Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Xiaomi Mi Mix - Δείχνει ποιο είναι το επόμενο iPhone (video)

Xiaomi Mi Mix - Δείχνει ποιο είναι το επόμενο iPhone  (video)
ired.gr

Είναι το νέο Mi Mix το νέο iPhone 8;

Η Xiaomi, η άλλοτε αγαπημένη της κινεζικής αγοράς smartphone, πέρασε δύσκολους καιρούς τελευταί, όμως οι προσπάθειες ανάνηψής της στηρίζονται σε ένα νέο μοντέλο που προσφάτως παρουσιάστηκε, το Mi Mix.

Αυτός ο 6,4 ιντσών κινητός «Βεεμώθ» είναι μια εντυπωσιακή συσκευή με οθόνη απ’ άκρου εις άκρο, στρογγυλεμένες γωνίες, φοβερά χαρακτηριστικά και κεραμική πλάτη που έχει - προαιρετικά - χρυσές άκρες 18 καρατίων!

Αυτό όμως που κάνει το Mi Mix ένα πραγματικά ξεχωριστό τηλέφωνο, είναι η μηχανική που χρειάζεται για την αφαίρεση του εμπρόσθιου τμήματος με τους αισθητήρες και το ακουστικό. Όλα τα άλλα είναι ήδη υπαρκτές τεχνολογίες, αν και σπάνια τις συναντάς όλες μαζί σε μία συσκευή.
Και αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε: μήπως βλέπουμε μια γενική προεπισκόπηση του πώς θα μοιάζει το iPhone 8;

mi mix 02

Εδώ και αρκετό καιρό, είναι πια γνωστό στους πάντες, και μάλιστα αφότου αποδείχτηκε ότι το iPhone 7 θα ήταν απλά μια «ευγενική» αναβάθμιση του iPhone 6 σχεδιαστικά, ότι το μοντέλο της 10ης επετείου του iPhone είναι αυτό που θα δεχθεί γενική ανασχεδίαση από μεριάς Apple. Και η Apple είναι ικανή ακόμη (ελπίζουμε) να καταπλήξει τους πάντες με κάτι που θα είναι στ’ αλήθεια εντυπωσιακό και - γιατί όχι - αισθησιακό.

Και όλα αυτά αρχίζουν με το ντιζάιν, αν και, εδώ που τα λέμε, δεν έχουν μείνει και πολλά πράγματα που να μην έχει ήδη προλάβει να παρουσιάσει ο ανταγωνισμός. Όλα πια έχουν «φουλ» γυαλί και μέταλλο, υπέροχες οθόνες αφής και εκπληκτικές κάμερες. Η Apple πρέπει να προσπαθήσει σκληρά για να εντυπωσιάσει.

Ποιες είναι λοιπόν οι επιλογές της Apple; Το να κάνει το iPhone ακόμη πιο λεπτό δεν θα οδηγήσει κάπου. Θα μπορούσε βέβαια να το κάνει «κουρμπαριστό» όπως έκανε η Samsung με το Galaxy Round ή LG με το G Flex - όμως αυτό ως τώρα έχει αποδειχτεί πως είναι σχεδίαση για χάρη της σχεδίασης και δεν επιφέρει ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Και, όπως και να ’χει, η Apple έχει δείξει ως τώρα ότι κάνει αλλαγές με σκοπό την καλύτερη χρήση - τουλάχιστον όπως αυτή το παρουσιάζει. Τα μόνα πράγματα που μπορούν λοιπόν να αλλάξουν στην εξωτερική σχεδίαση του νέου iPhone, είναι τα υλικά και οι γωνίες της οθόνης.

mi mix 03

Δείτε ακόμη: Η κινεζική Xiaomi σχεδιάζει Laptop για να ανταγωνιστεί την Apple

Μαζί με την HTC και τη Nokia, η Apple είναι από τους πρωτοπόρους που χρησιμοποίησε το αλουμίνιο σαν κυρίαρχο υλικό του εξωτερικού κελύφους των συσκευών της. Αυτό εξυπηρέτησε την εταιρία του Cupertino αρκετά καλά ως τώρα, αλλά εφόσον όλο και περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν παρόμοιες λύσεις, ίσως ήλθε πια η ώρα για ανανέωση και βελτίωση.

Το κεραμικό είναι το μόνο ίσως υλικό που μπορεί επάξια να αντικαταστήσει το αλουμίνιο και που όλες οι εταιρίες που θέλουν να παρουσιάσουν κάτι πιο «λουσάτο» χρησιμοποιούν - όπως έκανε, επί παραδείγματι, η OnePlus με το περιορισμένης έκδοσης OnePlus X μοντέλο της.

