Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 4 - Η Apple σκοτώνει τα άλογα όταν γεράσουν

iPhone 4 - Η Apple σκοτώνει τα άλογα όταν γεράσουν
ired.gr

 Παρακαλούνται οι χρήστες iPhone 4 να περάσουν στην επομένη πίστα.

Η Apple ετοιμάζεται να προσθέσει κάποια παλαιότερα προϊόντα της στη λίστα με τα «απαρχαιωμένα», γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να δεχτούν ενημερώσεις ασφαλείας και λογισμικού. Αυτή τη φορά, έφτασε η ώρα και για το iPhone 4 να βγει «εκτός» υποστήριξης.

Όσοι χρήστες διαθέτουν ένα iPhone 4 θα έχουν παρατηρήσει ότι δεν μπορούν να ενημερώσουν το λογισμικό πέρα από το iOS 7.1.2, και αν κάποιος το συγκρίνει με όλα αυτά που μπορεί να κάνει με την τεράστια αναβάθμιση του iOS 10, θα «τρίβει» τα μάτια του.

Το iPhone 4 πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2010, με, για την εποχή, πρωτοποριακή οθόνη Retina 3,5 ιντσών και επεξεργαστή A4. Το μοντέλο ήταν διαθέσιμο σε τρεις επιλογές αποθήκευσης: 8, 16 και 32 GB.

Η Apple συνηθίζει να απομακρύνει την υποστήριξή της από προϊόντα που έχουν ξεπεράσει τα 5 χρόνια, έτσι ώστε οι χρήστες να προχωρήσουν (επιτέλους;) σε μια αναβάθμιση. Είναι λογικό, ένας χρήστης iPhone 7 ή 7 Plus να βλέπει το iPhone 4 σαν τον μαθουσάλα συγγενή του από το παρελθόν.

Όμως η Apple δεν σταματά την υποστήριξη μόνο στο iPhone 4. «Σκοτώνει» επίσης και το 13 ιντσών MacBook Air, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010, καθώς και το τρίτης γενιάς AirPort Extreme και το AirPort Time Capsule του 2009.

Η Apple ποτέ δεν δίστασε να απομακρύνει τεχνολογικά προϊόντα που θεωρεί ξεπερασμένα. Πρόσφατο παράδειγμα; H υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών εξαφανίστηκε από το νέο iPhone 7 για να αφήσει «χώρο» για νέα ψηφιακά και ασύρματα ακουστικά.

iphone end 01

Έχω ένα iPhone 4, τι να το κάνω;

Αν έχετε ένα iPhone 4 και δεν θέλετε να το θέσετε ακόμη σε αχρηστία, υπάρχουν τουλάχιστον 5 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε:

  • Συσκευή αποκλειστικά για παιχνίδια
  • Συσκευή για τα social media (μέσω Safari)
  • Φωτογραφική μηχανή για τα παιδιά
  • Χρήση σαν iPod
  • Πειραματισμός με jailbreak

Διαβάστε επίσης: «Οι φήμες για τα νέα πληκτρολόγια της Apple είναι εκπληκτικές»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status