iPhone vs iPod - Υπάρχει διαφορά στην ποιότητα του ήχου;

iPhone vs iPod - Υπάρχει διαφορά στην ποιότητα του ήχου;
ired.gr

 Αν είστε τυχεροί και διαθέτετε και τις δυο συσκευές της Apple, κάντε το συγκριτικό τεστ. Περιμένουμε τη γνώμη σας.

Έχετε ζήσει και θυμάστε την εποχή όπου το iPod ήταν το «καμάρι» της Apple. Τότε που το μικρό λευκό music player είχε φέρει τα πάνω κάτω, αλλάζοντας τον τρόπο που ακούγαμε μουσική στο δρόμο; Το iPod ήταν μια πραγματικά τεράστια επιτυχία της Apple, η λάμψη της οποίας άρχισε να ξεθωριάζει μόνο μετά το 2007, όταν έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά το iPhone.

Το φαινόμενο είναι πραγματικό. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πια τόσο πολύ για το iPod, όσο και για τα Mp3 players εν γένει. Και γιατί να ενδιαφέρονται; Όλο και περισσότεροι χρήστες κυκλοφορούν με iPhone ή και άλλα smartphones, τα οποία μπορούν να αναπαράγουν και να αποθηκεύσουν μουσική ακριβώς όπως θα έκαναν με ένα iPod.

Δεν είναι μόνο η τιμή που αποθαρρύνει τον κόσμο από το να το αγοράσει. Είναι και το ότι έχει μειωμένες δυνατότητες σε σχέση με ένα iPhone που τα έχει όλα και ...συμφέρει.

ipod vs 01

Όμως, αν απομονώσουμε αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες και επικεντρωθούμε καθαρά στο θέμα της μουσικής, ποιο είναι το συμπέρασμα; Ακούγεται καλύτερα ένα μουσικό κομμάτι από ένα iPhone ή από ένα iPod και αν ναι, ποιο iPod από όλα;

Σε γενικές γραμμές, είναι δύσκολο να παρατηρήσει κανείς κάποια τεράστια διαφορά στην ποιότητα του ήχου. Και αυτό γιατί τόσο το hardware, όσο και το software που χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή είναι πανομοιότυπα και στους δύο τύπους συσκευών.

Υπάρχουν μόνο δυο πράγματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά: η ποιότητα (bitrate) του μουσικού αρχείου mp3 και τα ακουστικά ή κάποιο εξωτερικό ηχείο.

Διαβάστε επίσης: «Οδηγός αγοράς iPod 2016»

Ποια είναι η δική σας γνώμη; Διαθέτετε και τις δυο συσκευές; Έχετε παρατηρήσει κάποια διαφορά στην ποιότητα του ήχου; Θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μας; Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.

Aπό mirelen