iPhone 8 - H Foxconn δοκιμάζει την ευρείας εμβέλειας ασύρματη φόρτιση

iPhone 8 - H Foxconn δοκιμάζει την ευρείας εμβέλειας ασύρματη φόρτιση
ired.gr

Είναι αρκετά πιθανό το iPhone 8 να διαθέτει πραγματικά ασύρματη φόρτιση

Αν και ακόμα δεν έχουν καν παραλάβει όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές τις νέες συσκευές τους (αναφέρομαι κυρίως στο iPhone 7 Plus) και οι “διαρροές” για το επόμενο, επετειακό iPhone (που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται iPhone 8) έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Το πρακτορείο Nikkei αναφέρει πως ο συνεργάτης της Apple, Foxconn, ήδη τεστάρει “λύσεις” ασύρματης φόρτισης, με σκοπό την υιοθέτησή τους από την Apple στο iPhone 8. Σύμφωνα με τις πηγές του Nikkei, οι τελικές αποφάσεις για τη χρήση ή όχι της τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης θα εξαρτηθούν από την αποδοτικότητα αυτών των “λύσεων”.

Τα wireless charging modules που δοκιμάζονται μπορεί να προορίζονται για το iPhone του 2017, αλλά, είναι ακόμα αβέβαιο αν θα χρησιμοποιηθούν σε όλα τα επερχόμενα iPhones, ή αν τελικά θα αποτελέσουν άλλο ένα στοιχείο διαφοροποίησης μεταξύ των “απλών” μοντέλων και των phablets της Apple.

Τον Ιανουάριο, είχε αναφερθεί πως η Apple ερευνούσε λύσεις ασύρματης φόρτισης με αυξημένη εμβέλεια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ασύρματη φόρτιση αυξημένης εμβέλειας είναι κατά πολύ ανώτερη από αυτή που σήμερα έχει επικρατήσει, καθώς δεν θα χρειάζεται η συσκευή να εφάπτεται με τις πηγές φόρτισής της.

Φυσικά, αν η Apple καταφέρει να προσθέσει στη “φαρέτρα” των iPhones πραγματικά ασύρματη φόρτιση αυξημένης εμβέλειας, θα έχει καταφέρει να προσθέσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στα iPhones, έναντι των άλλων smartphones της αγοράς.

Τον Φεβρουάριο, φήμες ανέφεραν πως η Apple συνεργαζόταν με την Energous, εταιρεία η οποία σχετίζεται με την WattUp, η οποία είναι μία τεχνολογία που χρησιμοποιεί ραδιοκύματα, προκειμένου να επιτύχει φόρτιση συσκευών που απέχουν έως και 4-5 μέτρα από την πηγή φόρτισής τους. Ναι, αυτό είναι πραγματική ασύρματη φόρτιση, θα προσέθετα.

foxconn iphone 01

Διαβάστε επίσης: Ασύρματη φόρτιση στο iPhone το 2017

Η Apple επίσης, έχει κατά καιρούς (και κυρίως τους τελευταίους μήνες) προσλάβει μηχανικούς, εξειδικευμένους στο πεδίο της ασύρματης φόρτισης. Τον Μάιο, δύο μηχανικοί της uBeam προστέθηκαν επίσης στις ομάδες εργασίας της Apple.

Η uBeam, είναι μία νεοφυής (start up) εταιρία που εστιάζει σε μία τεχνική, στην οποία χρησιμοπούνται υπερηχητικά κύματα, τα οποία μετατρέπονται σε ηλεκτρική ενέργεια, προκειμένου η πραγματικά ασύρματη φόρτιση να επιτευχθεί.

Η Apple όπως συνήθως έχει καταθέσει δεκάδες αιτήσεις κατοχύρωσης πατεντών που σχετίζονται με την ασύρματη φόρτιση, αν και το ποιες από αυτές τελικά θα χρησιμοποιηθούν, μάλλον θα το μάθουμε κατά την ανακοίνωση του “τελικού” προϊόντος.

Δημόσια, η εταιρεία από το Cupertino έχει στο παρελθόν αναφερθεί αρνητικά για την υπάρχουσα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, κυρίως λόγω της ανάγκης επαφής των συσκευών με τις επιφάνειες φόρτισης.

Το iPhone του 2017, αναμένεται να ανασχεδιαστεί ολοκληρωτικά και να φέρει “σώμα” από γυαλί, οθόνη OLED από άκρη σε άκρη με ενσωματωμένη FaceTime κάμερα και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αν τηρηθούν τα γνωστά μας - από την Apple - χρονοδιαγράμματα, η συσκευή θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων τον Σεπτέμβριο του 2017.

από Kostthem