργάτη” της νέας οθόνης του Apple Watch.

10/10

Μπαταρία

Εδώ, περνάμε στη μεγάλη “έκπληξη”, τουλάχιστον για μένα. Σύμφωνα με τα διεθνή reviews που είχα διαβάσει, ανέμενα την extra χωρητικότητα της μπαταρίας να την “κατασπαράξει” το αυτόνομο GPS, κάτι που δεν έγινε. Το ρολόι βγάζει πλέον άνετα δύο πλήρεις ημέρες / νύχτες.

8/10

watchOS 3

Εμφανώς βελτιστοποιημένο ως προς τις προηγούμενες εκδόσεις του, το watchOS 3 έχει αρχίσει να ωριμάζει και να διαχειρίζεται εξυπνότερα τα tasks που ανατίθενται σε αυτό.

8/10

Τιμή

480€ από το επίσημο κανάλι διανομής στην Ελληνική αγορά, ίσως να διατίθεται λίγο φθηνότερα στο μέλλον από τα ανεξάρτητα καταστήματα. Δεν είναι το δυνατό σημείο του ρολογιού.

6/10

Εμπειρία

Ίσως αυτό είναι το σημείο που πρέπει να σταθούμε περισσότερο. Κυρίως, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών μας δεν έχει πειστεί για τη χρησιμότητα ενός τέτοιου gadget.

Η εμπειρία χρήσης είναι πλέον αρκετά ικανοποιητική. Όσοι αθλείστε, πραγματικά θα το αγαπήσετε. Μην κάνετε το λάθος και θεωρήσετε πως ένα fitness band προσφέρει τα ίδια.

Το hardware σε συνδυασμό με το λογισμικό της Apple, αλλά και τρίτων κατασκευαστών μας παρέχει:

  • Εξαιρετικής ποιότητας και κομψότητας παρακολούθηση άθλησης και τήρηση των σχετικών στατιστικών
  • Προβολή των homeKit συσκευών μας (από οπουδήποτε στον κόσμο αν στο σπίτι μας υπάρχουν ένα Apple TV ή ένα iPad ως homeKit Hubs)
  • Προβολή Γνωστοποιήσεων (για όλες τις εφαρμογές, ακόμα και για αυτές που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για το watchOS)
  • Απάντηση σε μηνύματα, με ηχητική υπαγόρευση στα Ελληνικά (λειτουργεί εξαιρετικά)
  • Μέσω του Remote app, διαχείριση της αναπαραγωγής της μουσικής μας (Mac, Apple TV κλπ)
  • Εξαιρετικά αξιόπιστη μέτρηση καρδιακών παλμών (αρκετά χρήσιμη κατά τη νύχτα - το πρωί θα βρούμε στο ρολόι μας, στην εφαρμογή Υγεία, όλες τις βραδινές μετρήσεις)
  • Δυνατότητα πλοήγησης και λήψης οδηγιών για μια διαδρομή από τους Χάρτες (εξαιρετικά χρήσιμη για τους δικυκλιστές είναι η δυνατότητα προβολής της επόμενης στροφής κλπ)

9/10

apple watch2 03 04

Σύνοψη

Η πλειοψηφία των καταναλωτών δείχνει να μην έχει πειστεί για τη χρησιμότητα των έξυπνων ρολογιών. Είναι όμως το μέλλον. Ασφαλώς, σε πιο χαμηλές τιμές και σίγουρα αργότερα με περισσότερες λειτουργίες, τα smartwatches είναι ένας πολύ βολικός τρόπος να είμαστε σε επαφή με τα άτομα που μας ενδιαφέρουν, αλλά και να ενημερωνόμαστε για τις έκτακτες ειδήσεις, απλά με μια κίνηση του καρπού μας.

Επιλέγοντας το Apple Watch Series 2, θα έχετε στον καρπό σας ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει από τον κόσμο των wearables. Κανένα άλλο smartwatch δεν έχει αντίστοιχο σετ λειτουργιών. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις (όπως με την εμπειρία χρήσης του iPhone) που όσο και αν τις περιγράψεις, θα πρέπει ο καταναλωτής να τις δοκιμάσει για να αποκτήσει μια καλή εικόνα.

Η Apple έκανε καλή δουλειά και αναβάθμισε επαρκώς το νέο της wearable. Κάποιοι περίμεναν βέβαια την προσθήκης μίας FaceTime κάμερας, κάτι που δεν ξέρω αν θα πραγματοποιηθεί ποτέ.

Η μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας, η αισθητή βελτίωση της ταχύτητας και της απόκρισης της συσκευής, η καλύτερη αδιαβροχοποίηση, η φωτεινότερη οθόνη και το αυτόνομο GPS, είναι επαρκείς λόγοι (κατά τη γνώμη μου) και για την αγορά της συσκευής, αλλά και για την αναβάθμιση από την πρώτη έκδοσή της.

apple watch2 05

επιλογή επαναφοράς από αντίγραφο ασφαλείας

Επίλογος

Είναι ακριβό. Αν έχετε τη δυνατότητα να το αποκτήσετε από Αμερική, ακόμα καλύτερα από μία Πολιτεία με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, μην το σκέπτεστε. Θα γλιτώσετε περίπου 90€-100€. Από την Ευρωπαϊκή αγορά το ποσό που θα εξοικονομήσετε είναι σχετικά μικρό.

Είναι όμως και ένα εξαιρετικό εργαλείο - βοηθός, στα χέρια ας. Αν ειδικά, έχετε άνεση με τα Αγγλικά και τα πάτε καλά με τη Siri, σκεφτείτε μόνο πως θα την έχετε συνέχεια στον καρπό σας, για οτιδήποτε χρειαστείτε (ακόμα και για να σας θυμίσει να κλείσετε τον θερμοσίφωνα).

Η συσκευή είναι εξαιρετική. Ασφαλώς και στα χρόνια που έρχονται θα δούμε συνεχείς βελτιώσεις, από μοντέλο σε μοντέλο. Αν όμως σκεπτόσασταν κάποια στιγμή να μπείτε στον κόσμο των premium wearables, αυτή η στιγμή μόλις ήρθε.

Συνολική βαθμολογία: 8/10

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status