iPhone 7 Plus - Συλλάβετε εξαιρετικές φωτογραφίες με λειτουργία λήψης Πορτρέτου

iPhone 7 Plus - Συλλάβετε εξαιρετικές φωτογραφίες με λειτουργία λήψης Πορτρέτου
ired.gr

Θέλει λίγο προσοχή και θα γίνετε ειδήμονες στη λήψη φωτογραφιών πορτρέτου, λίγο προσοχή και τις οδηγίες μας.

Ο κύριος λόγος που κάποιος κάτοχος iPhone 6s Plus συσκευής, αναβαθμίζει σε iPhone 7 Plus, είναι η χρήση του πολύ-συζητημένου συστήματος δύο καμερών. Μία από της επιλογές λήψης φωτογραφιών στη νέα συσκευή, έχει κλέψει την παράσταση και φέρει τον τίτλο λήψη “Πορτρέτου”.

Η επιλογή διατίθεται αποκλειστικά στο Phablet της εταιρείας και προσομοιώνει το βάθος στο παρασκήνιο, εφάμιλλα με μία DSLR φωτογραφική μηχανή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειτουργία πορτρέτου και σε παλαιότερες εκδόσεις iPhone, δείτε πως:

Διαβάστε: Πώς θα γίνετε master στη λήψη Bokeh χωρίς το iPhone 7 Plus

H επιλογή λήψης πορτρέτου είναι διαθέσιμη σε λειτουργικό iOS 10.1 ή νεότερο. Με τη χρήση του φακού των 56mm συλλαμβάνει οποιαδήποτε εικόνα ενώ με τον ευρυγώνιο φακό των 28 χιλιοστών, δημιουργεί την αίσθηση του βάθους στο θέμα σας.

portrait mode 02

Εκμεταλλευόμενος ο αισθητήρας τη διαφορά αυτή των 56 και και 28 χιλιοστών, τεμαχίζει τη φωτογραφία σε διαφορετικές επιστρώσεις και χάρη στην τεχνική machine learning techniques, επιλέγει ποιες από αυτές θα θολώσει. Έτσι σχηματίζεται η ψευδαίσθηση του βάθους στο παρασκήνιο.
“depth of field”.

Έχετε υπόψιν τα εξής:

  • Δεν διαθέτει επιλογή μεγέθυνσης.
  • Δεν έχετε πρόσβαση σε χαρακτηριστικά φλας, HDR, Live Photos ή φίλτρα. Μπορείτε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε αυτόματη λήψη με χρονόμετρο σε 3” ή 10” δευτερόλεπτα.

iPhone 7 Plus - Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Πορτρέτου

Επαληθεύστε την έκδοση λειτουργικού που διαθέτει η συσκευή σας.
Ενεργοποιήστε τη λήψη πορτρέτου στην προεγκατεστημένη εφαρμογή κάμερας.

Βήμα 1. Ανοίξτε την προεγκατεστημένη εφαρμογή της κάμερας.

Βήμα 2. Σύρετε το δάχτυλό σας στην περιοχή επιλογών για να εντοπίσετε τη λειτουργία “Πορτρέτου”, σε συσκευή iPhone 7 Plus. Αγγίξτε τη λειτουργία “Πορτρέτου”.

iPhone 7 Plus - Πώς να κάνετε λήψη σε λειτουργία Πορτρέτου

Σημείωση: Μπορείτε να κάνετε λήψη σε λειτουργία πορτρέτου μόνο σε καλές συνθήκες φωτισμού.

Βήμα 1. Παραμείνετε σε απόσταση λιγότερη των 2,5 μέτρων από το θέμα σας. Στη συνέχεια η τεχνολογία ανίχνευσης προσώπου και σώματος θα το εντοπίσει αυτόματα.

Βήμα 2. Ελέγξτε κι ακολουθήστε τις προτροπές της εφαρμογής της κάμερας όπως “Απομακρυνθείτε” “Απαιτείται περισσότερο φως” “Το θέμα σας δεν βρίσκεται εντός των 2,5 μέτρων”.

Βήμα 3. Ένα κίτρινο εικονίδιο θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος “Εφέ βάθους”. Ήρθε η ώρα να κάνετε τη λήψη. Κάνετε λήψη της φωτογραφίας.

portrait mode 01

Αυτό ήταν. Είστε πλέον έτοιμοι να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία και να συλλαμβάνετε εξαιρετικές φωτογραφίες Πορτρέτου.

Προσπαθήσαμε όσο πιο αναλυτικά γίνεται να σας καθοδηγήσουμε στη λήψη φωτογραφιών λειτουργίας Πορτρέτου, με συσκευή iPhone 7 Plus. Εάν παρόλα αυτά παραμένουν απορίες, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN