iPhone 7 - Πιο δημοφιλής συσκευή από το iPhone 6s;

iPhone 7 - Πιο δημοφιλής συσκευή από το iPhone 6s;
ired.gr

Καμία συσκευή, μέχρι σήμερα, δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τη δημοφιλία του iPhone 6.

Το ολοκαίνουριο iPhone 7 σχεδόν έχει ξεπεράσει τον προκάτοχό του αλλά δύσκολα θα φτάσει στην κορυφή που κρατά εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια.

Σε μία έρευνα που διεξήγαγε το UBS Evidence Lab, σε 6500 καταναλωτές, σε πέντε χώρες, διαπιστώθηκε ότι η ζήτηση για το iPhone 7 είναι ιδιαίτερα ισχυρή στις ΗΠΑ, όπου σχεδόν το μισό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι «πολύ πιθανό» ή «κάπως πιθανό» να το αγοράσουν.

iphone7 survey 01

Ειδικά στην Αμερική, η ζήτηση είναι μεγαλύτερη και από την αντίστοιχη για το iPhone 6 πριν από δύο χρόνια. Όμως, οι μετρήσεις αντισταθμίζονται εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησης στην Κίνα, συγκριτικά με τα προηγούμενα smartphones.

Στην Κίνα, ο ανταγωνισμός προέρχεται από τις χαμηλότερες τιμές σε εγχώριες μάρκες smartphone με Android και βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με άλλη έρευνα, το μερίδιο αγοράς του iPhone έπεσε στο 8,4%, πίσω από τη Huawei, την Oppo και τη Vivo.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών στρέφεται ιδιαίτερα στο iPhone 7 Plus, μεγέθους 5,5 ιντσών, το οποίο διαθέτει αποκλειστικά ένα νέο σχέδιο φωτογραφικής μηχανής με διπλό φακό.

Τα αποτελέσματα δείχνουν μια τάση για αύξηση στις πωλήσεις έως και 6%, που μπορεί να βοηθήσει την Apple να αλλάξει τα νούμερά της προς τα πάνω. Το 2016, ήταν η πρώτη φορά που είδε τις πωλήσεις του iPhone να μειώνονται.

Ο βασικός παράγοντας φαίνεται να ήταν ότι η συσσωρευμένη ζήτηση για τα iPhones με μεγαλύτερη οθόνη, η οποία ικανοποιήθηκε πλήρως με το λανσάρισμα του iPhone 6. To 6s αποτέλεσε αναβάθμιση για λιγότερους αφού ο σχεδιασμός παρέμεινε ο ίδιος με μόνη προσθήκη το 3D Touch. Το iPhone 7 εισήγαγε κάποιες αλλαγές, αφαίρεσε την υποδοχή των ακουστικών, προσέθεσε το οπτικό ζουμ στην Plus έκδοση και πολλά άλλα.

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα εντελώς διαφορετικό iPhone το επόμενο έτος, το οποίο, ίσως, ωθήσει τις πωλήσεις για άλλη μια φορά. Η πρόβλεψη για τις πωλήσεις του 2018 είναι ότι θα αυξηθούν κατά 16%.

Διαβάστε επίσης: «Επτά τεχνολογίες που “σκότωσε” η Apple με το νέο MacBook Pro»

Από mirelen