Εκτύπωση αυτής της σελίδας

IPhone 7 Plus - Ακόμη και η Apple πιάστηκε στον ύπνο

IPhone 7 Plus - Ακόμη και η Apple πιάστηκε στον ύπνο
ired.gr

Με μεγάλη καθυστέρηση η παραγωγή του iPhone 7 Plus καθώς η ζήτηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η Apple ανακοίνωσε ότι πιάστηκε «στον ύπνο» όσον αφορά την ανέλπιστη ζήτηση του iPhone 7 Plus, του μεγαλύτερου smartphone της. Κανείς δεν περίμενε τόσο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό και η συσκευή ήταν sold out πριν καν κυκλοφορήσει.

Η εταιρεία δεν είναι ακόμη σίγουρη ότι θα καταφέρει να διαθέσει προς πώληση τόσες συσκευές iPhone 7 Plus, όσες έχουν ήδη παραγγείλει οι καταναλωτές και μάλιστα όσο πλησιάζει η εορταστική περίοδος η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί δραματικά. Θα υπάρχουν διαθέσιμα, όμως, αρκετά από τα μικρότερα iPhone 7, δήλωσε ο Tim Cook.

iStockNow

iphone7plus 01

Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί ένα ειδικού ενδιαφέροντος site, το www.istocknow.com/live/, το οποίο παρακολουθεί τον ανεφοδιασμό των Apple Stores σε συσκευές iPhone 7 και iPhone 7 Plus σε όλο τον κόσμο. Στο ίδιο site, υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης και του αποθέματος Apple Watch, για όσους ενδιαφέρονται. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει Apple Store, οπότε δεν υπάρχει ενημέρωση σε ζωντανή σύνδεση.

Αναπάντεχο επιπλέον ενδιαφέρον λόγω Samsung

Η ζήτηση ήταν τεράστια «ιδιαίτερα για το iPhone 7 Plus σε σχέση με τις προβλέψεις μας πριν την κυκλοφορία του» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple. Αλλά η εταιρεία ίσως έχει υποτιμήσει και τον αριθμό των νέων πελατών που ενδέχεται να κερδίσει μετά από το φιάσκο του Samsung Galaxy Note 7.

Η ανάσχεση της παραγωγής του θα στρέψει το αγοραστικό κοινό στο iPhone 7, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ακόμη το μέγεθος της ζήτησης, εξαιτίας αυτού του παράγοντα.
Η επιτάχυνση της παραγωγής δεν είναι εύκολη διαδικασία. Η εταιρεία δεν έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με νέους προμηθευτές, να προσλάβει νέους εργαζόμενους και να ανοίξει νέα εργοστάσια εν μια νυκτί. Εξάλλου, η Apple δεν μας έχει συνηθίσει σε βεβιασμένες κινήσεις.

Σοβαρή μείωση στα κέρδη;

Οι μεγαλύτερες συσκευές αποφέρουν και μεγαλύτερα κέρδη. Όμως αν δεν υπάρχουν συσκευές για πώληση, τα κέρδη μειώνονται. Μάλιστα, η Apple εξέδωσε μια συντηρητική προοπτική για τα περιθώρια κερδών το τελευταίο τρίμηνο του έτους, 38% έως 38,5% έναντι 39% των προβλέψεων. Δεν είναι σαφές αν η έλλειψη των iPhone 7 Plus από την αγορά θα προκαλέσει αυτή την μείωση.

Η Apple παρουσίασε τα νεότερα iPhones στις 7 Σεπτεμβρίου. Το μοντέλο Plus 5,5 ιντσών είναι το πρώτο iPhone με διπλή κάμερα στο πίσω μέρος, που επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν καλύτερες φωτογραφίες σε portrait mode.

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status