iOS 10.2 - Έρχεται νέα κρυμμένη λειτουργία «έκτακτης ανάγκης»

iOS 10.2 - Έρχεται νέα κρυμμένη λειτουργία «έκτακτης ανάγκης»
ired.gr

Θα χρειάζεται να πατάτε πέντε συνεχόμενες φορές το power button.

Ένα ολοκαίνουριο και έξτρα διακριτικό τρόπο για να καλέσει κάποιος την αστυνομία ή ένα ασθενοφόρο σε περίπτωση ανάγκης, θα προσθέσει η Apple στο λειτουργικό σύστημα iOS, σε μια ενημέρωση που θα κυκλοφορήσει για το κοινό τις επόμενες εβδομάδες.

Πατώντας το power button (το πλήκτρο που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τη συσκευή) πέντε συνεχόμενες φορές, θα είστε σε θέση να καλέσετε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης καθώς και να ειδοποιήσετε έναν προκαθορισμένο αριθμό επικοινωνίας, π.χ. έναν φίλο σας, για την τρέχουσα θέση σας. Η λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις του iPhone.

Μετά το πάτημα του power button για πέντε φορές, το iPhone θα μετρά αντίστροφα από το 3 έως το μηδέν και μετά θα καλεί τον αριθμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ανάλογα με την χώρα διαμονής.

Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ορίσει συγκεκριμένες επαφές έκτακτης ανάγκης, στις συσκευές των οποίων θα αποστέλλεται αυτόματα μια ειδοποίηση με την λεπτομερή θέση της συσκευής, όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη.

emergency 01

Αν και υπάρχει περίπτωση κάποιος να ενεργοποιήσει τη λειτουργία κατά λάθος, πρόκειται για έναν πολύ χρήσιμο τρόπο για να πραγματοποιηθεί μια κλήση όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη ή αν η οθόνη αφής του iPhone έχει σπάσει.

Το νέο χαρακτηριστικό, το οποίο εντοπίστηκε στα Apple Forums από χρήστες που το δοκίμασαν, θα περιλαμβάνεται στο iOS 10.2 αλλά υπάρχει ήδη σε beta έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τους προγραμματιστές.

Για το ευρύ κοινό, θα κυκλοφορήσει, μάλλον, στις αρχές του επόμενου μήνα. Η ίδια λειτουργία έκτακτης ανάγκης έχει ήδη προστεθεί στο λειτουργικό του Apple Watch εδώ και μερικούς μήνες.

Το iPhone είχε στο παρελθόν έναν διαφορετικό τρόπο κλήσης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης μέσω της Siri με την παραπλανητική φωνητική εντολή «charge my phone 100%». Η λειτουργία απενεργοποιήθηκε αφού τραβούσε ιδιαίτερα την προσοχή των τρίτων, από τους οποίους προφανώς ο χρήστης δεν θα ήθελε να γίνει αντιληπτός.

Μεταξύ άλλων, το iOS 10.2 θα προσθέσει 27 νέα emoji για το iPhone, ένα νέο TV app για παρακολούθηση ταινιών σε διάφορες πλατφόρμες καθώς και τη βελτίωση του ελέγχου της Μουσικής από το Κέντρο Ελέγχου. Αναμένουμε με αγωνία.

Διαβάστε επίσης: «Facebook – τι γνωρίζει για εσάς προσωπικά το κοινωνικό δίκτυο;»

Από mirelen