Μηνύματα - Πώς μπορείτε να ξεκινήσετε γρήγορα μια συνομιλία

Μηνύματα - Πώς μπορείτε να ξεκινήσετε γρήγορα μια συνομιλία
ired.gr

 Ένα γρήγορος τρόπος να βρείτε τις πρόσφατες επαφές σας στα Μηνύματα και να αποστείλετε το κείμενό σας.

Με όλα τα νέα και διασκεδαστικά χαρακτηριστικά που έφερε το iOS 10 στα Μηνύματα, το iMessage αναβαθμίστηκε και χρησιμοποιείται πιο τακτικά από τους χρήστες iPhone. Εάν είστε κι εσείς από εκείνους που είδαν με άλλο μάτι την εφαρμογή Μηνύματα μετά τις αλλαγές ή ήσασταν πάντα των μηνυμάτων, παρά των υπολοίπων messaging apps, θα χαρείτε πολύ με το tip που σας προτείνουμε.

Με το tip αυτό θα γλιτώσετε τον χρόνο που κάνετε για να πληκτρολογήσετε τα πρώτα γράμματα της επαφής στην οποία επιθυμείτε να στείλετε μήνυμα.

  • Πηγαίνετε στα Μηνύματα
  • Πατήστε το εικονίδιο με το μολυβάκι πάνω δεξιά για να στείλετε ένα καινούριο μήνυμα.
  • Στο πεδίο της αναζήτησης πληκτρολογήστε μια τελεία (.) για να εμφανιστούν οι πιο πρόσφατες επαφές σας στα μηνύματα.
  • Στη λίστα θα υπάρχουν μόνο οι επαφές στις οποίες έχετε στείλει εσείς μήνυμα (όχι αυτοί που σας έστειλαν και δεν απαντήσατε).

recently message 01

Το shortcut λειτουργεί και με άλλα σύμβολα όπως η κάθετη γραμμή (/), η παύλα (-), η άνω και κάτω τελεία (:) αλλά όχι με το κόμμα και το δολάριο ($).

Αν λαμβάνετε πολλά μηνύματα spam που ωθούν τα προσωπικά, «ανθρώπινα» μηνύματα προς το κάτω μέρος της λίστας, τότε θα βρείτε πολύ χρήσιμο αυτό το χαρακτηριστικό. Δεν θα χρειάζεται να κάνετε scroll down για να βρείτε το thread των μηνυμάτων που θέλετε, ούτε να πληκτρολογείτε τα αρχικά του ονόματος.

Αυτό φυσικά θα σας βολέψει όταν επικοινωνείτε συχνά με συγκεκριμένες επαφές. Αυτές θα βγαίνουν πρώτες στη λίστα αφού πληκτρολογήσετε την τελεία (.).

Με την έλευση του iOS 10, μπορείτε να κάνετε και άλλα πάρα πολλά πράγματα με τα Μηνύματα. Ένα από αυτά είναι τα αποδεικτικά ανάγνωσης μόνο για συγκεκριμένες συνομιλίες. Πλέον δεν ισχύει το «όλα ή τίποτα» αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε σε όποια άτομα θέλετε να βλέπουν ότι διαβάσατε το μήνυμά τους.

Διαβάστε περισσότερα για τη διαδικασία ενεργοποίησης των αποδεικτικών ανάγνωσης εδώ «Μηνύματα iOS 10 – Αποδεικτικά ανάγνωσης μόνο για συγκεκριμένες συνομιλίες»

Από mirelen