iPhone 8 - Στις σημαντικές αλλαγές και η κάμερα της συσκευής

iPhone 8 - Στις σημαντικές αλλαγές και η κάμερα της συσκευής
ired.gr

Το iPhone 8 μπορεί να έχει μια «υπερυψηλής ανάλυσης» κάμερα πολλαπλών αισθητήρων.

Κι ενώ μπορεί να απολαμβάνουμε το νέο γυαλιστερό iPhone 7 εμείς - και ίσως να είμαστε ερωτευμένοι μαζί του - στα υψηλότερα κλιμάκια της Apple (Infinite Loop Headquarters), μια ομάδα ειδικών, μαζεύεται γύρω από ένα τραπέζι καθώς, μια πλήρης μέρα brainstorming απλώνεται μπροστά τους, ενώ «ρίχνουν στο τραπέζι» ιδέες για το μέλλον της Apple και του iPhone, στη μέση μιας στοίβας από «καυτές πατάτες».

Παρόλο που το iPhone 7 μόλις που βγήκε στα μαγαζιά εδώ κι ένα μήνα, η Apple έχει ήδη πέσει με τα μούτρα στη δουλειά - είτε πατεντάροντας νέες ευρεσιτεχνίες για νέες τεχνολογίες, είτε δημιουργώντας κανάλια επικοινωνίας στην τεράστια αλυσίδα προμηθευτών της, είτε παραδίδοντας νέα προϊόντα που συγκινούν εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χρονιά με τη χρονιά. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι, «βρέξει, χιονίσει», η Apple ήδη βρίσκεται σε πλήρη κίνηση για το επόμενο προϊόν της.

Λοιπόν, κρατηθείτε γερά, γιατί, αν οι τελευταίες ευρεσιτεχνίες που κατοχύρωσε η Apple πριν μερικές βδομάδες δουν το φως της μέρας, τότε όλοι οι φανατικοί της φωτογραφίας που στηρίζονται στην κάμερα του iPhone, είναι πραγματικά τυχεροί.

Σύμφωνα με το PatentlyApple, το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ κατοχύρωσε στην Apple την ευρεσιτεχνία U.S. Patent No. 9,456,221, πριν λίγο καιρό, που περιγράφεται στα επίσημα έγγραφα ως «μια ψηφιακή κάμερα με ένα κύβο διαιρέσεως του φωτός που λαμβάνει άμεσα το φως από την προς φωτογράφηση σκηνή».

Είναι φανερό, ότι αυτό που θα κάνει αυτό το άκρως προχωρημένο εξάρτημα, θα είναι η επεξεργασία των διαφορετικών στοιχείων που συνθέτουν τις χρωματικές αποχρώσεις μιας σκηνής, το σπάσιμό τους σε διαφορετικά «πακέτα χρωματικών φυσαλίδων» που ανασυντίθενται και φιλτράρονται από τους φακούς της κάμερας.

Δείτε ακόμη: iPhone 7 - Νέα ευρεσιτεχνία προσθέτει τεχνολογία 3D στη "διπλή κάμερα”

Επιπρόσθετα, η Apple κατοχύρωσε κι άλλη μια πατέντα που περιγράφεται σαν «κάμερα μινιατούρα υπερυψηλής ανάλυσης με πολλαπλούς αισθητήρες» με τον αριθμό U.S. Patent No. 9,467,666.

Σύμφωνα με το PatentlyApple, η εταιρία του Cupertino στην ευρεσιτεχνία της αυτή περιγράφει αναλυτικά πώς με τη χρήση αυτών των «χρωματικών φυσαλίδων» θα μπορεί να αναπαράγει εικόνες, με μεγαλύτερη ανάλυση, οξύτητα και χρωματική ποιότητα.

Πώς όμως θα εφαρμόσει αυτές τις νέες πατέντες της για προχωρημένες τεχνολογίες στο χώρο της φωτογραφίας στα τηλέφωνά της; Λοιπόν, είναι πολύ πιθανό - αλλά σε καμία περίπτωση εγγυημένο - ότι θα δούμε μελλοντικά τα iPhone να έχουν πολύ μικρότερες και πιο διακριτικές, αλλά σε κάθε περίπτωση, κατά πολύ ισχυρότερες κάμερες.

Το AppleInsider επίσης τόνισε το πώς τα μελλοντικά iPhone θα μπορούσαν να έχουν έναν «αναδιπλούμενο» φακό κάμερας και πώς ένας τέτοιος φακός θα γλίτωνε πολύ μεγάλο μέρος του χώρου που καταλαμβάνει τώρα ο διπλός φακός στο εσωτερικό της συσκευής, ενώ την ίδια ώρα θα δίνει στον χρήστη πολύ μεγαλύτερο βάθος πεδίου και μεγέθυνσης, κάνοντας έτσι ακόμη καλύτερες λήψεις.

Τώρα που ξέρουμε πια ότι το iPhone του 2017 είναι αυτό που κατά πάσα πιθανότητα θα επονομαστεί «iPhone 8», είναι πολύ ενδιαφέρον το να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποιες πιο ακριβείς πληροφορίες όσον αφορά τη σχεδίαση και τα εξαρτήματά του. Έτσι;

Δείτε ακόμη: iPhone 7 Plus - Ξεχάστε τις φωτογραφίες, πρέπει να δείτε τα βίντεο

από Elichord