Events Near Me - Μία αξιοπρόσεκτη ελληνική προσπάθεια (Συνέντευξη)

Events Near Me - Μία αξιοπρόσεκτη ελληνική προσπάθεια (Συνέντευξη)
ired.gr

Το Events near me μας δείχνει όλα τα facebook events, χωρίς καν να έχουμε κάνει log in! Κουβεντιάζουμε με τον δημιουργό της εφαρμογής.

Η ομάδα του ired παραμένει σταθερή στην προσήλωσή της προς την κατεύθυνση της στήριξης των Ελλήνων developers. Με αφορμή την εφαρμογή Events Near Me, αυτή τη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον δημιουργό της, Κωνσταντίνο Νάτσιο.

Διαβάστε επίσης: Συνεντεύξεις Ελλήνων δημιουργών: Παναγιώτης Βάσσης

Αρχικά όμως, ας πούμε δύο λόγια για το app, Events Mear Me. Πρόκειται για μία εφαρμογή που μας βοηθάει να “εντοπίσουμε” τα facebook events, τις εκδηλώσεις δηλαδή που έχουν “καταχωρηθεί” στο facebook, ή, που έχουν διοργανωθεί μέσω του κοινωνικού δίκτυου, κάτι αρκετά σύνηθες πλέον.

events nearme 01

Ένα σημαντικό ατού της εφαρμογής, είναι η δυνατότητα της προβολής των εκδηλώσεων, άμεσα και γρήγορα, απλά με το άνοιγμά της, χωρίς να χρειάζεται η εισαγωγή των στοιχείων του facebook λογαριασμού μας.

Εκτός από τη σύνοψη των πληροφοριών της εκδήλωσης, έχουμε τη δυνατότητα να μεταφερθούμε στη σχετική της σελίδα εντός του facebook, να δούμε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε αυτή, να αποθηκεύσουμε το γεγονός στα αγαπημένα μας, ή, να μεταφερθούμε απ’ ευθείας στην υπηρεσία του Uber για να τακτοποιήσουμε τα της μετακίνησής μας.

events nearme 02

Κωνσταντίνε, πρώτα από όλα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που αποδέχτηκες την πρόσκλησή μας και θα ξεκινήσω αυτή τη μίνι συνέντευξη ζητώντας σου να μας πεις δυο λόγια για σένα.

Εγώ ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε και θέλω καταρχάς να σας συγχαρώ για το όλο έργο σας και στα καταστήματα αλλά και στο blog σας. Τώρα, δυο λόγια για εμένα, είμαι ο Νάτσιος Κωνσταντίνος, 26 ετών, τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΙ Αθήνας.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ασχολούμαι με το iOS Development, αρχικά μόνος μου και έπειτα σε μια εταιρία όπου και ήμουν ένα χρόνο σαν Web & iOS Developer. Αλλά, επειδή η θέληση για συνεχή εξέλιξη δεν σταμάτησε ποτέ, έκανα και δικά μου projects.

Να τονίσω πως δεν είμαι μόνος μου, σε όλα τα project έχω δίπλα μου τον φίλο και συνεργάτη τον Δημήτρη Κονόμη, που αναλαμβάνει τα Android projects και μαζί φτιάχνουμε τον server που επικοινωνούν οι εφαρμογές μας.

Ποια πιστεύεις πως είναι τα δυνατά στοιχεία της εφαρμογής και γιατί να την προτιμήσουν οι χρήστες;

Πρώτο και κύριο είναι το γεγονός ότι βλέπεις τα πάντα κατά το άνοιγμα της εφαρμογής. Ούτε Facebook Login, ούτε λογαριασμοί ούτε τίποτα, αμεσότητα. Ύστερα, έχουμε τη δυνατότητα, εκτός από την τοποθεσία που βρίσκεται ο χρήστης, να μπορέσει αυτός να αναζητήσει Events και για άλλη περιοχή, πόλη, ή χώρα!

Τέλος, ήδη έχουμε ξεκινήσει ένα ανασχεδιασμό των γραφικών της εφαρμογής, κάτι το οποίο θα την κάνει πολύ όμορφη στιλιστικά και αυτό θα τραβήξει ακόμη περισσότερους χρήστες, μαζί ακόμη με μερικά updates!

Έχεις σκοπό να εξελληνίσεις την εφαρμογή σου;

Σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα υπάρχουν και τοπικές ρυθμίσεις στην εφαρμογή για να αλλάζει γλώσσα και όχι μόνο Ελληνικά αλλά και σε άλλες γλώσσες. Αυτό το Project γενικά θέλουμε να το κρατήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με χαρά μου είδα τη δυνατότητα διασύνδεσης με την υπηρεσία Uber. Υπάρχει στα πλάνα σου κάτι αντίστοιχο με την υπηρεσία του TaxiBeat;

Η αρχική ιδέα μου ήταν το TaxiBeat, αλλά όταν είδα τα στατιστικά να αναφέρουν πως το μεγαλύτερο μερίδιο χρηστών είναι στις Η.Π.Α., τότε δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Δεν αποκλείω ότι μπορεί να γίνει στο μέλλον, αλλά γι’ αυτό θα πρέπει να έρθω σε επαφή και με τους ίδιους.

Έχεις σκοπό να κάνεις port το app στο tvOS;

Προς το παρόν όχι. Και δεν είναι και στα άμεσα σχέδιά μας!

Θα ήθελα (καθαρά για στατιστικούς λόγους) να μας δώσεις μία αναλογία των downloads της εφαρμογής σου, ανά OS (iOS / Android).

Στο iOS έχουμε 1100 κατεβάσματα ενώ στο Android 8500.
Επίσης, βάσει στατιστικών, υπάρχουν γύρω στις 200 αναζητήσεις την βδομάδα στο iOS και για το Android οι αναζητήσεις φτάνουν στις 2500.

Ποια είναι τα πλάνα σου για το μέλλον;

Έχουμε αρκετά σχέδια για το μέλλον που ελπίζουμε με σκληρή δουλειά και προσπάθεια να πετύχουν. Ήδη έχουμε ετοιμάσει την επόμενη εφαρμογή μας η οποία θα απευθύνεται καθαρά σε Ελληνικό κοινό, το SintaYeah!, με το οποίο πήραμε και την πρώτη μας διάκριση, 3η θέση στην Εφαρμογιάδα #6. Σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε App Store & Play Store.

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι, Κωνσταντίνε;

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω πως θα πρέπει τα ΜΜΕ να βοηθήσουν και αυτά από πλευράς τους, τους νέους Developers & Designers, όπως κάνετε εσείς δηλαδή με συνεντεύξεις και η Εφαρμογιάδα με τον διαγωνισμό τους. Έτσι θα μπορέσουν ακόμη περισσότεροι να μπουν στην διαδικασία να ψάχνουν και γιατί όχι, να δημιουργούν!

Κωνσταντίνε σε ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο που μας διέθεσες και ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδη η εφαρμογή σου.

Το Events Near Me μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το App Store και από το Play Store

από Kostthem