Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύρεσης iPhone - Πώς να αποτρέψετε την απενεργοποίησή της από κάποιον τρίτο;

Εύρεσης iPhone - Πώς να αποτρέψετε την απενεργοποίησή της  από κάποιον τρίτο;
ired.gr

 Δράστε προληπτικά, για να μην κλαίτε αργότερα.

Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για τον εντοπισμό ενός απολεσθέντος ή κλεμμένου iPhone είναι φυσικά το πασίγνωστο Find my iPhone ή Εύρεση iPhone στα ελληνικά. Η λειτουργία Εύρεση iPhone χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τοποθεσίας για να αναμεταδώσει στους διακομιστές της Apple τη θέση της συσκευής.

Έτσι, όταν το iPhone χαθεί ή κλαπεί, μπορείτε να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα iCloud.com και να εντοπίσετε την ακριβή θέση του. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη λειτουργία, ακόμη και κάνοντας log in από άλλη συσκευή της Apple, δική σας ή κάποιου φίλου σας.

Όμως, όπως και για σχεδόν κάθε λειτουργία στο iOS, έτσι και για αυτή, υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησής της. Τα πράγματα θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολα, αν αυτός που «οικειοποιήθηκε» τη συσκευή σας, χωρίς να σας ρωτήσει, καταφέρει να κλείσει τη ρύθμιση.

Συγχρόνως θα έχει καταφέρει να εξαφανίσει και το iPhone σας κυριολεκτικά από το χάρτη. Αν το iPhone δεν μπορεί να αναμεταδώσει την τοποθεσία του μέσω GPS, δεν θα μπορέσετε να το εντοπίσετε. Ποτέ.

Υπάρχει τρόπος να αποτρέψετε κάποιον τρίτο να απενεργοποιήσει τη λειτουργία Εύρεση iPhone;
Τίποτα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι κάποιος δεν θα καταφέρει να απενεργοποιήσει τη λειτουργία αλλά μπορείτε να πάρετε τα μέτρα σας.

Ο κύριος στόχος σας είναι να καταστήσετε τόσο δύσκολο το εγχείρημα ώστε να αυξήσετε το χρονικό διάστημα που το iPhone θα εκπέμπει τη θέση του. Με αυτόν τον τρόπο, θα βελτιώσετε τις πιθανότητες να το βρείτε.

Ενεργοποιήστε τους Περιορισμούς

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι ρυθμίσεις των περιορισμών αφορούν σκοπούς γονικού ελέγχου αλλά στην προκειμένη περίπτωση, θα τους χρησιμοποιήσουμε για να αποθαρρύνουμε έναν επιτήδειο που εποφθαλμιά τη συσκευή μας.

Οι περιορισμοί μας επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, να δημιουργήσουμε έναν κωδικό για να προστατέψουμε τον διακόπτη που ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

Για να αποτρέψετε την απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας από κάποιον τρίτο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Περιορισμοί

find my iphone 01

Εάν οι Περιορισμοί δεν έχουν ενεργοποιηθεί, κάντε το τώρα, επιλέγοντας έναν τετραψήφιο PIN και επιβεβαιώστε.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα των Περιορισμών και εντοπίστε την ενότητα Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας > Υπηρεσίες Συστήματος > Εύρεση iPhone.

Βεβαιωθείτε ότι ο εικονικός διακόπτης είναι ενεργοποιημένος.

Κυλήστε την οθόνη προς τα κάτω και βεβαιωθείτε ότι το Εικονίδιο κατάστασης είναι απενεργοποιημένο.

find my iphone 02

Αυτό θα θέσει αυτόματα τη συσκευή σε stealth mode. Όποιος έχει στα χέρια του τη συσκευή δεν θα μπορεί να γνωρίζει ότι παρακολουθείται, αφού κανένα εικονίδιο δεν θα εμφανίζεται στην οθόνη.

Κλειδώστε τις αλλαγές στις Υπηρεσίες Τοποθεσίας

  • Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα πίσω ή ξεκινήστε από την αρχή: Ρυθμίσεις > Περιορισμοί > Υπηρεσίες Συστήματος.
  • Επιλέξτε το «Να μην επιτρέπονται οι αλλαγές» και δείτε την επιλογή Υπηρεσίες Τοποθεσίας να γκριζάρει.
  • Πατήστε το «Περιορισμοί» πάνω δεξιά για να γυρίσετε πίσω.

Στις υπηρεσίες τοποθεσίας, θα έχει εμφανιστεί τώρα μια κλειδαριά, που υποδηλώνει ότι καμία αλλαγή δεν επιτρέπεται (εκτός φυσικά κι αν χρησιμοποιηθεί το σωστό PIN).

Επιπλέον

Για να δυσκολέψετε ακόμη περισσότερο κάποιον επιτήδειο που θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή σας και να απενεργοποιήσει την Εύρεση iPhone, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και να κάνετε χρήση του Touch ID.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να ορίσετε αλφαριθμητικό συνθηματικό για το iPhone / iPad;»

Επίλογος

Με τις ρυθμίσεις που σας υποδείξαμε, θα βελτιώσετε σημαντικά την αποτελεσματικότητα της Λειτουργίας Εύρεση iPhone. Η συσκευή θα μπορεί να εντοπιστεί για όση διάρκεια είναι ανοικτή. Αλλά ακόμη κι αν απενεργοποιηθεί και ενεργοποιηθεί εκ νέου, και πάλι η υπηρεσία Εύρεσης θα εντοπίσει τη θέση της.

Ακριβώς οι ίδιες ρυθμίσεις ισχύουν για όλες τις συσκευές iOS που έχουν ενεργοποιημένη τη λειτουργία Εύρεση iPhone.

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status