Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple Watch 3 - FaceTime κάμερα, χειρονομίες ελέγχου και πολλά άλλα

Apple Watch 3 - FaceTime κάμερα, χειρονομίες ελέγχου και πολλά άλλα
ired.gr

Το Apple Watch Series 3 φαίνεται πώς θα έχει κάμερα για FaceTime, προχωρημένες κινήσεις ελέγχου μέσω του καρπού μας και πολλά άλλα καλά.

Το Apple Watch Series 2 της Apple μπορεί να παρουσιάστηκε μόλις πριν ένα μήνα, αλλά οι εγκέφαλοι του Cupertino έχουν ήδη αρχίσει να εφευρίσκουν, να επενδύουν και να πατεντάρουν ενδιαφέρουσες νέες τεχνολογίες, που, πολλές από αυτές μάλλον θα βρουν το δρόμο για το επόμενο Apple Watch της Apple.

Έχουμε βέβαια ακούσει μπόλικες «αχνές» φήμες που λένε ότι το μελλοντικό Apple Watch θα έχει «ενεργές οθόνες OLED», αλλά έχουμε ακούσει κι άλλες μάλλον πιο ρεαλιστικές που αναφέρουν ότι το ρολόι της Apple θα φορτίζεται απευθείας μέσω της ψηφιακής κορόνας του από απόσταση, με τη χρήση κάποιων μη-μαγνητιζόμενων υλικών και ενός μηχανισμού «κουρδίσματος» στο εσωτερικό της συσκευής.

Κι αυτό από πατέντα που κατατέθηκε από την Apple με τίτλο «Μαγνητικός φορτιστής κουρδίσματος χωρίς συνδέσεις» (Connector-free magnetic charger/winder).

Μια νέα ευρεσιτεχνία της Apple που μόλις πριν λίγες μέρες κατατέθηκε, μπορεί να ρίξει περισσότερο φως στα ενδότερα των σχεδιασμών της εταιρίας που αφορούν τον έλεγχο μέσω κιναισθητικών χειρονομιών (δηλαδή μέσω της αναγνώρισης των κινήσεών μας στο χέρι). Αυτά όσον αφορά τις νέες εκδόσεις του Apple Watch.

Όπως αποκάλυψε το PatentlyApple, η εταιρία του Cupertino κατέθεσε νέα ευρεσιτεχνία που περιγράφει αισθητήρες που έχουν την ονομασία «σύστημα επεξεργασίας προχωρημένων χειρονομιών καρπού», που αποτελείται από ένα σύμπλεγμα μικρών και διακεκριμένων αισθητήρων, που ενσωματώνονται στην κάσα της συσκευής.

Όπως φαντάζεστε, ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να κάνει εφικτή την αναγνώριση και την ανταπόκριση σε διάφορες κινήσεις του καρπού μας.

apple watch3 02

Για παράδειγμα, όπως φαίνεται κι από την παραπάνω εικόνα, η Apple φαίνεται να έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο διαφόρων κινήσεων του καρπού που ελέγχουν διάφορα στοιχεία του ρολογιού. Παρόλο που η Apple δεν δίνει ακριβείς λεπτομέρειες ως προς το τι ακριβώς θα ελέγχουν οι κινήσεις, φαίνεται ωστόσο ότι θα υπάρχουν αρκετές διαφορετικές χειρονομίες εντολών.

Σίγουρα είναι μια πολύ ωραία δυνατότητα, το να ενεργοποιούμε λειτουργίες του ρολογιού με διάφορες κινήσεις του καρπού μας. Οπωσδήποτε υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να μη δούμε ποτέ τέτοιες λειτουργίες στο Apple Watch.

Άλλωστε η Apple μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοια. Παράδειγμα είναι οι πατέντες που είχαν κατατεθεί για οθόνες αφής για ένα iMac παρόμοιο με το Microsoft Surface Studio που παρουσιάστηκε πρόσφατα, που όμως ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα και τις υλοποίησε τελικά η αντίπαλη εταιρία.

apple watch3 03

Επιπρόσθετα, το διάγραμμα δείχνει σε άλλες εικόνες, να εμφανίζεται και πάλι μια λειτουργία που πολλοί από εμάς περίμεναν να δουν στο φετινό Apple Watch Series 2 - αλλά δεν είδαμε - και αυτό είναι μια κάμερα για FaceTime και selfies.

apple watch3 04

Αν και πολλές από τις φήμες πέρυσι έλεγαν ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα έχει υλοποιηθεί στο φετινό Apple Watch Series 2, αυτό δεν έγινε. Γι’ αυτό φαίνεται πιθανόν να το δούμε στο τρίτης γενιάς ρολόι της Apple, του χρόνου.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Apple Watch Series 2

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status