Ο Jony Ive διατηρεί ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό των προϊόντων της Apple

Ο Jony Ive διατηρεί ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό των προϊόντων της Apple
ired.gr

 Οι φήμες που προϋπήρξαν για μερική αποστασιοποίηση του Jony από τον σχεδιασμό των προϊόντων της εταιρείας, δεν ευσταθούν.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει θεωρίες και φήμες σχετικά με την αποστασιοποίηση του υπεύθυνου σχεδιασμού της Apple, Jony Ive. Ο Jony, «υπεύθυνος» για πολλά προϊόντα που έγραψαν ιστορία, αποτελεί μία παρακαταθήκη για την Apple, και για τις ικανότητες του, αλλά και λόγω της εμπιστοσύνης με την οποία τον περιέβαλε ο Steve.

jony ive 01

ο πρώτος iMac

Στο podcast “The Talk Show”, ο John Gruber είχε αναφέρει πως είχε πρόσφατα ακούσει πως ο Ive “δεν είναι πλέον ευθέως αναμεμειγμένος με τον σχεδιασμό των προϊόντων της Apple” και αντ’ αυτού, «εστιάζει σε σχέδια αρχιτεκτονικής».

Μάλιστα, μερικά sites, θεώρησαν το μότο (αλλά και βιβλίο πλέον) «Designed by Apple in California”, ως το «κύκνειο άσμα» του σχεδιαστή, τουλάχιστον ως προς την ανάμιξή του με τα προϊόντα της εταιρίας από το Κουπερτίνο.

Σε συνέχεια αυτών των αναφορών – φημών, ο Gruber με μία πιο πρόσφατη ανάρτησή του, έρχεται να θολώσει τα νερά, αναφέροντας πως οι πληροφορίες του ήταν από “δεύτερο – τρίτο χέρι” και όχι από γνώστες των καταστάσεων. Συνεπώς, κατέληξε πως η αναφορά του ήταν απλώς μία υποκειμενική προσέγγιση, όπως “υποκειμενικές” ήταν και οι πληροφορίες των πηγών του.

jony ive 02iPod

Συμπληρωματικά, σε νεότερό του podcast ανέφερε πως ο Ive «είναι πιο αφοσιωμένος και πιο αναμεμειγμένος από ποτέ».

Διαβάστε επίσης: Ο γκουρού του design της Apple θέλει να αγαπάμε το iPhone μας

Ο Jony Ive έχει στο ενεργητικό του δεκάδες βραβεία, αλλά και πολλές εξαιρετικά σχεδιασμένες συσκευές, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως “ιστορικές”, όπως τον iMac, το iPod, το iPhone και το iPad.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρω πως είναι πλέον αρκετοί εκείνοι που αντιμετωπίζουν με δυσπιστία κάποιες από τις εμμονές του, όπως τη συνεχή προσπάθειά του για σχεδίαση όλο και λεπτότερων προϊόντων, σε βάρος κάποιων χρηστικών χαρακτηριστικών, όπως την τοποθέτηση μεγαλύτερων μπαταριών στα φορητά προϊόντα της εταιρίας.

Θα πρέπει όμως πιστεύω να του αναγνωρίσουμε πως ο ίδιος, παρέα με τον Steve συνετέλεσαν τα μέγιστα για την «ανάσταση» της Apple, αμέσως μετά την διάσωσή της από τη ...Microsoft.

Εξάλλου, ιστορικά προϊόντα όπως το MacBook Air δεν θα είχαν υπάρξει ποτέ χωρίς τις «εμμονές» κάποιων πολύ ταλαντούχων σχεδιαστών. Μάλλον του «χρωστάμε» ένα μεγάλο άρθρο – αφιέρωμα...

από Kostthem