Και η Apple μόλις πρόσφατα «μπήκε στο τρένο» του κεραμικού, όπως απέδειξε το νέο κεραμικό high-end μοντέλο του Apple Watch Series 2. Και προσφάτως παρουσιάστηκε μια, όχι και τόσο τραβηγμένη, θεωρία εκ μέρους του Quora (https://www.quora.com/What-will-the-iPhone-8-be-made-of), που λέει ότι η Apple μπορεί να περάσει στα κεραμικά κελύφη όσον αφορά το νέο της iPhone 8.

Και κάτι που το συνηθίζει η Apple: θα μπορούσε να φτιάξει μια ειδική επετειακή κεραμική έκδοση του iPhone 8 - όπως με το κεραμικό Apple Watch Series 2 - και να προετοιμάσει έτσι το δρόμο - και το κοινό - για το πέρασμα στη νέα μετά-αλουμίνιο εποχή.

Είναι όμως τα πλεονεκτήματα του κεραμικού έναντι του αλουμινίου τόσο απτά; Αν κάποιος έχει εμπειρία με τα δύο μοντέλα της OnePlus, ξέρει ότι αυτό δεν ισχύει.

Πάλι όμως, το νέο jet black iPhone δείχνει πως η εταιρία έχει ένα πάθος με τις γυαλιστερές και λαμπερές επιφάνειες και το κεραμικό είναι όχι μόνο πολύ γυαλιστερό, λαμπερό και απαλό στην αφή, αλλά και πολύ πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές, κάτι που δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει.

Ένα είναι σίγουρο: ένα κεραμικό iPhone θα ήταν όντως ένα έργο τέχνης και πολύ λιγότερο κοινότυπο από ένα κλασικό αλουμινένιο, αλλά και πολύ πιο αντάξιο του όρου «επετειακό».

 

Δείτε ακόμη: Κινέζικα κινητά, που έρχονται να αλλάξουν τις ισορροπίες!

Και τέλος, ας δούμε τι γίνεται και με τις γωνίες του iPhone και κυρίως τα άκρα της οθόνης γύρω-γύρω (bezels). Αυτά ήταν το σήμα κατατεθέν του iPhone μέχρι τώρα από γέννησής του, και η αλλαγή τους σε ... ανύπαρκτα θα ήταν μια πολύ μεγάλη αλλαγή για το μοντέλο.

Ήδη η μετατροπή του home button από πλήκτρο σε αισθητήρα του δαχτυλικού αποτυπώματος, στο iPhone 7, δείχνει το δρόμο προς την πλήρη κατάργησή του. Η τεχνολογία που θα ενσωματώσει το Touch ID στην ίδια την οθόνη υπάρχει ήδη και, μαζί με τεχνολογίες όπως ο υπερηχητικός αισθητήρας προσέγγισης (ultrasound proximity sensor) του Mi Mix, κάνει ξεκάθαρο ότι η Apple μπορεί πια να καλύψει την πρόσοψη του νέου της iPhone με γυαλί και οθόνη απ’ άκρου εις άκρον.

Το ωραίο όμως με τη βιομηχανία τεχνολογίας, είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε για το θεωρητικό iPhone 8 για να τα δούμε όλα αυτά. Κι ενώ είναι πολύ πιθανό ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει κάποιες από όλες αυτές τις τεχνολογίες στο νέο της επετειακό μοντέλο, το σπουδαίο είναι ότι μπορούμε ήδη να τις αγγίξουμε από τώρα.

Η Xiaomi έφτιαξε ένα κεραμικό κινητό ΣΗΜΕΡΑ και σύντομα θα πωλείται. Η Xiaomi έφτιαξε ένα πιεζοηλεκτρικό μεγάφωνο που παράγει ήχο από τις δονήσεις του μεταλλικού κελύφους του κινητού στη θέση του παραδοσιακού μεγαφώνου. Κι αυτό είναι εκπληκτικό και να το σκεφτείς ακόμη.

Μπορούμε να πούμε ότι η Xiaomi πέτυχε τα πάντα με το νέο της Mi Mix; Καθόλου. Πρόκειται για μια απελπισμένη προσπάθεια, από μια απελπισμένη εταιρία, να τραβήξει τα βλέμματα επάνω της και να αποδείξει ότι μπορεί ακόμη να εντυπωσιάζει. Όμως σίγουρα συμφωνούμε ότι αυτό το κινητό προϊδεάζει το μέλλον των υπολοίπων και του τι μας επιφυλάσσουν αυτά, είτε προέρχονται από τη Xiaomi, την Apple, τη Samsung ή όποιον άλλο.

Δείτε ακόμη: Κίνα - Kάνετε το iPhone σας να μοιάζει με iPhone 7

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status