iOS 10.1 - Κάνετε αναβάθμιση στην επίσημη έκδοση εάν διαθέτετε τη δοκιμαστική

iOS 10.1 - Κάνετε αναβάθμιση στην επίσημη έκδοση εάν διαθέτετε τη δοκιμαστική
ired.gr

Εάν η συσκευή σας φιλοξενεί δοκιμαστική έκδοση, προτείνουμε να αναβαθμίσετε στην επίσημη. Δείτε πώς να το πράξετε.

Εάν ανήκετε στην ομάδα των beta testers της Apple για iOS συσκευές ή υπολογιστές Mac κι επιθυμείτε να επιστρέψετε στον ίσιο δρόμο - επίσημη έκδοση - σας έχουμε όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να το πραγματοποιήσετε.

Υπάρχει η δυνατότητα, εάν χρησιμοποιείτε μία δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού, μόλις η Apple διαθέσει την επίσημη, να μεταπηδήσετε σε αυτή. Συνήθως η διαδικασία μπορεί να γίνει αυτοματοποιημένα, όμως είστε και σε θέση να ολοκληρώσετε την όλη διαδικασία χειροκίνητα, αν το προτιμάτε.

Πριν ξεκινήσετε

Η πρώτη σας ενέργεια για την οποία αναφερόμαστε σε κάθε οδηγό μας είναι η δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων ασφαλείας, πριν από οποιαδήποτε μεταβολή του λειτουργικού της συσκευής σας. Ο χρόνος που απαιτείται είναι ελάχιστα λεπτά και αξίζει την καθυστέρηση αυτή η διασφάλιση των δεδομένων σας.

Είναι κρίμα να μετανιώσετε για την διαγραφή δεδομένων, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, μόνο και μόνο γιατί δεν είχατε προνοήσει να διατηρήσετε εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να διατηρήσετε ένα εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud ή στο iTunes ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαβάστε: Αντίγραφο ασφαλείας iPhone: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες

Πώς μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση αντικαθιστώντας την beta έκδοση με την επίσημη, στη συσκευή σας iPhone ή iPad

Σε iPhone / iPad

  • Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προφίλ.
  • Επιλέξτε το προφίλ της δοκιμαστικής έκδοσης.
  • Αφαιρέστε το Προφίλ, αγγίζοντας την επιλογή “Διαγραφή προφίλ”.
  • Εισάγετε συνθηματικό πρόσβασης εάν σας ζητηθεί και στη συνέχεια αγγίξτε ‘Διαγραφή” για μία ακόμη φορά.
  • Στη συνέχεια απενεργοποιήστε τη συσκευή σας, πατώντας παρατεταμένα το πλήκτρο Ενεργοποίησης / Απενεργοποίησης και “Σύρετε για κλείσιμο”.
  • Κάνετε επανεκκίνηση τη συσκευή σας κατά τον ίδιο τρόπο (παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου Ενεργοποίησης / Απενεργοποίησης).

ios 10 1 beta 01

Σε υπολογιστή Mac

  • Συνδέστε τη συσκευή σας iPhone ή iPad με τον υπολογιστή σας.
  • Πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο Αφετηρίας και το πλήκτρο Ενεργοποίησης ταυτόχρονα. Δεν αφήνετε τα πλήκτρα ακόμη κι αν δείτε το λογότυπο της Apple. Συνεχίστε να τα διατηρείτε πατημένα μέχρι να αναγνωριστεί η συσκευή σας σε “Λειτουργία ανάκτησης”.
  • Κάνετε κλικ στο εικονικό πλήκτρο “Ενημέρωση”, όταν σας ζητηθεί.
  • Επιβεβαιώστε την ενέργεια σας, ώστε να γίνει λήψη της νεότερης επίσημης έκδοσης και να εγκατασταθεί στη συσκευή σας.
  • Συμφωνήστε με τους “Όρους και τις Προϋποθέσεις.
  • Θα ξεκινήσει η λήψη iOS 10.1 για τη συσκευή σας iPhone / iPad.

ios 10 1 beta 02

Αυτό ήταν. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, η συσκευή σας θα διαθέτει όχι μόνο το πιο προηγμένο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας αλλά και στην επίσημη έκδοσή του. Αν για κάποιο λόγο κάποια ενέργεια δεν έχει γίνει κατανοητή, παρακαλώ ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN