Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Raise to Wake - Τι γίνεται όταν περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη;

Raise to Wake - Τι γίνεται όταν περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη;
ired.gr

Μήπως το Raise to Wake δεν ενεργοποιείται κάθε φορά που σηκώνετε τη συσκευή σας; Διαβάστε τι κάνετε λάθος.

Το Raise to Wake είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που ήρθε μαζί με το λειτουργικό σύστημα iOS 10.
Η λειτουργία έχει ως εξής: κάθε φορά που σηκώνετε τη συσκευή σας, η οθόνη ενεργοποιείται ώστε να μπορείτε να δείτε όλες τις ειδοποιήσεις στην κλειδωμένη οθόνη.

Έχετε παρατηρήσει, όμως, στην καθημερινή χρήση, ότι μερικές φορές αυτό δεν συμβαίνει και η οθόνη παραμένει κλειστή;

Καταρχάς, το νέο feature λειτουργεί μόνο στις συσκευές iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE και iPhone 7, οι οποίες διαθέτουν τον επεξεργαστή M9. Oπότε αν έχετε κάποια παλαιότερη συσκευή, μην ψάχνετε άδικα.
Αν έχετε τη σωστή συσκευή αλλά το Raise to Wake δεν ενεργοποιείται κάθε φορά που σηκώνετε τη συσκευή σας, δοκιμάστε τα παρακάτω:

Τοποθετήστε το iPhone με την οθόνη προς τα κάτω και γυρίστε το, έτσι ώστε να κοιτάει προς τα πάνω. Αν το iPhone είναι ανάποδα πάνω σε μια επιφάνεια και του αλλάξετε «πλευρό», το Raise to Wake θα ενεργοποιηθεί σίγουρα. Αυτό θα λειτουργήσει κάθε φορά που βγάζετε τη συσκευή από την τσέπη σας. Κρατήστε το στην παλάμη σας προς τα κάτω και περιστρέψτε γρήγορα τον καρπό σας ώστε να εμφανιστεί η οθόνη.

raise wake 01

Η άλλη επιλογή είναι να σηκώστε τη συσκευή σας έτσι ώστε να είναι σε portrait mode. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρετε το iPhone έως το ύψος των ματιών σας. Εάν κρατάτε ήδη το τηλέφωνο με την οθόνη προς τα πάνω, αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να εμφανιστεί η οθόνη κλειδώματος.

raise wake 02

Δυστυχώς, το Raise to Wake δεν λειτουργεί όταν το iPhone είναι σε οριζόντιο προσανατολισμό σε σχέση με το έδαφος. Αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όταν ο χρήστης είναι όρθιος, αλλά αν σηκώσετε τη συσκευή ενώ είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, η οθόνη δεν θα ανάψει αυτόματα. Δεν έχει σημασία αν σε εσάς μοιάζει κατακόρυφος ο προσανατολισμός, ως προς το έδαφος παραμένει οριζόντιος.

Το Raise to Wake είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό και ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς δυσκολίες. Παρόλαυτα, αν δεν το συμπαθήσατε ποτέ, υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσετε.

Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Οθόνη και Φωτεινότητα > Σηκώστε για αφύπνιση και κλείστε τον εικονικό διακόπτη.

Διαβάστε επίσης: «Ξυπνήστε τις συσκευές σας χωρίς τη χρήση των φυσικών πλήκτρων»Aπό mirelen

Aπό mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status