Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Πώς να επιστρέψετε στο 4-ψήφιο συνθηματικό

iOS 10 - Πώς να επιστρέψετε στο 4-ψήφιο συνθηματικό
ired.gr

Αν βαρεθήκατε το 6-ψήφιο συνθηματικό και θέλετε να επιστρέψετε στο 4-ψήφιο, να τι θα κάνετε ...

Από ελεύσεως iOS 9 και μετά το iOS μας έδωσε μια νέα δυνατότητα στο συνθηματικό μας για μεγαλύτερη ασφάλεια - τη δημιουργία του 6-ψήφιου συνθηματικού στη θέση του κλασικού παλιού 4-ψήφιου.

Και βέβαια ένα 6-ψήφιο συνθηματικό είναι ασφαλέστερο από ένα 4-ψήφιο (θεωρητικά τουλάχιστον). Αλλά για πολλούς που δεν έχουν κάποιο iPhone ή iPad με Touch ID και πρέπει κάθε φορά να εισάγουν ένα 6-ψήφιο συνθηματικό, ενώ μέχρι τώρα είχαν συνηθίσει στο παλιό καλό 4-ψήφιο, μπορεί κάτι τέτοιο να καταντάει κουραστικό έως και ενοχλητικό.

Ευτυχώς όμως η Apple έχει προνοήσει και δεν αφαίρεσε εντελώς τη δυνατότητα για 4-ψήφιο συνθηματικό. Εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο ως επιλογή και μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω σε αυτό, αν το θέλουμε. Και να ο τρόπος ...

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Touch ID και Συνθηματικό.
  • Θα πρέπει να συμπληρώσετε το 6-ψήφιο (για την ώρα) συνθηματικό σας.
  • Πατήστε την επιλογή «Αλλαγή συνθηματικού» και συμπληρώστε και πάλι το 6-ψήφιο συνθηματικό σας (για τελευταία όμως φορά).
  • Θα συναντήσετε ένα παράθυρο που θα ζητάει να συμπληρώσετε το νέο σας συνθηματικό - και πάλι με 6 ψηφία για την ώρα.
  • Από εδώ όμως μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο μενού επιλογών των συνθηματικών που βρίσκεται κάτω από το πεδίο συμπλήρωσης του νέου συνθηματικού (δεν γίνεται να μην το δείτε).
  • Εδώ μπορείτε να επιλέξετε διάφορες δυνατότητες για το συνθηματικό σας μαζί με την παλιά καλή δυνατότητα για συνθηματικό 4 ψηφίων.
  • Μόλις το κάνετε, το πεδίο επιλογής νέου συνθηματικού θα μετατραπεί σε 4-ψήφιο και θα μπορέσετε να συμπληρώσετε το νέο 4-ψήφιο πια συνθηματικό σας, να το επιβεβαιώσετε και είστε έτοιμοι.

4 digit 01

Χρήσιμο είναι εδώ να αναφέρουμε ότι εδώ έχετε και κάποιες επιπλέον επιλογές. Υπάρχει π.χ., η επιλογή για σύνθετο συνθηματικό με γράμματα και αριθμούς για τους φανατικούς της ασφάλειας, σαν κι αυτά που βάζουμε στο Internet για παράδειγμα.

Μια άλλη επιλογή σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ότι μεγέθους αριθμητικό συνθηματικό θέλετε από 2-ψήφιο μέχρι 8-ψήφιο. Όπως βλέπετε έχετε αρκετές επιλογές σε περίπτωση που αλλάξετε πάλι γνώμη.

Δείτε ακόμη: iOS 10 - Εισάγετε περισσότερα από ένα δακτυλικά αποτυπώματα στο iPhone σας

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status