Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 7 - Ενεργοποιήστε το κρυμμένο Home Button

iPhone 7 - Ενεργοποιήστε το κρυμμένο Home Button
ired.gr

Δείτε πώς θα ενεργοποιήσετε το κρυφό πλήκτρο Home, στο iPhone 7 /7 Plus.

Το γνωστό μας πλήκτρο Home στα iPhone (και γενικά στις iOS συσκευές) είναι ένα σήμα κατατεθέν της συσκευής και βρίσκεται μαζί μας από την αρχή της εμφάνισής της. Χρησιμοποιείται για να μας οδηγεί σε ένα πλήθος διαφορετικών ενεργειών αυτά τα τελευταία 9 χρόνια.

Και ενώ μέχρι τώρα το «σεβάσμιο» πλήκτρο δέχθηκε μία και μόνο αναβάθμιση στην ιστορία του - το Touch ID - στη νέα έκδοση του iPhone 7, η Apple έκανε ένα ριζικό ανασχεδιασμό του μετατρέποντάς το σε εικονικό σχεδόν πλήκτρο από πραγματικό.

Έχοντας μετατραπεί σε μη-κινούμενη απτική επιφάνεια που προσομοιώνει το άγγιγμα και την πίεση, το Home Button δεν είναι πια ένα μηχανικό-ηλεκτρικό πλήκτρο που πατιέται, αλλά μια επιφάνεια που σε κοροϊδεύει πως πατιέται, ενώ πραγματικά είναι ακίνητη.

Και όλα αυτά, χάρις στην ενσωμάτωση της νέας απτικής μηχανής της Apple.

Έτσι, από εκεί που πατούσαμε ένα πλήκτρο, τώρα απλά πατάμε με δύναμη μια χωρητική (capacitive) επιφάνεια που, χάρις στην απτική μηχανή, παράγει ανάδραση, που προσομοιώνει το πάτημα στο δάχτυλό μας.

Μάλιστα, το πάτημα με διαφορετική πίεση, παράγει διαφορετικές αντιδράσεις, ανάλογα την περίπτωση.
Αυτό που όμως δεν το διαφοροποιεί από τον προκάτοχό του, είναι το ότι, όπως και το μηχανικό πλήκτρο, έτσι και η χωρητική επιφάνεια αφής, είναι ευαίσθητη σε «ατυχήματα», όπως απλά το να χαλάσει.

Ευτυχώς όμως, η Apple το έχει σκεφτεί κι αυτό και φρόντισε να έχει καλυμμένους από πριν όλους τους ευτυχείς κατόχους των νέων της μοντέλων. Έτσι, συμπεριέλαβε τη δυνατότητα ενεργοποίησης ενός εικονικού καθαρά πλήκτρου Home που εμφανίζεται πια στην οθόνη του κινητού. Μόνο που βρίσκεται κρυμμένο καλά μέσα στις χιλιάδες ρυθμίσεις του iOS.

Με την έλευση του iOS 10 όμως, τα πράγματα έγιναν κάπως ευκολότερα όσον αφορά την ενεργοποίηση του κρυφού εικονικού πλήκτρου. Και μάλιστα κατά τρόπο που δεν χρειάζεται καν να πάει κάποιος στις Ρυθμίσεις, σε περίπτωση που το κανονικό πλήκτρο Home χαλάσει.

Μάλιστα, επειδή υπήρξαν περιστατικά αστοχίας του απτικού Home Button σε κάποιες iPhone 7 συσκευές, παρατηρήθηκε το φαινόμενο αυτές να κλείνουν, να επανεκκινούν και αμέσως μετά να παρουσιάζουν το μήνυμα «Το πλήκτρο Home μπορεί να χρειάζεται επισκευή.

Εντωμεταξύ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Home Button στην οθόνη σας που παρέχεται πιο κάτω» (“The Home Button May Need Service; in the meantime, you can use the on-screen Home button provided below.”).

digital home 02

Και παρόλο που το εικονικό πλήκτρο επί της οθόνης λειτουργεί θαυμάσια, θα πρέπει να ξεχάσετε τη χρήση του Touch ID, μέχρι να φτιάξετε το κανονικό πλήκτρο. Όμως το σημαντικό είναι ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας κανονικά μέχρι να πάτε στο σέρβις.

Για να ενεργοποιήσετε λοιπόν το εικονικό πλήκτρο στη συσκευή σας έτσι κι αλλιώς, ακόμη κι αν δεν έχει πρόβλημα (και το ευχόμαστε), πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα και ενεργοποιήστε το Assistive Touch. Τώρα μπορείτε να πατήσετε με δύναμη πάνω στο «επιπλέον» πλήκτρο στην οθόνη σας προκειμένου να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα όπως όταν πατάτε το κανονικό Home Button.

Όπως φαίνεται, η Apple μας παρουσίασε αυτό το καινούριο απτικό Home Button, προκειμένου να μας προετοιμάσει για το επόμενο βήμα που - όπως ακούγεται όλο και περισσότερο - θα είναι το 100% εικονικό Home Button στην οθόνη του νέου iPhone 8. Οπωσδήποτε, περιμένουμε και θα δούμε. Η Apple άλλωστε, είναι πάντα ικανή για εκπλήξεις.

Δείτε ακόμη: Η «προληπτική» χρήση του Assistive Touch γίνεται μόδα!

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status