Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone Tip - Δημιουργήστε εσείς τη διάταξη των εικονιδίων της οθόνης Αφετηρίας

iPhone Tip - Δημιουργήστε εσείς τη διάταξη των εικονιδίων της οθόνης Αφετηρίας
ired.gr

Μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας σχεδιάζοντας μόνοι σας τη διάταξη των εφαρμογών στην οθόνη αφετηρίας. Jailbreak δεν χρειάζεται.

Μια από τις πρώτες αλλαγές που προχωρούν οι χρήστες σε συσκευή που έχει υποστεί jailbreak, είναι η τοποθέτηση των εικονιδίων των εφαρμογών στις θέσεις που επιθυμούν. Συγκεκριμένα, να υπάρχουν κενές θέσεις μεταξύ των εικονίδιων στην οθόνη Αφετηρίας, διάταξη η οποία είναι περιορισμένη σε μία “καθαρή“ συσκευή. Το λειτουργικό αποφασίζει από μόνο του την εν σειρά θέση τους.

Είτε πρόκειται να εξωτερικεύσετε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες σας ή απλά να προσθέσετε τη δική σας πινελιά στην αρχική σας οθόνη, έχετε πλέον τη δυνατότητα - ακολουθώντας τις οδηγίες μας - να δημιουργήσετε κενά μεταξύ των εικονιδίων των εφαρμογών σας, χωρίς να έχετε πραγματοποιήσει επέμβαση jailbreak στη συσκευή σας.

Δημιουργία κενών web εικονιδίων

Υπάρχει στη διάθεσή σας ένα online εργαλείο το οποίο μπορείτε να προσεγγίσετε μέσω της προ-εγκατεστημένης εφαρμογής Safari, το αποκαλούμενο ως “iEmpty", το οποίο θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε την εμφάνιση αυτή στη συσκευή σας iPhone.

Διαβάστε επίσης: iPhone 8 - Θα κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Ακολουθώντας τη διαδικασία, τα εικονίδια που θα δημιουργήσετε στην οθόνη Αφετηρίας θα παίξουν το ρόλο της συμπλήρωσης ενός puzzle της ίδιας σας της ταπετσαρίας. Λόγω του ότι θα τοποθετηθούν στις κενές θέσεις που επιθυμείτε να δημιουργήσετε, θα δίνουν την αίσθηση του κενού χώρου. Εάν σας είναι δυσνόητη έως τώρα η μέθοδος που θα ακολουθήσουμε, μην ανησυχείτε, συνεχίστε το διάβασμα καθώς θα αναλύσουμε πλήρως όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

1 Πιέστε ένα από τα εικονίδια ώστε να ενεργοποιηθεί η λειτουργία “jiggle” (τρέμουν τα εικονίδια) και μεταφερθείτε σε μία σελίδα στην οποία δεν υπάρχουν εικονίδια εφαρμογών.

2 Κάνετε λήψη στιγμιοτύπου της ταπετσαρίας σας, πιέζοντας στιγμιαία τα πλήκτρα Ενεργοποίησης και Αφετηρίας. Η ενέργεια αυτή θα δημιουργήσει ένα στιγμιότυπο της οθόνης της συσκευής σας, στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών.

3 Ανοίξτε την προεγκατεστημένη εφαρμογή Safari και εισάγετε τη διεύθυνση (https://iempty.tooliphone.net) και στη συνέχεια πατήστε “Go”.

4 Στο διαδικτυακό τόπο που θα επισκεφθείτε, πιέστε το εικονικό πλήκτρο “Create BLANK icons” και στη συνέχεια “Modify”. Θα σας ζητηθεί να υποδείξετε το στιγμιότυπο που συλλάβατε νωρίτερα και να το ανεβάσετε στον server.

iempty 01

Πατήστε Επιλογή Αρχείου > Upload photo

5 Στη σελίδα που θα εμφανιστεί με την οθόνη σας και το πλέγμα των εικονιδίων, επιλέξτε το σημείο που επιθυμείτε να αφήσετε κενό στην οθόνη Αφετηρίας. Θα δημιουργηθεί ένα web icon της θέσης που επιλέξατε. Πατήστε το εικονίδιο κοινής χρήσης > Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας. Χωρίς να τροποποιήσετε οτιδήποτε από της πληροφορίες προσθήκης, Αγγίξτε τη λέξη “Προσθήκη” για να το προσθέσετε στην αρχική οθόνη.

iempty 02

6 Το εικονίδιο puzzle του στιγμιότυπού σας θα εμφανιστεί ως εικονίδιο χωρίς τίτλο στην οθόνη Αφετηρίας. Το μόνο που απομένει είναι να το σύρετε στην ακριβή θέση που επιθυμείτε να μείνει κενή.

iempty 03

Θα πρέπει να επαναλάβετε τα βήματα 4 - 6 ξανά και ξανά για κάθε εικονίδιο κενής θέσης που θα προσθέσετε στην οθόνη, μέχρι να αποκτήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συμβουλή: Να σας ενημερώσουμε πως δεν είναι απαραίτητο κάθε φορά να ανεβάζετε την ταπετσαρία. Κάνοντας ένα βήμα πίσω, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το επόμενο web icon για να συνθέσετε την εικόνα σας.

Περιορισμοί - Προειδοποιήσεις

Η παραπάνω μέθοδος λειτουργεί προκειμένου να δημιουργήσετε μία οπτικά ελκυστική ψευδαίσθηση κενών σημείων μεταξύ των εφαρμογών, στην οθόνη Αφετηρίας της συσκευής σας, χωρίς την ανάγκη jailbreak. Όμως υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις τις οποίες οφείλουμε να συζητήσουμε. Εν συντομία λοιπόν:

1. Πρώτα απ’ όλα δημιουργείτε συντομεύσεις Safari στην Αρχική οθόνη της συσκευής σας. Αυτό σημαίνει πως αν κατά λάθος πατήσετε πάνω σε ένα κενό σημείο θα ανοίξει η εφαρμογή Safari και θα σας μεταφέρει στη σελίδα της iEmpty μεθόδου. Θα πρέπει να κλείσετε την εφαρμογή Safari, για να επανέλθετε στην οθόνη Αφετηρίας.

2. Τα εικονίδια που θα δημιουργήσετε δεν είναι διάφανα, έτσι ώστε σε κάθε μετακίνηση των σελίδων της οθόνης Αφετηρίας, να μην χαλάει η εικόνα της ταπετσαρίας. Οπότε η κίνηση μεταξύ των σελίδων της συσκευής σας, θα μαρτυρά την ψευδαίσθηση που δημιουργήσατε.

3. Εάν επιλέξετε ταπετσαρία με Προοπτική θα μπορούσε να προκαλέσει ελαφρώς αποκάλυψη των εικονιδίων. Η αλήθεια είναι πως το δοκιμάσαμε και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά.

Διαβάστε επίσης: Refurbished - Όλες οι πληροφορίες περί ανακατασκευασμένων iPhone

Φυσικά μπορείτε να τα αφαιρέσετε οποιαδήποτε στιγμή και ο κενός χώρος να καταληφθεί από τα πραγματικά εικονίδια εφαρμογών, της Αρχικής οθόνης.

Όπως καταλάβατε οι επιφυλάξεις δεν είναι και τόσο σημαντικές σε συσχέτιση με το αποτέλεσμα που θα παρουσιάζει η συσκευή σας. Κι εδώ παίρνετε εσείς το πινέλο και ξεκινάτε ζωγραφική. Περιμένουμε με αγωνία να τα σχόλια σας.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status