Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτός είναι ο ταχύτερος τρόπος φόρτισης του iPhone

Αυτός είναι ο ταχύτερος τρόπος φόρτισης του iPhone
ired.gr

 Φορτίσαμε το iPhone με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους για να καταλήξουμε στον ταχύτερο. Η απάντηση, ίσως, σας εκπλήξει.

Όσο το iPhone θα αναβαθμίζεται, τόσο περισσότερο χρόνο θα περνάμε «παίζοντας» μαζί του. Δεν πρόκειται πλέον για ένα απλό κινητό αλλά για ένα gadget με πληθώρα λειτουργιών και χαρακτηριστικών.

Φυσικά, αυτό έχει και τα αρνητικά του. Π.χ. πρέπει να το φορτίζουμε, από μία έως αρκετές φορές την ημέρα, να έχουμε το νου μας ώστε να παίρνουμε τον φορτιστή ή ένα powerbank πάντα μαζί μας και να περιορίζουμε τη χρήση, όταν η μπαταρία πλησιάζει στο κόκκινο. Ακόμη και η μπαταρία των ολοκαίνουριων iPhone 7 μπορεί να μην καταφέρει να διαρκέσει μια ολόκληρη ημέρα χωρίς φόρτιση. Αυτά είναι τα first world problems και πρέπει να βρούμε τρόπους να τα αντιμετωπίσουμε.

charge iphone 01

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φορτίσετε ένα iPhone. Μπορείτε να το συνδέσετε τον φορτιστή στο ρεύμα ή στον υπολογιστή ή να φορτίσετε τη συσκευή μέσω ενός φορητού power bank. Παίζει ρόλο επίσης ο τύπος του φορτιστή που χρησιμοποιείτε. Και το σημαντικότερο; Κάθε τρόπος προσφέρει και διαφορετικό χρόνο φόρτισης. Μπορείτε να υποθέσετε ποιος είναι ο ταχύτερος; Διαβάστε παρακάτω και δείτε αν οι προβλέψεις σας ήταν σωστές.

Φόρτιση σε πρίζα

Η παραδοσιακή μέθοδος φόρτισης είναι η σύνδεση της συσκευής iOS σε μια πρίζα με τη μεσολάβηση του φορτιστή. Αυτός είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους φόρτισης της μπαταρίας. Γα μια πλήρη φόρτιση θα χρειαστείτε λιγότερο από δυο ώρες, αν το ποσοστό της μπαταρίας του iPhone είναι κάτω από 20%, όταν πρωτοσυνδέετε τη συσκευή στην πρίζα.

Είναι αλήθεια: μια μπαταρία iPhone φορτίζεται σε δυο στάδια. Γρήγορη φόρτιση από 0-80% και φόρτιση ροής από 81-100%. Το πρώτο στάδιο επιτρέπει τη συσσώρευση της ενέργειας στο συντομότερο χρονικό διάστημα ενώ το δεύτερο δίνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Φόρτιση σε θύρα USB υπολογιστή

Αν χρειάζεται να φορτίσετε το iPhone αλλά δεν υπάρχει ελεύθερη πρίζα κοντά σας, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τη θύρα USB ενός υπολογιστή (laptop ή desktop).

Αυτός ο τρόπος δεν προσδίδει ηλεκτρικό ρεύμα με την ίδια αποτελεσματικότητα, συγκριτικά με την μέθοδο φόρτισης που προαναφέραμε. Είναι λογικό: ένας υπολογιστής είναι «απασχολημένος» να τροφοδοτεί τα εσωτερικά εξαρτήματα του και δεν μπορεί να εστιάσει μόνο στη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου. Μπορεί, όμως, να κάνει και αυτό. Οπότε θέλει τον χρόνο του.

Είναι αλήθεια: οι πιο καινούριοι υπολογιστές με υψηλής ισχύος θύρες USB μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Φορητός φορτιστής

Μια τρίτη επιλογή για να διατηρήσετε το iPhone «στη ζωή» είναι χρησιμοποιήσετε ένα power bank. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά και μερικές από τις καλύτερες επιλογές μπορούν να φορτίσουν τη συσκευή από 0 έως 100% οκτώ φορές.

Βέβαια, επειδή πρόκειται για φόρτιση μέσω USB είναι πιο αργή μέθοδος σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο στην πρίζα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η ταχύτητα μπορεί έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αφού έχετε την δυνατότητα να φορτίζετε καθ’ οδόν.

Διαβάστε επίσης: «Φόρτιση on the go: τι είναι τα power banks;»

Φορτιστής iPad

Πρόκειται για ένα τέχνασμα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο οι χρήστες πολλαπλών συσκευών Apple. Εάν διαθέτετε ένα iPad, μπορείτε να δανειστείτε τον φορτιστή του για να φορτίσετε και το iPhone σας. Συνδυάστε αυτή τη μέθοδο με τη φόρτιση σε πρίζα και θα έχετε πετύχει τον πιο γρήγορο τρόπο φόρτισης του iPhone. Οι μπαταρίες του iPad είναι μεγαλύτερες και για αυτό ο φορτιστής που έρχεται στη συσκευασία είναι πιο ισχυρός για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες.

Επιπλέον κόλπο: Αν θέλετε να φορτίσετε το iPhone σε χρόνο ρεκόρ, χρησιμοποιήστε τον φορτιστή iPad και θέστε το smartphone σε Flight Mode. Η μπαταρία φορτίζει γρηγορότερα όταν οι κεραίες είναι εκτός σύνδεσης, επειδή η κατανάλωση ρεύματος μειώνεται στο ελάχιστο. Συνδυάστε αυτό το tip και με τις προηγούμενες μεθόδους φόρτισης που σας παρουσιάσαμε.

Ο γρηγορότερος τρόπος για να φορτίσετε ένα iPhone

Αποφανθήκαμε! Σύμφωνα με τις δοκιμές μας, ο πιο γρήγορος τρόπος για τη φόρτιση ενός iPhone είναι μέσω του φορτιστή iPad. Εύλογα, θα αναρωτιέστε αν υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί βλάβη στο smartphone.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί είναι το τηλέφωνό που ελέγχει τη διαδικασία φόρτισης και όχι ο φορτιστής. Αυτό σημαίνει ότι είναι το iPhone που «τραβά» το ρεύμα από το καλώδιο και όχι ο φορτιστής που «σπρώχνει» το ρεύμα στο iPhone.

Το θέμα υπερθέρμανσης είναι πολύ σπάνιο, αφού οι περισσότεροι φορτιστές δεν παρέχουν περισσότερα από 5 Volts, που θεωρείται ένα ασφαλές νούμερο.
Σημαντικό: φορτίζετε μόνο με αυθεντικά καλώδια ή εγκεκριμένους από την Apple φορτιστές.

Διαβάστε επίσης: «iPhone Tip – Απενεργοποιήστε την Αναβολή στο ξυπνητήρι»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status