NYPD - Μαϊμού iPhone και άλλα smartphones αξίας 8 εκ. δολαρίων

NYPD - Μαϊμού iPhone και άλλα smartphones αξίας 8 εκ. δολαρίων
ired.gr

Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω από 10.000 αντίγραφα iPhone και Samsung στο Μπρούκλιν την προηγούμενη Πέμπτη. Οι δράστες θα χρειαστούν σίγουρα... jailbreak.

Η αστυνομική αρχή της Νέας Υόρκης έκανε έφοδο σε δύο καταστήματα στο Μπρούκλιν το βράδυ της Πέμπτης, βρίσκοντας πάνω από 11.000 πλαστές συσκευές iPhone και Samsung, καθώς και πλαστά αξεσουάρ συσκευών. Η εκτιμώμενη αξία των αντιγράφων κοστολογείται στα 8 εκατομμύρια δολάρια.

Οι αρμόδιοι είχαν ένταλμα αναζήτησης «εμπόρων τηλεφώνων» στη λεωφόρο Coney Island στις 11:55 π.μ. της Πέμπτης. Απέσπασαν 9,000 αντίγραφα τηλεφώνων και 59,000 δολάρια από το κατάστημα. Η ακριβής τοποθεσία ήταν μια αποθήκη πλαστών τηλεφώνων που η αστυνομία θεωρεί πως προμήθευε μικρότερα καταστήματα.

Αργότερα, στις 4:30 μ.μ., στο κατάστημα «HQ Wireless» της λεωφόρου Highlawn, απέσπασαν 2.200 αντίγραφα συσκευών καθώς και 12.000 δολάρια. Το συγκεκριμένο κατάστημα άνοιξε τον προηγούμενο Νοέμβριο με βάση τις μαρτυρίες.

Τα πλαστά ηλεκτρονικά χρήζουν μεγάλης ανησυχίας καθώς οι απομιμήσεις τηλεφώνων και αξεσουάρ αγνοούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη «μαύρη αγορά» των smartphones.

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ισχυρίζεται πως το 99% των αντιγράφων φορτιστών της Apple που αγοράστηκαν μέσω διαδικτύου, δεν πέρασαν βασικά τεστ ασφαλείας. Προμηθευτές μέσω διαδικτύου όπως το Amazon και το Alibaba έχουν χαρακτηριστεί ως πηγές πλαστών αντιγράφων.

«Αυτά τα προϊόντα είναι επικίνδυνα. Αυτά τα προϊόντα δεν είναι τα ίδια που ο κατασκευαστής παρήγαγε σε ασφαλές περιβάλλον», είπε ο Brian McCarthy, Υπαστυνόμος του τμήματος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Πρόσθεσε μάλιστα, πως δεν είναι σαφές αν κάποια από τα αντίγραφα Samsung συσκευών προκάλεσαν φωτιές, παρόλα αυτά, οι ειδικοί εξέφρασαν της ανησυχίες τους πάνω σε αυτό.

Η εννιάμηνη έρευνα ξεκίνησε όταν οι αρμόδιοι στο τελωνείο του αεροδρομίου John F. Kennedy, παρατήρησαν περίεργες παραλαβές και ειδοποίησαν την ασφάλεια, τις τελωνειακές αρχές και την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης: iPhone - Αυτές είναι οι δύο απειλές για την καταστροφή της μπαταρίας του

Οι ερευνητές ιχνηλάτησαν τις ψεύτικες συσκευές από το αεροδρόμιo στα δύο καταστήματα στο Μπρούκλιν και την Πέμπτη προχώρησαν σε συλλήψεις τριών ανδρών εμπλεκόμενων για το εμπόριο των αντιγράφων. Δικάστηκαν την Παρασκευή για εμπορία απομιμήσεων και τιμωρήθηκαν με ποινή 4 ετών φυλάκισης.

Η έρευνα συνεχίζεται καθώς η αστυνομία ερευνά πόσες απομιμήσεις έχουν ήδη πουληθεί.

από Emma