Quick Tip - Καταργήστε την πρόσβαση στην κάμερα από την οθόνη κλειδώματος

Quick Tip - Καταργήστε την πρόσβαση στην κάμερα από την οθόνη κλειδώματος
ired.gr

 Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκουν ενοχλητική τη συντόμευση της κάμερας στην οθόνη κλειδώματος του iPhone.

Η νέα οθόνη κλειδώματος στο iOS 10 είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες εκδόσεις. Ένα από τα χαρακτηριστικά που παρέμεινε είναι η γρήγορη πρόσβαση στην κάμερα μέσω συντόμευσης.

Το μόνο που άλλαξε εδώ είναι ο τρόπος: αντί να σύρετε προς τα πάνω το εικονίδιο της κάμερας, θα πρέπει να σύρετε από τα δεξιά προς τα αριστερά για να ενεργοποιήσετε το app της φωτογραφικής μηχανής.

Αν και η εύκολη πρόσβαση στην κάμερα είναι πολύ χρήσιμη τις περισσότερες φορές, υπάρχουν χρήστες που δεν είναι λάτρεις αυτής της συντόμευσης. Και αυτό επειδή μπορεί να ενεργοποιηθεί τυχαία στην τσέπη ή, ακόμη χειρότερα, κάποιος τρίτος να τραβήξει όσες φωτογραφίες θέλει χωρίς να χρειαστεί επαλήθευση ταυτότητας.

Αν θέλετε να καταργήσετε την πρόσβαση στην κάμερα από την οθόνη κλειδώματος, ακολουθήστε τις οδηγίες μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αυτή η λύση θα απενεργοποιήσει την εφαρμογή της κάμερας του iPhone εντελώς, αλλά είναι πολύ εύκολο να την ενεργοποιήσετε ξανά όταν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία. Επίσης, η απενεργοποίηση της κάμερας δεν επιτρέπει την πρόσβαση στη φωτογραφική μηχανή και σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε, πριν προχωρήσετε.

Ενεργοποιήστε τους περιορισμούς

Για να ξεκινήσετε, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Περιορισμοί. Αν δεν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή αυτή στο παρελθόν, θα πρέπει να το κάνετε τώρα. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ένα κωδικό πρόσβασης όταν σας ζητηθεί.

Απενεργοποιήστε την πρόσβαση στην κάμερα

Στη συνέχεια, απλώς κλείστε τον εικονικό διακόπτη της κάμερας. Μόλις το κάνετε, η συντόμευση της κάμερας στην οθόνη κλειδώματος θα εξαφανιστεί. Άφαντο θα είναι και το εικονίδιο της εφαρμογής στην οθόνη αφετηρίας.

camera off 01

Επαναφέρετε την κάμερα

Όταν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε προσωρινά την εφαρμογή της Κάμερας. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Γενικά> Περιορισμοί, πληκτρολογήστε τον κωδικό σας και, από το ίδιο μενού, ενεργοποιήστε ξανά την επιλογή της κάμερας.

Αν και μπορεί να σας φαίνεται περίπλοκη διαδικασία, υπάρχει ένα σημαντικό όφελος για τη διαχείριση της φωτογραφικής μηχανής. Κανένας, ούτε καν κάποιος απομακρυσμένος hacker δεν θα μπορούσε να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στη συσκευή σας μέσω της κάμερας, αν η επιλογή είναι απενεργοποιημένη.

Διαβάστε επίσης: «iOS – Το άλμπουμ με τις «κρυμμένες» φωτογραφίες»

Από mirelen