iPhone 6s - Η έκθεση σε "ατμοσφαιρικό αέρα" προκάλεσε το πρόβλημα της μπαταρίας

iPhone 6s  - Η έκθεση σε "ατμοσφαιρικό αέρα" προκάλεσε το πρόβλημα της μπαταρίας
ired.gr

Η Apple αποδίδει ευθύνες στoν "ατμοσφαιρικό αέρα" για τις δυσλειτουργίες της μπαταρίας του iPhone 6s

Τον προηγούμενο μήνα η Apple εξέδωσε πρόγραμμα ανάκλησης για έναν αριθμό iPhone 6s μοντέλων που έκλειναν ξαφνικά. Τώρα, η εταιρεία δίνει μια εξήγηση για το τι πήγε στραβά, εξηγώντας ότι κατά την κατασκευή των τηλεφώνων, οι μπαταρίες βρέθηκαν, όπως αποκαλεί η Apple, υπό τον έλεγχο «συγκεντρωμένου ατμοσφαιρικού αέρα».

Η δημοσίευση της εταιρείας:

«Ανακαλύψαμε πως ένας μικρός αριθμός συσκευών iPhone 6s που κατασκευάστηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2015, εμπεριείχαν ένα εξάρτημα στην μπαταρία τους που εκτέθηκε σε "ατμοσφαιρικό αέρα" παραπάνω από όσο θα έπρεπε πριν συναρμολογηθεί σε μπαταρία. Με αποτέλεσμα αυτές οι μπαταρίες να έχουν αυξημένη κατανάλωση από μια φυσιολογική μπαταρία και να προκαλούν ξαφνικό κλείσιμο στις συσκευές. Είναι βασικό να προσθέσουμε, πως αυτό δεν είναι θέμα ασφαλείας».

Αμβλύνοντας την φράση «συγκεντρωμένος ατμοσφαιρικός αέρας»... είναι τόσο διαφορετικός από τον κανονικό αέρα; Είναι σαν αποκαλούμε το νερό «H2O». Αυτό φαίνεται να σχετίζεται με κατασκευαστικό πρόβλημα. Και δεδομένου ότι είναι ελάττωμα της μπαταρίας, καταλαβαίνουμε γιατί η Apple δίνει έμφαση στο ότι δεν είναι θέμα ασφαλείας... άλλωστε κανείς κατασκευαστής τηλεφωνικών συσκευών δεν θέλει να ακουστεί ως «η επόμενη Samsung».

Έως τώρα δεν έχει γνωστοποιηθεί το πόσα τηλέφωνα δυσλειτουργούν. Η Apple είχε δηλώσει πως ήταν πρόβλημα για έναν «πολύ μικρό αριθμό συσκευών», αλλά τώρα άλλαξε σε «μικρό αριθμό συσκευών». Μήπως αυτό το «πολύ» που αφαιρέθηκε σημαίνει κάτι;

Η εταιρεία επίσης αναφέρει πως μερικοί πελάτες «εκτός της προβληματικής ζώνης» έχουν ξαφνικά κλεισίματα του κινητού. Η Apple δεν προσφέρει κάποια εξήγηση πάνω σε αυτό, αλλά δηλώνει πως σε αναβάθμιση του iOS η οποία θα γίνει εντός της επομένης εβδομάδας, θα υπάρχει επιπλέον διαγνωστική δυνατότητα για να ερευνηθεί το πρόβλημα.

Όπως και να έχει, αν έχετε iPhone 6s που σας προκαλεί προβλήματα, μπορείτε να το ελέγξετε χρησιμοποιώντας αυτό το Apple Εργαλείο. Αν πληροίτε τις προϋποθέσεις, η εταιρεία θα προσφέρει αντικατάσταση συσκευής στο κοντινότερό σας εξουσιοδοτημένο κατάστημα Apple, παρόλα αυτά ίσως χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να είναι διαθέσιμος ο όγκος των νέων μπαταριών που απαιτείται.

Διαβάστε επίσης: iPhone και εγγύηση συσκευής στην Ελλάδα. Τι ισχύει τελικά;

από Emma