Φωτογραφίες - Όλα για τον φάκελο «Στιγμιότυπα» στο iOS

Φωτογραφίες -  Όλα για τον φάκελο «Στιγμιότυπα» στο iOS
ired.gr

 Όλα τα στιγμιότυπα οθόνης αποθηκεύονται σε ένα ξεχωριστό φάκελο στις Φωτογραφίες για εύκολη πρόσβαση.

Εάν «συλλαμβάνετε» πολλά στιγμιότυπα οθόνης, τότε θα έχετε εντοπίσει τον ειδικό φάκελο στον οποίο αποθηκεύονται στο iPhone (αλλά και στο iPad, iPod Touch και Apple Watch). Ουσιαστικά, στο άλμπουμ φωτογραφιών Στιγμιότυπα θα βρείτε όλες τις φωτογραφίες που αφορούν τις λήψεις της οθόνης, τα λεγόμενα screenshots.

Προσωπικά για μένα, επειδή χρειάζομαι σχεδόν καθημερινά διάφορα screenshots για τους iOS οδηγούς που ετοιμάζουμε στο blog του ired, αυτό το άλμπουμ είναι το «δεξί» μου χέρι!

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το πόσο βολικό είναι να υπάρχει ένας ξεχωριστός φάκελος για την πρόσβαση στις συγκεκριμένες εικόνες. Και πόσο χρήσιμα είναι τα screenshots γενικά, αφού δεν χρειάζεται κανένα copy paste (ιδιαίτερα αν πρόκειται για μεγάλα κείμενα) αλλά το ταυτόχρονο πάτημα του power και του home button.

Βέβαια, τα στιγμιότυπα οθόνης είναι και τα πρώτα που θα διαγράψουμε σε περίπτωση που θέλουμε να αποκτήσουμε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, σε ώρα ανάγκης.

screenshots 01

Πρόσβαση στα Στιγμιότυπα

Όλα τα στιγμιότυπα βρίσκονται στον ίδιο φάκελο στην iOS συσκευή σας.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες.
  • Πηγαίνετε στα Άλμπουμ.
  • Επιλέξτε αυτό με τα Στιγμιότυπα.

Μπορείτε να μοιραστείτε και να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες, όπως οποιεσδήποτε άλλες εικόνες στη συσκευή σας.

Συνήθως, τα screenshots εξυπηρετούν κάποια ανάγκη και μετά από κάποιοι διάστημα δεν τα χρειαζόμαστε άλλο. Στο συγκεκριμένο άλμπουμ, υπάρχει η δυνατότητα για επιλογή και διαγραφή όλων των εικόνων. Αν διαγράψετε όλα τα screenshots, το άλμπουμ εξαφανίζεται από τη θέση του και επανέρχεται την επόμενη φορά που θα κάνετε λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης.

Το iOS διαθέτει και άλλα πολλά φωτογραφικά άλμπουμ, όπως αυτό των Selfie που ομαδοποιεί όλα τα selfie που ελήφθησαν με την κάμερα του iPhone, των βίντεο, των τοποθεσιών, των Αγαπημένων. Το άλμπουμ των screenshots εμφανίστηκε στις iOS συσκευές με την έλευση του λειτουργικού συστήματος iOS 9, πέρυσι το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης: «Συλλάβετε εύκολα και γρήγορα στιγμιότυπα (screenshot) από συσκευές iPhone /iPad»

Από mirelen