Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Speed Test - Google Pixel XL vs iPhone 7 Plus Ποια συσκευή είναι ταxύτερη;

Speed Test - Google Pixel XL vs iPhone 7 Plus Ποια συσκευή είναι ταxύτερη;
ired.gr

Ήρθε το πρώτο τεστ “πραγματικών συνθηκών” για τις ναυαρχίδες της Apple και της Google. Τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα...

Η Google πρόσφατα μας παρουσίασε τη νέα σειρά έξυπνων τηλεφώνων της με την ονομασία Pixel. Πρόκειται για μία εξαιρετική προσπάθεια που στην ουσία αποτελεί και την (όχι και τόσο έμμεση) παραδοχή της εταιρίας πως οι συσκευές που έχουν σχεδιασμένο software και hardware από τον ίδιο κατασκευαστή, συνήθως προσφέρουν ένα καλύτερο “σύνολο” στον υποψήφιο καταναλωτή.

Διαβάστε επίσης: Google Pixel - Αποτελεί απειλή για το iPhone η νέα συσκευή;

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Google Pixel Plus είναι εντυπωσιακά και αρκετοί έκαναν λόγο για τον νέο βασιλιά των smartphones. Πάντα όμως, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας πως η απόδοση των συσκευών δεν κρίνεται στα benchmarks ή στα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά στις πραγματικές συνθήκες χρήσης.

Η ομάδα PhoneBuff, έκανε μια σύγκριση της απόδοσης των δύο συσκευών, με τον πιο “ρεαλιστικό” τρόπο, κατά τη γνώμη μου. Μία σειρά εφαρμογών “έτρεξε” επί δύο γύρους στις δύο συσκευές και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

 

 

Το iPhone 7 Plus είναι κατά πολύ πιο γρήγορο σε πραγματικές συνθήκες από το Google Pixel XL. Θα μπορούσε κάποιος να επικαλεστεί τη μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης του Pixel (1440 x 2560 pixels), αλλά, με τέτοια διαφορά στην απόδοση, κάτι τέτοιο μάλλον φαντάζει με φθηνή δικαιολογία.

Επιπροσθέτως, προσέξτε πώς η διαφορά μεγαλώνει στο δεύτερο κύκλο φορτώματος των εφαρμογών. Με το Pixel Plus να διαθέτει 4GB μνήμης και το iPhone 7 Plus 3GB, η εικόνα αυτή αποτελεί τεράστια έκπληξη, ακόμα και για τους πιο φανατικούς φίλους της Apple.

Η προσπάθεια της Google με τη σειρά Google Pixel είναι αξιέπαινη. Πρόκειται για ένα αξιοπρεπέστατο smartphone - ναυαρχίδα με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Όμως, η Apple διαθέτει τεράστια εμπειρία στη βελτιστοποίηση του software ως προς το hardware (για μερικούς ισχύει το αντίθετο), με αποτέλεσμα να παρέχει στους πελάτες της σταθερά καλύτερες επιδόσεις, έναντι του ανταγωνισμού.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status