Windows 10 - Μεταφορά φωτογραφιών και Video από τη συσκευή σας iPhone

Windows 10 - Μεταφορά φωτογραφιών και Video από τη συσκευή σας iPhone
ired.gr

Δείτε πώς θα μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας από τον ένα κόσμο στον άλλο.

Πήρατε κάποιες υπέροχες φωτογραφίες με το iPhone σας και θέλετε να μπορείτε να τις δείτε και στα Windows, στον υπολογιστή σας. Μπορεί να θέλετε να τις επεξεργαστείτε περαιτέρω ή να τις αποθηκεύετε και εκεί. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, θα σας βοηθήσουμε να το κάνετε χωρίς κόπο και μόχθο.

Ο καλύτερος και απλούστερος τρόπος είναι το να δημιουργήσετε ένα αυτόματο συγχρονισμό που θα γίνεται μεταξύ του iPhone και του Windows PC σας. Αυτό θα σιγουρέψει το ότι οι φωτογραφίες σας θα συγχρονίζονται μεταξύ iPhone και Windows PC χωρίς εσείς να κάνετε τίποτε άλλο.

Και ταυτόχρονα οι όποιες φωτογραφίες σας στα Windows είναι ορατές και από το iPhone ή iPad σας.

Συγχρονισμός iTunes με Windows

Θα χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένη την τελευταία, πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes.

  • Εκκινήστε το iTunes και συνδέστε την iOS συσκευή σας μέσω του καλωδίου lightning-USB.
  • Πατήστε το εικονίδιο της συσκευής σας που εμφανίζεται πάνω δεξιά στο παράθυρο της εφαρμογής (δίπλα στο πλήκτρο «Μουσική»).
  • Πατήστε κάθε μία από τις επιλογές-σελίδες «Μουσική», «Ταινίες», Φωτογραφίες» κλπ, και επιλέξτε πώς θέλετε να συγχρονίζονται (αυτόματα ή κατ’ επιλογή δική σας).
  • Πατήστε το πλήκτρο «Εφαρμογή» στο κάτω μέρος και μετά το πλήκτρο «Τέλος» και οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν και ο συγχρονισμός θα αρχίσει.

Αυτό ήταν όλο. Οι φωτογραφίες σας και όλα τα άλλα πολυμέσα που επιλέξατε θα συγχρονίζονται αυτόματα όποτε συνδέετε το iPhone/iPad/iPod Touch στο Windows PC σας.

Αν θέλετε το ίδιο να γίνεται και ασύρματα μέσω Wi-Fi, χωρίς να μπλέκετε με καλώδια, μπορείτε να επιλέξετε τη ρύθμιση «Συγχρονισμός αυτού του iPhone (iPad κλπ) μέσω Wi-Fi» που βρίσκεται στη σελίδα «Σύνοψη» της συσκευής σας στο iTunes.

windows transfer 02

Δείτε ακόμη: Μεταφέρετε εύκολα φωτογραφίες και video από το iPhone στον υπολογιστή σας

Χειροκίνητος έλεγχος των φωτογραφιών μας

Αν θέλετε να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο του τι θα περνάει και τι όχι από φωτογραφίες στο Windows PC σας από την iOS συσκευή σας, υπάρχει τρόπος. Και πάλι θα χρειαστείτε το iTunes στην πιο πρόσφατη έκδοσή του.

  • Συνδέστε την iOS συσκευή σας μέσω καλωδίου.
  • Ανοίξτε τον «Ερευνητή Αρχείων» (Windows File Explorer - το μικρό κίτρινο εικονίδιο φακέλου στην Taskbar).
  • Στο αριστερό πάνελ βρείτε την «Επιφάνεια εργασίας» (Desktop). Πατήστε το βελάκι που είναι δίπλα για να εμφανιστεί όλος ο κατάλογος των φακέλων αν δεν τον βλέπετε ήδη.

windows transfer 03

  • Κάτω από το «Αυτός ο Υπολογιστής» (This PC) θα δείτε το iPhone σας συνδεδεμένο σαν σκληρό δίσκο. Και πάλι μπορεί να πρέπει να πατήσετε το βελάκι που είναι δίπλα για να δείτε τα πάντα.
  • Πατήστε διπλό κλικ στο iPhone σας και πηγαίνετε στο «Χώρος Αποθήκευσης (Internal Storage)> DCIM και σε κάποιο άλλο φάκελο που θα έχει τις φωτογραφίες σας (μην ανησυχείτε, φαίνεται ποιος είναι γιατί όλοι οι άλλοι που πιθανόν να υπάρχουν δεν θα έχουν φωτογραφίες).
  • Εφόσον βλέπετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχει η συσκευή σας, μπορείτε να επιλέξετε αυτά που θέλετε να μεταφέρετε στο Windows PC σας κατά το γνωστό τρόπο που επιλέγουμε αρχεία προς αντιγραφή από έναν φάκελο σε άλλον.
  • Χρήση της εφαρμογής Windows Photos
  • Υπάρχει και η εφαρμογή Windows Photos που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τη δουλειά. Είναι καλή περίπτωση για τη μεταφορά πολλών φωτογραφιών ταυτόχρονα και πολύ βολική για να βλέπετε τις φωτογραφίες σας μετά.

windows transfer 04

  • Συνδέστε και πάλι την iOS συσκευή σας μέσω καλωδίου
  • Ανοίξτε το Windows Photos. Για να μην ψάχνετε, γράψτε «Photos» στη γραμμή αναζήτησης των Windows 10.
  • Πατήστε το πλήκτρο άνω δεξιά (στα αριστερά αυτού με τις τρεις τελείες) στο παράθυρο της εφαρμογής.
  • Επιλέξτε το iPhone (iPad κλπ) σας. Θα δείτε τις αποθηκευμένες φωτογραφίες και βίντεο και μπορείτε να τα εισάγετε.

Δείτε ακόμη: 7 μέθοδοι μεταφοράς φωτογραφιών από το iPhone στον υπολογιστή σας Mac

Χρήση του iCloud για συγχρονισμό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον iCloud λογαριασμό σας για να ρυθμίσετε τον αυτόματο συγχρονισμό της iOS συσκευής σας με το Windows PC σας.

Θα χρειαστεί πρώτα να εγκαταστήσετε το «iCloud Control Panel for Windows Vista SP 2 or Windows 7».

  • Πατήστε στο μενού «Έναρξη» (Start) > Δίκτυο και Internet > iCloud.
  • Εισάγετε το Apple ID σας.
  • Πατήστε και μαρκάρετε τις υπηρεσίες iCloud που θέλετε ενεργές.

windows transfer 05

Αυτές είναι οι μέθοδοι που μπορείτε να συγχρονίσετε φωτογραφίες (και όχι μόνο) μεταξύ iOS συσκευής και Windows PC. Επιλέξτε όποια σας βολεύει. Να θυμάστε ότι ο αυτόματος συγχρονισμός μέσω iTunes (και μάλιστα ασύρματα) είναι οπωσδήποτε μακράν ευκολότερος από οποιονδήποτε άλλον.

από Elichord