Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Τι είναι το σημείο λευκού και πως ενεργοποιείται;

iOS 10 -  Τι είναι το σημείο λευκού και πως ενεργοποιείται;
ired.gr

 Για μια πιο φιλική προς τα μάτια σας οθόνη, ρυθμίστε την ένταση των φωτεινών χρωμάτων με την καλά κρυμμένη επιλογή White Point.

Τα φωτεινά χρώματα στην οθόνη του iPhone είναι πολύ εντυπωσιακά στην αρχή, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί να κουράσουν τα μάτια. Κατά τη διάρκεια της χρήσης ενός iPhone ή ενός iPad, τα μάτια είναι συνεχώς εκτεθειμένα σε ορισμένα φωτεινά χρώματα των διάφορων εφαρμογών.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τα χρώματα, ελέγχοντας τη φωτεινότητα αλλά γνωρίζατε ότι μπορείτε να μειώσετε και τα λευκά σημεία στην iOS συσκευή σας;

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον έλεγχο της φωτεινότητας και του λευκού σημείου;

Με τη μείωση της φωτεινότητας θα κάνετε πιο σκοτεινή την οθόνη σας ενώ μειώνοντας το λευκό σημείο θα επισκιάσετε τη ζωντάνια της. Θα μειώσει την ένταση των φωτεινών χρωμάτων ώστε να μην ενοχλούν τα μάτια.

Το «λευκό σημείο» είναι ένα σύνολο χρωμάτων που καθορίζουν από κοινού το τι ορίζεται ως λευκό. Έτσι, όταν μειωθεί το λευκό σημείο στο iOS, το λευκό χρώμα θα επαναπροσδιοριστεί ως μια ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση, ένα υπόλευκο χρώμα. Η δυνατότητα αυτή μειώνει αισθητά το έντονο φως που έρχεται από το iPhone, ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Χάρη στις βελτιωμένες δυνατότητες της Προσβασιμότητας στο iOS 10, μπορείτε με ευκολία να ελέγχετε το λευκό σημείο στις iOS συσκευές και να ρυθμίζετε την έντασή του. Το χαρακτηριστικό δεν είναι καινούριο αλλά υπάρχει στο λογισμικό της Apple από το iOS 7.1.

Διαβάστε επίσης: «iOS 10 – Έχετε ανακαλύψει το νέο πληκτρολόγιο με αμέτρητα Emoji icons;»

Πώς να μειώσετε το λευκό σημείο στο iOS 10 σε iPhone/ iPad

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε Γενικά.
  • Επιλέξτε Προσβασιμότητα.
  • Στo τμήμα της όρασης, επιλέξτε Βοηθήματα Οθόνης.
  • Η ρύθμιση «Μείωση λευκού σημείου» θα είναι απενεργοποιημένη. Ενεργοποιήστε την.

white point 01

  • Ακριβώς από κάτω, θα εμφανιστεί μια οριζόντια γραμμή (slider) με την οποία θα μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση των φωτεινών χρωμάτων στο iPhone ή στο iPad σας.
  • Αν μετακινήσετε τη γραμμή ρύθμισης μέχρι το 100% και συγχρόνως μειώσετε τη φωτεινότητα από το Κέντρο Ελέγχου, η οθόνη σας θα γίνει σχεδόν μαύρη. Μπορείτε να «παίξετε» λίγο με τις διαβαθμίσεις για να δείτε ποια σας ταιριάζει.
  • Αν η συσκευή σας τρέχει λογισμικό iOS 9 ή παλαιότερο, θα βρείτε τη ρύθμιση στην εξής διαδρομή: Ρυθμίσεις> Γενικά> Προσβασιμότητα> Αύξηση αντίθεσης> Μείωση λευκού σημείου. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και στο iPhone 5 μου, παρόλο που διαθέτει το iOS 10. Επίσης δεν υπάρχει ο slider.

Που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση White Point

  • Όταν περιμένετε να κοιμηθούν τα παιδιά στο δωμάτιό τους
  • Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας στον κινηματογράφο ή στο θέατρο.
  • Στο τέλος της ημέρας, όταν τα μάτια σας έχουν κουραστεί από την χρήση και ενοχλούνται από τα φωτεινά χρώματα
    Αν έχετε κάποια ιδιαιτερότητα στην όραση και δεν μπορείτε να κοιτάτε έντονα χρώματα.

Όταν ενεργοποιήσετε τη μείωση λευκού σημείου στη συσκευή σας, τα χρώματα θα γίνουν λίγο πιο υπόλευκα και δικαίως θα αναρωτηθείτε αν αυτή η ρύθμιση είναι χρήσιμη και για την ζωή της μπαταρίας. Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Μειώνει μόνο το λευκό σημείο και όχι τη φωτεινότητα της οθόνης.

Κι άλλος κρυμμένος «θησαυρός»

Το ανανεωμένο μενού της Προσβασιμότητας στο iOS 10 κρύβει κι άλλη μια πολύτιμη ρύθμιση, που είχαμε αναφέρει πρόσφατα και έδειξε να σας ενδιαφέρει πολύ. Πρόκειται για την ενεργοποίηση του μεγεθυντικού φακού με ταυτόχρονη χρήση του φλας της φωτογραφικής μηχανής.

Πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Γενικά> Προσβασιμότητα> Μεγεθυντικός Φακός.

Διαβάστε περισσότερα: «iOS 10 – Μετατρέψτε την κάμερα του iPhone σε μεγεθυντικό φακό»

Ανέκαθεν το μενού της Προσβασιμότητας είχε πολλά και ενδιαφέροντα να προσφέρει στους χρήστες του iPhone και του iPad.

Ας ελπίσουμε ότι η Apple θα συνεχίσει να φέρνει τέτοια εξαιρετικά και φιλικά προς το χρήστη χαρακτηριστικά στις συσκευές και στο λογισμικό της.

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status