KGI - Αυξημένες πωλήσεις για την Apple μετά την οριστική απόσυρση του Note 7

KGI -  Αυξημένες πωλήσεις για την Apple μετά την οριστική απόσυρση του Note 7
ired.gr

Μετά το σκάνδαλο της Samsung και του Note 7, αρκετοί χρήστες στρέφονται προς την Apple

Μετά και την οριστική ανάκληση / απόσυρση του Note 7 από την παγκόσμια αγορά, η Apple αναμένεται να ωφεληθεί περισσότερο από κάθε άλλη εταιρεία, τουλάχιστον με βάση τις εκτιμήσεις της (έγκυρης) KGI Securities.

Ενώ η Samsung καλεί τους καταναλωτές να κλείσουν άμεσα τις συσκευές τους και να τις επιστρέψουν, αυτοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν (εκτός από την αντικατάσταση της συσκευής τους από ένα άλλο μοντέλο της εταιρείας) την άμεση επιστροφή των χρημάτων που είχαν καταβάλει.

Διαβάστε επίσης: Galaxy Note 7 - Δεύτερη παγκόσμια ανάκληση από τη Samsung

Για να είμαστε πιο ακριβείς, η KGI διαβλέπει πως η Apple θα είναι η “μεγάλη κερδισμένη”, αλλά ταυτόχρονα (έστω σε μικρότερο βαθμό) “πόντους” θα κερδίσει και ο (αξιόλογος) Android κατασκευαστής, Huawei.

Ο Ming-Chi Kuo εκτιμά πως περίπου πέντε με επτά εκατομμύρια παραγγελίες που αφορούν τις συσκευές Note 7, θα μετατραπούν άμεσα σε πωλήσεις του iPhone 7, κυρίως του Plus μοντέλου.

Η αρνητική εικόνα της Samsung στα μάτια των καταναλωτών, σε συνδυασμό με τη διπλή κάμερα του phablet της Apple, θα ωθήσει μέρος των πελατών της Samsung στο iOS, ειδικά αυτούς που έως και σήμερα έδειχναν “μία συμπάθεια” προς το λειτουργικό σύστημα της Apple.

kgi apple 01

Ενώ μία μερίδα των καταναλωτών αρνείται να επιστρέψει τα Note 7 που κατέχει, η γενικότερη εικόνα (πάντα σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo) είναι πως η πλειοψηφία τους δεν έχει να επιδείξει κάποιο ισχυρό “δέσιμο" με τη Samsung. Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται πως είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί η “συμπεριφορά” των καταναλωτών.

Η KGI αναφέρει πως από τις (περίπου) 12 εκατομμύρια παραγγελίες του Note 7, προς την κατεύθυνση του iPhone 7 θα κινηθεί το 50% των καταναλωτών. Το υπόλοιπο 50% θα “κοιτάξει” προς το Android οικοσύστημα, με μεγάλη κερδισμένη τη Huawei.

Αξιοσημείωτο είναι πως τη δεδομένη στιγμή, το Google Pixel smartphone, το οποίο και θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή επιλογή για τους πρώην χρήστες του Note 7, εμφανίζει περιορισμένη διαθεσιμότητα.

από Comball