Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Δημιουργήστε και στείλτε PDF χωρίς εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή

iOS 10 - Δημιουργήστε και στείλτε PDF χωρίς εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή
ired.gr

«Όταν πάω στο γραφείο, θα σου το στείλω σε PDF», να κάτι που δεν θα ξαναπούμε εμείς που έχουμε iPhone.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 10 που μπορεί να σας/μας έχει ξεφύγει είναι το γεγονός ότι σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αρχεία PDF χωρίς τη χρήση κάποιου τρίτου app.

Όμως ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Τι είναι το PDF;

PDF σημαίνει Portable Document Format. Πρόκειται για έναν τύπο αρχείου που περιλαμβάνει μια ηλεκτρονική εικόνα μια φωτογραφίας, ενός κειμένου ή και των δύο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε εικόνες, σημειώσεις, στιγμιότυπα οθόνης και ό,τι άλλο θέλετε σε αυτή τη μορφή. Μετά, μπορείτε να το αποθηκεύσετε, να το εκτυπώσετε ή να το αποστείλετε σε μια από τις επαφές σας μέσω μηνύματος, email ή οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

Γιατί PDF και όχι το αρχικό αρχείο;

Το PDF είναι «παγκόσμιο», ασφαλές, μειώνει το αρχικό μέγεθος του αρχείου, είναι δωρεάν, έχει δυνατότητα αναζήτησης λέξεων, «διαβάζεται» και από κινητό. Και τώρα μπορεί να δημιουργηθεί άμεσα μόνο με το iOS 10.

Πώς θα δημιουργήσετε αρχεία PDF στο iPhone

Είναι πραγματικά απλό! Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να επιλέξετε τη λειτουργία των επεκτάσεων (iOS share extensions) απευθείας από τις φωτογραφίες, τις σημειώσεις ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που περιέχει αρχεία πολυμέσων. Το παράδειγμά μας αφορά ένα PDF από φωτογραφίες.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και επιλέξτε εκείνη που θέλετε να στείλετε ως PDF. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία. (εικόνα 1)
  • Πατήστε το βελάκι των επεκτάσεων κάτω δεξιά και επιλέξτε Εκτύπωση. (εικόνα 2)
  • Είναι πανεύκολο να δημιουργήσεις και να στείλεις PDF χωρίς κανένα απολύτως app, μόνο με το iPhone. 

Tip: Δεν χρειάζεται να επιλέξετε εκτυπωτή. Για να σώσετε το αρχείο ως PDF, προχωρήστε στο 3ο βήμα.

Χρησιμοποιήστε και τα δυο δάκτυλά σας σαν να θέλετε να μεγεθύνετε τη φωτογραφία. Αν έχετε πολλές, θα το κάνετε μόνο στην πρώτη. (εικόνα 3)

create pdf 01

εικόνες 1,2,3

Το PDF είναι έτοιμο. (εικόνα 4)

Ένα νέο βελάκι διαμοιρασμού έχει εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης. Αν το πατήσετε, μπορείτε να σώσετε το PDF στο iCloud Drive ή να το στείλετε σε κάποιον τρίτο με όποιον τρόπο επιλέξετε. Π.χ. μπορείτε να το αποστείλετε ως συνημμένο με email. (εικόνες 5-6

create pdf 02

εικόνες 4,5,6

Φυσικά, υπάρχουν πολλές εφαρμογές στο App Store που κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά, αλλά αν έχετε iPhone και iOS 10 δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο.

Tip: Μπορεί να μην είναι όλα τα apps που χρειάζεστε στην λειτουργία των επεκτάσεων. Αν δεν γνωρίζετε πώς να τα προσθέσετε, διαβάστε τον οδηγό μας.

«Ενεργοποίηση επεκτάσεων στο iOS»

Αν σας ενδιαφέρει να αποθηκεύσετε αρχεία PDF από το internet, διαβάστε αυτό:

«Είναι εφικτή η αποθήκευση αρχείου PDF από το διαδίκτυο στις iOS συσκευές και πώς;»

Aπό mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status