iOS 10 - Εισάγετε περισσότερα από ένα δακτυλικά αποτυπώματα στο iPhone σας

iOS 10 - Εισάγετε περισσότερα από ένα δακτυλικά αποτυπώματα στο iPhone σας
ired.gr

Γνωρίζετε πως μπορείτε να εισάγετε περισσότερα από ένα δακτυλικά αποτυπώματα προκειμένου να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας; Όχι;

Με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας iPhone ή iPad με την άκρη των δακτύλων σας, καθώς επίσης και να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας για αγορές από το Apple Store ή την υπηρεσία Apple Pay (Δεν είναι ακόμη διαθέσιμη τη χώρα μας).

Κατά την αρχική διαμόρφωση της iOS συσκευή σας θα ερωτηθείτε αν επιθυμείτε να εισάγετε ένα δακτυλικό σας αποτύπωμα μέσω του αισθητήρα Touch ID, όμως στη συνέχεια έχετε τη δυνατότητα να εισάγετε έως και 5 διαφορετικά δάκτυλα για να τα χρησιμοποιήσετε, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Τον να έχετε εισάγει δακτυλικά αποτυπώματα από διαφορετικά δάχτυλα θα σας βοηθήσει σε δεκάδες διαφορετικά σενάρια, συμπεριλαμβανομένων των λερωμένων ή βρεγμένων δακτύλων του ενός χεριού και ταυτοποίησης με το άλλο χέρι ή στην περίπτωση που κρατάτε τη συσκευή σας με συγκεκριμένη οπτική γωνία, και αδυναμία χρήσης του αντίχειρα σας.

Διαβάστε επίσης: iPhone fans - Γιατί οι οπαδοί της Apple επιλέγουν κυρίως τις “s” συσκευές;

Προσωπικά χρησιμοποιώ δύο δάχτυλα (δείκτη, αντίχειρα) από κάθε χέρι, ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ οποιοδήποτε σε κάθε περίσταση, για να ξεκλειδώνω τη συσκευή μου. Εσείς μπορείτε να εισάγετε τα αποτυπώματα από τα δάχτυλα, που πιστεύετε πως σας βολεύουν περισσότερο.

Ας δούμε πώς:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και κατευθυνθείτε στην ενότητα Touch ID και συνθηματικό, στη συσκευή σας iPhone ή iPad.
  • Εισάγετε το συνθηματικό πρόσβασης που έχετε ορίσει και στη συνέχεια επιλέξτε “Προσθήκη αποτυπώματος”. (μπλε γράμματα).
  • Μόλις σας ζητηθεί τοποθετήστε το δάχτυλό σας στον αισθητήρα για να ξεκινήσει η καταγραφή του αποτυπώματος.
  • Αγγίξτε και απομακρύνετε το δάχτυλό σας από τον αισθητήρα μετακινώντας το ελαφρά ώστε η εικόνα του αποτυπώματος στην οθόνη να γίνει κόκκινη.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη καταγραφή, πατήστε το εικονικό πλήκτρο “Συνέχεια”.
  • Αγγίξτε εκ νέου με το δάχτυλό σας, τον αισθητήρα Touch ID για να αποτυπώσει και τις άκρες του δακτύλου σας και να ολοκληρωθεί το αποτύπωμά σας.
  • Μόλις η συσκευή ολοκληρώσει τη διαδικασία πατήστε τη λέξη “Συνέχεια”.
  • Τα καταφέρατε! Μόλις εισαγάγατε νέο δακτυλικό αποτύπωμα.

touch id 01

Για να προσθέσετε περισσότερα δακτυλικά αποτυπώματα στη συσκευή σας, επαναλάβετε τα βήματα 1-7, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ένα νέο δάχτυλο.

Προσπαθήσαμε να σας αναλύσουμε τη διαδικασία εισαγωγής δακτυλικών αποτυπωμάτων σε μία iOS συσκευή. Εάν παραμένουν απορίες, μη διστάσετε να μας τις κοινοποιήσετε στα σχόλια.

από DINFUN