Report: Έρχονται εντός του μήνα τα νέα MacBook Pros;

Report: Έρχονται εντός του μήνα τα νέα MacBook Pros;
ired.gr

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, τα νέα MacBook Pros θα κυκλοφορήσουν εντός του μήνα. Προς κατάργηση το 11ιντσο MacBook Air;

Ενώ οι πληροφορίες για την κυκλοφορία των νέων, πολυαναμενόμενων MacBook Pros εντός του Οκτωβρίου είχαν αρχίσει να είναι υπό αμφισβήτηση, μία νέα αναφορά, αυτή τη φορά από το site Macotakara, έρχεται να τις επιβεβαιώσει εκ νέου.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες επικαλέστηκαν προμηθευτές από την Κίνα οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως αξιόπιστοι.

Διαβάστε επίσης: MacBook Pro 2016: Νέα σχεδίαση με επιπλέον οθόνη αφής OLED και αισθητήρα Touch ID

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα αυτή αναφορά, η Apple, θα λανσάρει έως το τέλος του μήνα το νέο MacBook Pro, το οποίο και θα φέρει θύρες USB-C, αλλά και Thunderbolt 3. Σχετικά με τα άλλα ports, αναμένεται να καταργηθούν τα “παραδοσιακά” USB, το Thunderbolt 2, αλλά και ο κλασικός πλέον, MagSafe αντάπτορας.

Ασφαλώς, ισχύουν οι παλαιότερες “προβλέψεις” σχετικά με την οθόνη λειτουργιών που αναμένεται να τη δούμε να αντικαθιστά τα function keys.

Σχετικά με το MacBook Air, για το οποίο έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με την κατάργησή του, οι πηγές αναφέρουν πως θα καταργηθεί το μοντέλο των 11 ιντσών, αλλά θα διατηρηθεί στο line up της Apple αυτό των 13 ιντσών. Η κατάργηση αυτή αναμένεται να “ξεκινήσει” με την κυκλοφορία του νέου MacBook Pro.

Είναι γεγονός πως η σειρά MacBook Pro έχει καιρό να ανανεωθεί σημαντικά και όλα πλέον συγκλίνουν προς την κατεύθυνση των αρχικών φημών, της άμεσης δηλαδή παρουσίασης των νέων μοντέλων από την Apple.

Δεν γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο θα γίνει μέσω δημόσιας παρουσίασης, αν και, κάτι τέτοιο θα ήταν και το αναμενόμενο. Συνήθως η Apple παρουσιάζει δημόσια τα προϊόντα της που έχουν υποστεί ριζικές αλλαγές.

Συμπληρωματικά, θεωρώ σχεδόν απίθανο να φέρει το 12ιντσο MacBook θύρα USB-C και το “Pro” laptop της Apple να μη φέρει, για πολλούς μήνες ακόμα. Προφανώς το “switch” αυτό έχει ξεκινήσει και εμείς περιμένουμε το επόμενο στάδιό του.

από Comball