MacBook Pro - Πόσο φιλικός είναι ο νέος υπολογιστής ως προς το iPhone 7;

MacBook Pro - Πόσο φιλικός είναι ο νέος υπολογιστής ως προς το iPhone 7;
ired.gr

 Πολλά καλώδια, αντάπτορες και σπαζοκεφαλιές για τον χρήστη.

Η Apple μπορεί να εξαφάνισε τη θύρα ακουστικών από το iPhone 7 αλλά δεν το έκανε για τα καινούρια MacBook Pro. Το νέο Touch Bar φαίνεται εντυπωσιακό και σίγουρα τα specs των νέων μοντέλων έχουν κάτι να πουν σε ορισμένους (όχι στον δικό μας Elichord πάντως) αλλά το θέμα με τη συνδεσιμότητα του MacBook Pro είναι ένα πονεμένο θέμα.

Διαβάστε επίσης: «Η άποψη του ired – Apple, τι απέγινε η καινοτομία;»

Όπως εξήγησε ο Phil Schiller, κατά τη διάρκεια του Mac event, τα νέα MacBook της Apple διαθέτουν τέσσερις θύρες Thunderbolt 3 USB Type-C και κάθε μια από αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση. Το USB-C είναι αρκετά ευέλικτο όμως αν υποθέσουμε ότι έχετε στην κατοχή σας και τα δυο τελευταία προϊόντα της Apple, πώς άραγε θα συνδεθεί το καταπληκτικό iPhone 7 με το κομψό και νέο MacBook Pro;

Η απάντηση δεν θα σας αρέσει!

Θα χρειαστεί ένας αντάπτορας, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία του υπολογιστή. Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τους φορητούς υπολογιστές τους για να φορτίσουν τη συσκευή τους ή για να μεταφέρουν φωτογραφίες και άλλα δεδομένα. Η ανάγκη για ακόμη ένα καλώδιο στην τσάντα μεταφοράς δεν θα τους ενθουσιάσει.

Φυσικά, υπάρχει (επιπλέον) καλώδιο και για αυτή την περίπτωση: Η Apple έχει προς πώληση ένα καλώδιο USB-C to Lightning στην ιστοσελίδα της για 25 δολάρια. Οπότε διαλέξτε: αντάπτορας ή καλώδιο, και τα δυο θα πρέπει να τα πληρώσετε.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ούτε το iPhone 7 δεν είναι φιλικά προσκείμενο στο MacBook. Για να συνδέσει κανείς τα ενσύρματα ακουστικά του iPhone 7 στον νέο υπολογιστή της Apple, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον προσαρμογέα που βρίσκεται στη συσκευασία του smartphone. Σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες.

Το χειρότερο;

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα με τα καλώδια και τους προσαρμογείς και θα πρέπει να την αποδεχτούμε. Ελπίζουμε η Apple να φτιάξει hubs όλα-σε-ένα για τα smartphones της και τους υπολογιστές, αλλά ακόμη και τότε θα υπάρχει κάτι επιπλέον που θα πρέπει να έχουμε μαζί μας.

Ακόμη κι αν οι οθόνες και τα περιφερειακά μηχανήματα ακολουθήσουν την μόδα του USB-C, θα εξακολουθούν να υπάρχουν θύρες Ethernet και SD κάρτες. Επίσης ο κόσμος δεν θα πετάξει στον καλάθι των αχρήστων τόσο εύκολα τα παλαιού τύπου ακουστικά με βύσμα 3,5 χιλιοστών.

Υπάρχει κάτι θετικό;

Αν ένας αντάπτορας σταματήσει να λειτουργεί, είναι μια φθηνότερη λύση από την επισκευή του ίδιου του υπολογιστή. Επίσης, π.χ. σε περίπτωση ταξιδιού, δεν θα χρειαστείτε τον αντάπτορα για Ethernet, οπότε υπάρχει μια ευελιξία στο τι θα παίρνετε μαζί σας.

Διαβάστε επίσης: «Τι είναι και τι δεν είναι το USB Type C»

Από mirelen