Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξαφνικός διαδικτυακός θάνατος με το πάτημα ενός πλήκτρου

Ξαφνικός διαδικτυακός θάνατος με το πάτημα ενός πλήκτρου
ired.gr

Θέλετε να πάψετε να υπάρχετε στο Διαδίκτυο; Πατήστε το πλήκτρο που θα σας δείξουμε.

Το Internet μπορεί να είναι ένα υπέροχο ή και τρομακτικό μέρος ταυτόχρονα. Ξέρουμε ότι παρακολουθούμαστε σε ό,τι κάνουμε και οι κινήσεις μας δεν είναι αόρατες. Για να είναι κανείς αόρατος, πρέπει να χρησιμοποιεί δίκτυα VPN και, εδώ που τα λέμε, δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος αυτός για να σερφάρει κανείς το διαδίκτυο.

Δεν θα ήταν λοιπόν περίεργο, αν κάποιος θέλει πια να διαγράψει τον εαυτό του από τους τόσους λογαριασμούς που έχει γραφτεί και να αφαιρέσει την παρουσία του από τα κοινωνικά δίκτυα.

Γι’ αυτό το λόγο, και για να διευκολύνουν μια τέτοια ενέργεια που αλλιώς θα ήταν αδύνατη, ειδικά αν κάποιος βρίσκεται χρόνια στον παγκόσμιο ιστό, οι Σουηδοί προγραμματιστές Wille Dahlbo και Linus Unnebäck δημιούργησαν τη σελίδα deseat.me που προσφέρει αυτή ακριβώς την υπηρεσία: να διαγράψει ολοκληρωτικά και με ασφάλεια την ύπαρξή μας από το Διαδίκτυο με λίγα και μόνο κλικ του ποντικιού.

one button 02

Όταν μπαίνουμε στην ιστοσελίδα με ένα λογαριασμό Google ψάχνει όλες τις εφαρμογές και υπηρεσίες του Διαδικτύου και του υπολογιστή μας όπου έχουμε κάνει εγγραφή και δημιουργεί μια λίστα με συνδέσμους που μας δίνουν τη δυνατότητα να διαγραφούμε εύκολα και γρήγορα.

Κάθε λογαριασμός που βρίσκει συνδέεται με ένα απλό σύνδεσμο διαγραφής ή διατήρησης του λογαριασμού (αν τελικά αποφασίσαμε ότι κάποιους λογαριασμούς θέλουμε να τους κρατήσουμε).

Έτσι, με μερικά (ή ίσως και πολλά) κλικ ανάλογα με το πόσο πολλούς λογαριασμούς έχουμε δημιουργήσει στο πέρασμα του χρόνου, μπορούμε να διεκπεραιώσουμε ολόκληρη τη λίστα που θα μας παρουσιάσει η ιστοσελίδα και να διαγράψουμε τον εαυτό μας από παντού.

Αν λοιπόν κουραστήκατε από τα κοινωνικά δίκτυα και το Internet σας δημιουργεί στρες εν γένει, αυτός είναι ο ταχύτερος και μακράν ευκολότερος τρόπος να διαγραφείτε από παντού (ή σχεδόν παντού αν το επιλέξετε) και να αποκτήσετε και πάλι τη χαμένη σας ηρεμία. Τελικά ίσως να μην ακούγεται και άσχημο κάτι τέτοιο.

Δείτε ακόμη: Πώς να φτιάξετε ένα VPN δίκτυο

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status