Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple - Ολοκλήρωσε την εκκαθάριση του App Store

Apple - Ολοκλήρωσε την εκκαθάριση του App Store
ired.gr

47.000 εφαρμογές αφαιρέθηκαν στην πρώτη εκκαθάριση του App Store από μεριάς Apple.

Νωρίτερα το Σεπτέμβριο, η Apple είχε προειδοποιήσει για εκκαθάριση του App Store από εφαρμογές που είναι παλιωμένες, μη-λειτουργικές και «ξεχασμένες» από τους δημιουργούς τους, ειδοποιώντας πρώτα τους ίδιους τους προγραμματιστές που τις έφτιαξαν και δίνοντάς τους μια χρονική περίοδο «χάριτος» προκειμένου να τις διορθώσουν και ενημερώσουν.

Αυτή η εκκαθάριση λοιπόν, έλαβε χώρα - και συνεχίζεται - σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρία ελέγχου εφαρμογών Sensor Tower που δόθηκαν στο Techcrunch.

Η Sensor Tower ανακάλυψε ότι η διαγραφή εφαρμογών στο App Store «χτύπησε οροφή» κατά τον Οκτώβριο, όταν αφαιρέθηκαν 47.300 εφαρμογές μόνο το μήνα αυτό. Σε αντίθεση με το νούμερο αυτό, οι διαγραφές εφαρμογών που γίνονταν από τον Ιανουάριο - ήδη - μέχρι και τον Σεπτέμβριο ήταν κατά μέσο όρο, περίπου 14.000 το μήνα.

Το 28% των εφαρμογών που αφαιρέθηκαν τον Οκτώβριο ήταν παιχνίδια, κάτι που είναι λογικό, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του App Store καταλαμβάνεται από αυτά, λόγω της δημοτικότητας του είδους. Οι κατηγορίες «Διασκέδαση» και «Βιβλία» ακολούθησαν με 8,99% και 8,96% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Apple, αυτού του είδους οι εφαρμογές (αυτές που αφαιρέθηκαν δηλαδή) «δεν είχαν λάβει κανενός είδους υποστήριξη και ενημέρωση για πάρα πολύ καιρό», κάτι που σημαίνει πως δεν θα λειτουργούσαν σωστά (ή καθόλου) με τις νεότερες εκδόσεις του iOS, αλλά και των συσκευών που το υποστηρίζουν.

Η Apple άρχισε τη μεγάλης κλίμακας «περιποίηση» του App Store που είχε προειδοποιήσει ότι θα κάνει. Το Techcrunch αναφέρει ότι μια τέτοια κίνηση, πιθανότατα έχει να κάνει με μια συνεχή προσπάθεια βελτίωσης και συμμαζέματος του App Store, κάτι που σημαίνει ότι η εκκαθάριση θα συνεχιστεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέλλον.

Βέβαια αυτό δε θα κάνει και πολλά, δεδομένου ότι η Apple δέχεται περίπου 100.000 νέες υποβολές εφαρμογών κάθε βδομάδα.

Δείτε ακόμη: Δωρεάν αγορές στο App Store χωρίς την απαίτηση συνθηματικού

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status