iOS tip - Πλήρης πρόσβαση στο iCloud χωρίς την ομώνυμη εφαρμογή

iOS tip - Πλήρης πρόσβαση στο iCloud χωρίς την ομώνυμη εφαρμογή
ired.gr

 Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, το tip αυτό θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο.

Η ιστοσελίδα iCloud.com επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε διάφορα χαρακτηριστικά, όπως το Find my iPhone, από οποιοδήποτε web browser.

Αν όμως έχετε προσπαθήσει να επισκεφτείτε το iCloud.com από ένα iPhone ή ένα iPad, θα παρατηρήσετε ότι αντί να συνδεθείτε με τη mobile friendly version, θα μεταφερθείτε σε μια συγκεκριμένη σελίδα iOS που επιχειρεί να ανοίξει την αντίστοιχη εφαρμογή iCloud. ;

Αυτό δεν βολεύει καθόλου αν κάποιος χρησιμοποιεί τη συσκευή κάποιου άλλου για να εντοπίσει μια χαμένη συσκευή ή αν θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες iCloud.
Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για να συνδεθείτε με το iCloud.com από μια συσκευή iOS μέσω του browser και να έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά.

Με το Safari

  • Ανοίξτε το Safari και πληκτρολογήστε iCloud.com
  • Αγνοήστε την κεντρική σελίδα με τις συντομεύσεις των εφαρμογών και πατήστε το σύμβολο του διαμοιρασμού, στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Εντοπίστε την επιλογή που ονομάζεται «ιστότοπος για υπολογιστές».
  • Το iCloud.com θα κάνει αυτόματο reload και θα εμφανίσει την πλήρη έκδοση της σελίδας.
  • Συμπληρώστε το όνομα χρήστη και το συνθηματικό όπως συνήθως για να συνδεθείτε.

icloud login 01

Η desktop έκδοση του iCloud.com λειτουργεί μια χαρά σε ένα iPad αλλά σε ένα iPhone ή ένα iPod είναι λίγο πιο περίπλοκη λόγω του μικρότερου μεγέθους της οθόνης.

Μπορείτε να κάνετε την παραπάνω διαδικασία αν έχετε το Safari στο iOS 9 ή iOS 10. Το κόλπο λειτουργεί και στο iOS 8 και στο iOS 7, με μια μικρή διαφοροποίηση στη διαδικασία. Για προηγούμενες εκδόσεις iOS ή αν το Safari δεν είναι το πρόγραμμα της επιλογής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Chrome ή κάποιο άλλο πρόγραμμα περιήγησης που σας επιτρέπει να ζητάτε desktop version του iCloud.com.

Με το Chrome

  • Ανοίξτε το Chrome και πληκτρολογήστε iCloud.com. Πατήστε στις τρεις τελείες πάνω δεξιά.
  • Επιλέξτε το Ιστότοπος για υπολογιστές και περιμένετε μέχρι το site να κάνει refresh.
  • Κάντε login ως συνήθως.

Η ίδια διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και από συσκευή Android μέσω του Chrome.

Προφανώς, για τους περισσότερους χρήστες, η πρόσβαση στην ιστοσελίδα iCloud.com είναι πιο εύκολη από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, είτε πρόκειται για PC, Mac ή Linux. Αν, όμως, βρίσκεστε σε δύσκολη θέση και πρέπει, πάση θυσία, να αποκτήσετε πρόσβαση στο iCloud, από τη συσκευή κάποιου τρίτου, αυτό το τέχνασμα θα σας φανεί ανεκτίμητο.

Διαβάστε επίσης: «iPhone – Φθορά στο καλώδιο φόρτισης. Μπορείτε να την αποφύγετε;»

Από mirelen