AirPods - Αναστέλλεται η (άμεση) κυκλοφορία τους;

AirPods - Αναστέλλεται η (άμεση) κυκλοφορία τους;
ired.gr

Η Apple δεν κατάφερε να παραδώσει τα AirPods εντός των χρονικών ορίων που η ίδια είχε θέσει. Πότε θα κυκλοφορήσουν τελικά;

Παράλληλα με τον ντόρο που είχε δημιουργήσει η κατάργηση της θύρας ακουστικών των 3,5mm, οι καταναλωτές ανέμεναν την κυκλοφορία των ασύρματων ακουστικών της Apple, με την ονομασία AirPods.

Λόγω του καλαίσθητου σχεδιασμού τους, της δυνατότητας της σύνδεσής τους με τις συσκευές μας μέσω του iCloud, αλλά και τις αναφορές για βελτιωμένη ποιότητα ήχου, αρκετοί ήταν αυτοί που ανέμεναν την κυκλοφορία τους.

Αν και η τιμή τους είναι τουλάχιστον τσιμπημένη (αναμένεται να πλησιάσει τα 190€ στη χώρα μας), πολλοί θεώρησαν τα AirPods ως μια καλή αφορμή για να περάσουν στον “νέο”, ασύρματο κόσμο του ήχου (νέος δεν είναι, αλλά η πλειοψηφία των καταναλωτών ακόμα βολεύεται με ενσύρματες λύσεις).

Διαβάστε ακόμη: AirPods - Aνακαλύψτε τα νέα ασύρματα ακουστικά της Apple

Περιμέναμε την κυκλοφορία των AirPods περί τα τέλη του Οκτώβρη. Πρόσφατα, το site της Apple, άλλαξε τη σχετική αναφορά του και από “late October” πλέον αναφέρει “coming soon”.

airpods 01

Αν είναι όντως “soon”, έχει καλώς. Όμως, η κατασκευάστρια εταιρία, Inventec, αφήνει να εννοηθεί πως ίσως τελικά να μην είναι και τόσο μικρό αυτό το χρονικό διάστημα.

Εξαιτίας των παραγγελιών από την Apple, ο τζίρος της Inventec αναμένεται να αυξηθεί κατά 7% και να φτάσει τα 24 δις δολάρια. Η εκτίμηση για την αύξηση των κερδών πλησιάζει σαν ποσοστό το 35%!

Στην αναθεωρημένη πρόβλεψή της, η εταιρία ανακοίνωσε πως αναμένει ένα σταθερό τέταρτο τρίμηνο του 2016 και πως από τον Ιανουάριο του 2017 θα έρθει και η αύξηση τζίρου και κερδών. Έως τότε, οι πηγές εσόδων της παραμένουν ίδιες (πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών).

Με βάση αυτή την αναθεωρημένη “πρόβλεψη” από την ίδια την εταιρεία και σε συνδυασμό με την πρώτη αναβολή της επίσημης κυκλοφορίας των AirPods, παράγοντες της αγοράς, εκτιμούν πως είναι πλέον πολύ πιθανό το προϊόν να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός, είναι ένα. Η Apple δεν κατάφερε να υλοποιήσει το χρονοδιάγραμμα που η ίδια είχε σχεδιάσει και ανακοινώσει. Όταν ενημερώθηκα για την είδηση, αμέσως “κατέφυγα” στα διεθνή φόρουμ προκειμένου να καταγράψω τις αντιδράσεις των καταναλωτών. Και δεν ήταν καλές:

“Αγοράστε το νέο iPhone, εμείς σας ετοιμάσαμε νέα, cool ακουστικά για αυτό. Αλήθεια;”

Θεωρώ πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο, ακόμα και αν τελικά κυκλοφορήσουν σε 1-2 εβδομάδες (κάτι ακόμα, πιθανό), να έχει εξασθενήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα νέα ακουστικά της Apple.

Για να το πάω ακόμα παραπέρα, η εταιρία θα έπρεπε από καιρό να έχει διασφαλίσει πως μαζί με την κυκλοφορία του νέου - χωρίς jack 3,5mm - iPhone, θα έχει ήδη διαθέσιμη προς πώληση και τη δική της πρόταση, εφόσον αποφάσισε να δοκιμάσει εκ νέου την τύχη της σε αυτό το χώρο. Ναι, αυτή η προσπάθεια της Apple είναι η δεύτερη.

airpods 02

Το 2007 η Apple μας είχε παρουσιάσει το iPhone Bluetooth Headset, για το οποίο είχαν υπάρξει μικτές αντιδράσεις. Καλός σχεδιασμός, μικρή διάρκεια μπαταρίας. Θυμάμαι, η τιμή τους ήταν κοντά στα 100€ (ή λίγο παραπάνω), το “κράτημα” στο αυτί, εξαιρετικό, ο ήχος τους συμπαθητικός και η διάρκεια της μπαταρίας, άθλια.

Με τη νέα της προσπάθεια, η Apple σε κάποιους τομείς καινοτομεί (αυτόματη σύνδεση με τις iCloud enabled συσκευές μας) και παράλληλα επιχειρεί να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, προσφέροντας καλύτερη ενεργειακή αυτονομία και ταυτόχρονα έναν έξυπνο τρόπο φόρτισής τους, on the go.

Αν ισχύουν οι αναφορές για έναν πολύ βελτιωμένο ήχο, έναντι των ενσύρματων ακουστικών (είμαι πολύ επιφυλακτικός σε αυτό το σημείο), ίσως τελικά το μοναδικό “δύσκολο” σημείο για τους καταναλωτές να είναι η τιμή τους. Προσωπικά θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα και τη θήκη φύλαξης / φόρτισης, πιστεύω πως θα αποδειχθεί αρκετά πρακτική.

Αλλά, για να τα δούμε όλα αυτά, θα πρέπει πρώτα να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Και όχι όπως το Apple Watch Series 2 που “κυκλοφορεί”, αλλά δεν είναι διαθέσιμο στην συντριπτική πλειοψηφία των Apple selling points, αλλά πραγματικά.

Παρακολουθούμε το θέμα (ακόμα είμαι ένας υποψήφιος αγοραστής) και θα σας ενημερώσουμε για ό,τι νεότερο.

από Kostthem