iPhone fans - Γιατί οι οπαδοί της Apple επιλέγουν κυρίως τις “s” συσκευές;

iPhone fans - Γιατί οι οπαδοί της Apple επιλέγουν κυρίως τις “s” συσκευές;
ired.gr

 Θα πρέπει να αγοράσετε το ολοκαίνουριο iPhone 7 ή να περιμένετε το μοντέλο του 2017; Τα νούμερα επιβεβαιώνουν ότι τα μοντέλα S είναι πολύ δημοφιλή για μερικούς πολύ καλούς λόγους.

Ακόμη κι αν είστε σούπερ ενθουσιασμένοι για το νέο iPhone 7, ίσως, ανήκετε στην ομάδα εκείνων που πάντα περιμένουν το επόμενο μοντέλο. Πολλοί οπαδοί της Apple παραλείπουν τις σημαντικές κυκλοφορίες iPhone (δηλαδή όταν το μοντέλο αλλάζει αριθμό).

Αντί να επιλέξουν τη νέα έκδοση, περιμένουν την αναβαθμισμένη που κάνει το ντεμπούτο της ένα χρόνο μετά και έχει πάντα ένα “S” δίπλα στην ονομασία. Το σκεπτικό έχει ως εξής: «σίγουρα το iPhone 7 μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα από το 6s αλλά το iPhone 7s θα ξεπεράσει κατά πολύ τους προκατόχους του με νέα χαρακτηριστικά και, ενδεχομένως, ένα σημαντικό επανασχεδιασμό.»

Η Apple χρησιμοποιεί το προσδιοριστικό “S” από την κυκλοφορία του iPhone 3GS το 2009.

Σε γενικές γραμμές, τα "s" μοντέλα είναι αναβαθμισμένες εκδόσεις του iPhone του προηγούμενου έτους και, συνήθως, διαθέτουν εσωτερικές ενημερώσεις στην κάμερα, τον επεξεργαστή, την μπαταρία, αλλά δεν φέρουν ένα εντυπωσιακό, εξωτερικό επανασχεδιασμό.

Και ενώ οι όλες νέες σημαντικές κυκλοφορίες της Apple (όταν αλλάζει το νούμερο), είναι αναμφισβήτητα δημοφιλείς, και τα “S” μοντέλα σπάνε τα ταμεία για την Apple.

Τα νούμερα του πρώτου Σαββατοκύριακου

Και ενώ κάθε iPhone φαίνεται να πουλάει πάντα περισσότερο από το προηγούμενο, τα στοιχεία από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας, δείχνουν πάντα ένα σημαντικό άλμα μεταξύ ενός S μοντέλου και μιας εντελώς νέας συσκευής.

Η Apple πούλησε πάνω από 1,7 εκατομμύρια iPhone 4 το πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας του, αλλά περισσότερο από 4 εκατομμύρια συσκευές iPhone 4S το αντίστοιχο διάστημα, έναν χρόνο μετά. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το iPhone 5. Η Apple πούλησε 5 εκατομμύρια στο ντεμπούτο του πρώτου Σαββατοκύριακου ενώ πάνω από 9 εκατομμύρια iPhone 5s και 5C το αντίστοιχο διάστημα.

Η Apple πούλησε, επίσης, πάνω από 10 εκατομμύρια iPhone 6 και iPhone 6 Plus τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας τους και έκανε ρεκόρ πωλήσεων για το iPhone 6s και iPhone 6s: 13 εκατομμύρια το πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας τους. Η εταιρεία, για κάποιο λόγο, δημοσιοποιεί επίσημα και αναλυτικά αποτελέσματα πωλήσεων μόνο για τα launch weekends, δηλαδή τα πρώτα Σαββατοκύριακα της κυκλοφορίας των νέων συσκευών.

iphones 01

2 στα 3 κορυφαία iPhone είναι “s”

Σύμφωνα με στοιχεία της Mixpanel, το πιο δημοφιλές iPhone, σήμερα, είναι το iPhone 6 με 33,2% ενώ το iPhone 6s έρχεται δεύτερο με 23%. Στη συνέχεια, το iPhone 5s με 15,02%. Αυτό σημαίνει ότι τα δυο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα iPhone που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι τα μοντέλα s.

Βέβαια, είναι πολλοί αυτοί που αγοράζουν κάθε χρόνο ένα νέο iPhone, κυρίως στο εξωτερικό, ακολουθώντας το πρόγραμμα αναβάθμισης που έχουν υπογράψει με την Apple. Όμως, πολλοί άλλοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αλλάξουν συσκευή κάθε χρόνο και μπορεί να περιμένουν δύο, τρία ή και περισσότερα χρόνια για να προχωρήσουν σε μια αγορά iPhone.

Αξίζει η αναμονή για το iPhone 7s;

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι έχετε ήδη ένα iPhone 6s, ένα iPhone 6 ή ακόμη και ένα παλαιότερο μοντέλο στην κατοχή σας. Είναι, άραγε, καλή ιδέα να αγοράσετε τώρα το iPhone 7 ή θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το 2017 για την επόμενη συσκευή, είτε αυτή λέγεται iPhone 7s ή κάπως αλλιώς;

Η απάντηση θα εξαρτηθεί από το τι νέο θα φέρει το iPhone 7s. Προς το παρόν, οι φήμες είναι λίγες αλλά, ίσως, αρκετές για τη λήψη μιας απόφασης σήμερα. Αν και το iPhone 7 είναι μια ενδιαφέρουσα αναβάθμιση σε σχέση με ένα iPhone 5s, αυτό που θα το διαδεχτεί είναι σίγουρα μια πιο ελκυστική πρόταση. Μάλιστα, από ό,τι όλα δείχνουν, θα διαθέτει AMOLED οθόνη και ένα γυάλινο περίβλημα.

Τα μοντέλα “s” είναι μια σταθερή επιλογή για πολλούς fans της Apple, αφού σε αυτά εμφανίζονται πολύ ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά: η Siri στο iPhone 4s, το 3D Touch στο iPhone 6s.

Ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα στην αγορά ενός μοντέλου s είναι ότι κάποιος θα πρέπει να κάνει υπομονή και να περιμένει έναν ακόμη χρόνο για να αποκτήσει τις αναβαθμίσεις. Όμως, επειδή η συσκευή που θα αποκτήσει θα είναι σίγουρα καλύτερη από την αρχική έκδοση, πολλοί πιστεύουν ότι αξίζει η αναμονή.

Εσείς τι πιστεύετε;

Διαβάστε επίσης: «iPhone – 7 καθημερινά λάθη που άθελα σας επαναλαμβάνετε»

Από mirelen