Samsung S8 - Θα διαθέτει όλα τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά των νέων εκδόσεων iPhone;

Samsung S8 - Θα διαθέτει όλα τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά των νέων εκδόσεων iPhone;
ired.gr

Η Samsung θέλει να συμπεριλάβει όλα τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά των συσκευών iPhone. Αυτή τη φορά όμως θα είναι πιο προσεκτική. Δείτε ποια είναι αυτά.

H Samsung επιθυμεί να βγει νικητής στη νέα αναμέτρηση στον πόλεμο των smartphones, της επόμενης χρονιάς. Ο λόγος είναι πως στη νέα έκδοση του Galaxy 8, αναμένεται να συμπεριλάβει όλα τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά των επερχόμενων εκδόσεων iPhone, όπως μία οθόνη χωρίς “όρια” (bezel free), OLED οθόνη κι ένα ενσωματωμένο σε αυτή, πλήκτρο αφετηρίας.

Η ιστοσελίδα Bloomberg χθες Πέμπτη, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, ανέφερε πως η Samsung ετοιμάζεται να διαθέσει μία νέα έκδοση τον προσεχή Μάρτιο.

Το επανασχεδιασμένο Samsung Galaxy S8 ενδέχεται να καθυστερήσει κατά έναν μήνα παραπάνω, καθώς η εταιρεία αναμένεται να υιοθετήσει πιο σκληρές διαδικασίες δοκιμών, στον απόηχο της καταστροφικής για την εταιρεία συσκευής Note 7. Η Apple στη συσκευή iPhone δίνει κύκλο ζωής 1 χρόνο, και διαθέτει τις νέες εκδόσεις της το μήνα Σεπτέμβριο.

H Samsung οφείλει να είναι πολύ προσεκτική και να εξετάσει όλους τους κινδύνους ανάπτυξης μίας νέας συσκευής μετά την απελευθέρωση μιας πλούσιας σε χαρακτηριστικά συσκευής Note 7 μεν, αλλά επιρρεπής στις εκρήξεις, δε.

“Δεδομένου πως οι συσκευές αυτές εργάζονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, χρειάζεται χρόνος προκειμένου να αποδειχθούν πως είναι ασφαλείς. Η ασφάλεια διαδραματίζει τον ποιο σημαντικό ρόλο από οποιαδήποτε καινοτομία υλικού”, αναφέρει ο Greg Po, αναλυτής της HMC Investment Securities Co. "Το λιγότερο που θα χρειαστούν οι χρήστες για να αποκτήσουν εμπιστοσύνη και να βάλουν το χέρι στην τσέπη, είναι έναν με δύο μήνες από την κυκλοφορία της.

Οι ελεύθερες από ακμές (bezel free) συσκευές αναμένονται σε μεγέθη 5,1 και 5,5 ιντσών για την έκδοση Edge της Samsung. Η εταιρεία αναμένεται να εισαγάγει μία σημαντικά διαφοροποιημένη εικονική βοηθό στις συσκευές της, η οποία θα είναι σε θέση να στείλει μηνύματα κειμένου, να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις και να διαχειρίζεται ραντεβού και εκδηλώσεις της εφαρμογής του ημερολογίου.

Η τεχνολογία θα προέλθει από τα εργαστήρια Viv Labs, τα οποία ιδρύθηκαν από τους προγραμματιστές που ανέπτυξαν τη Siri, και αποκτήθηκαν από τη Samsung, τον Οκτώβριο που μας πέρασε. Η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να μην συμπεριλάβει σύστημα δύο φακών κάμερας στο S8, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, σύμφωνα πάντα με πηγές της ιστοσελίδας Bloomberg.

Tέλος, από τις νέες εκδόσεις, αναμένεται να έχει αφαιρεθεί και η υποδοχή ακουστικών των 3,5 χιλιοστών, ακολουθώντας, ευλαβικά την κίνηση της Apple.

Η Κινεζική εταιρεία Xiaomi ανακοίνωσε τον Οκτώβριο που μας πέρασε μία συσκευή την οποία αποκάλεσε Mi Mix όπου η οθόνη της καλύπτει το 91% της πρόσοψής της. Η συσκευή αυτή είναι περιορισμένης διαθεσιμότητας αν και προδίδει την πρόθεση της εταιρείας για μία μαζική παραγωγή. Τόσο λοιπόν η Samsung όσο και η Apple θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτή την κατεύθυνση, καθώς η αγορά των smartphones είναι στάσιμη πλέον σε καινοτομία.

Η Samsung τούτη τη στιγμή βρίσκεται σε δυσχερή θέση, καθώς αναζητά να ανακάμψει από την αρνητική επίδραση της ανάκλησης κι εν τέλει διακοπής της διάθεσης της συσκευής Galaxy Note 7. Η ζημία για την εταιρεία, θα ξεπεράσει τα $6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κορεάτικος γίγαντας ενημέρωσε τους επενδυτές πως η πτώση του 17% στα καθαρά κέρδη στο διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου αναμένεται να φέρει μείωση εσόδων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης: iPhone και εγγύηση συσκευής στην Ελλάδα. Τι ισχύει τελικά;

Η Apple από την άλλη πλευρά ετοιμάζεται για μία επιπλέον συσκευή με οθόνη OLED με ενσωματωμένο πλήκτρο αφετηρίας bezel-free και σε ένα περίβλημα εξ ολοκλήρου από γυαλί όπου θα είναι δυνατή η ασύρματη φόρτιση, για τη 10η επέτειο της συσκευής iPhone. Οι υπόλοιπες εκδόσεις φαίνεται πως θα δεχθούν τις καθιερωμένες αναβαθμίσεις της σειράς “S”, κυρίως στο εσωτερικό τους.

από DINFUN