Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλες οι νέες δυνατότητες του Android … που το Android τηλέφωνό σας ποτέ δε θα δει

Όλες οι νέες δυνατότητες του Android … που το Android τηλέφωνό σας ποτέ δε θα δει
ired.gr

Αν λοιπόν νομίζετε ότι η αναβάθμιση σε Android 7.1 θα φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά και στο δικό σας Nexus ή οποιοδήποτε άλλο ακριβό Android μοντέλο της μεγάλης κατηγορίας (από αυτά που τουλάχιστον βλέπουν αναβαθμίσεις), τότε, δυστυχώς ατυχήσατε.

Ως γνωστόν πια, η Google παρουσίασε το νέο της κινητό - το Pixel / Pixel XL - (δύο μοντέλα σε διαφορετικά μεγέθη), σαν ακριβότερη αντικατάσταση στα προηγούμενα Nexus μοντέλα της, με σκοπό να ανταγωνιστεί ευθέως τα iPhone 7 και 7 Plus. 

Οι συσκευές είναι ήδη διαθέσιμες (εις τας Αμερικάς) σε κάποια ελάχιστα καταστήματα, και δίνονται μέσω πακέτων από τη Verizon αλλά και απευθείας από την ίδια τη Google, μέσω Internet.

Κάποιοι ενθουσιώδεις φαν του Android μπορεί να να χαρούν ιδιαίτερα που θα δουν αυτές τις εναλλακτικές λύσεις στα Galaxy S7 και Note 7 (ειδικά μετά τις ... επιτυχίες του τελευταίου).

Από την άλλη, η Google φαίνεται να έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά (αντιγράφοντας απόλυτα σχεδιαστικά το ... βαρετό iPhone 7), όμως - η αλήθεια είναι - ότι τα Pixel δεν είναι καθόλου τέλεια, και το μεγαλύτερό τους ελάττωμα δεν έχει να κάνει με το hardware.

Ας δούμε παρακάτω ...

Σίγουρα τα Pixel είναι μια σχεδόν τέλεια απομίμηση των iPhone 7 / 7 Plus. Η κατασκευάστριά τους στην πραγματικότητα είναι η HTC κι έτσι, δεν είναι και μεγάλη έκπληξη να βλέπουμε μερικούς ακόμη κλώνους του iPhone στην αγορά. Αυτό όμως δεν είναι μειονέκτημα. Άλλωστε, η Apple έχει αποδειχθεί πηγή έμπνευσης για πολλούς.

Αυτό που ξενίζει όμως, είναι η πίσω πλευρά με το συνδυασμό γυαλιού-αλουμινίου που δεν είναι και τόσο πετυχημένη (sic) και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το «ξήλωμα» της συσκευής (iFixit μ’ ακούς;) για να καταλάβουμε γιατί η Google επέλεξε τόσο πολύ γυαλί στο πίσω μέρος.

Από τη στιγμή μάλιστα που ΔΕΝ υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, είναι απλά ακατανόητο, γιατί το τηλέφωνο είναι ευπαθέστερο από ότι αν είχε μόνο αλουμινένια πλάτη.

Όμως το χειρότερο είναι ότι το νέο hardware του Pixel, σκοτώνει εντελώς το «vanilla Android» του Nexus. Έχει σημασία; Άλλωστε δεν είδαμε και ορδές καταναλωτών να συνωστίζονται για να αγοράσουν ένα Nexus κινητό ή tablet ως τώρα, ώστε να εμπειριστούν την τελευταία έκδοση του Android ...

Κι όμως έχει! Και δεν έχει να κάνει μόνο με τα Nexus. Με την έλευση του Android 7.1 Nougat, η Google φαίνεται να παίρνει μια άλλη, εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, στη σχεδίαση και προσέγγισή της στο Android. Το Pixel θα έρχεται με μια έκδοση του Android (7.1) που τα προηγούμενα Android κινητά με Android 7 δεν θα μπορούν ποτέ να αποκτήσουν!

Δείτε ακόμη: Google Pixel - Αποτελεί απειλή για το iPhone η νέα συσκευή;

Οι μοναδικές δυνατότητες του Pixel - όπως οι Pixel Launcher, Google Assistant support, Smart Storage, απεριόριστα Google Photos backups, 24/7 υποστήριξη και μπόλικα τρικ για την κάμερα - θα είναι μόνο για το Pixel και για κανένα άλλο κινητό Android.

android pixel 02

Αν λοιπόν νομίζετε ότι η αναβάθμιση σε Android 7.1 θα φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά και στο δικό σας Nexus ή οποιοδήποτε άλλο ακριβό Android μοντέλο της μεγάλης κατηγορίας (από αυτά που τουλάχιστον βλέπουν αναβαθμίσεις), τότε, δυστυχώς ατυχήσατε. Η Google αποφάσισε να σας αφήσει όλους στα κρύα του λουτρού.

Όπως καταλαβαίνετε, η Google θέλει να κάνει τα νέα της Pixel ξεχωριστά και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αυτό είναι που μπορεί τελικά να αλλάξει το μέλλον του Android και την κατεύθυνση του αγοραστικού κοινού.

Πρωτύτερα μπορούσες να αγοράσεις ένα Nexus προκειμένου να ξέρεις ότι θα έχεις τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Android μόλις βγαίνουν μαζί με απρόσκοπτες αναβαθμίσεις. Τώρα όμως, θα πρέπει να πάρεις ένα Pixel, ακόμη κι αν δεν το θέλεις, προκειμένου να μπορείς να έχεις το επόμενο Android με όλα τα χαρακτηριστικά του.

Αναρωτιέμαι αν η Apple έκανε κάτι τέτοιο, πόσοι θα είχαν πέσει να την ξεσκίσουν;

Η Google υπερασπιζόταν ως τώρα το Android λέγοντας ότι είναι ένα ανοιχτό σύστημα που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αγοράζουν όποιο hardware θέλουν και πάλι να έχουν όλα τα χαρακτηριστικά του Android (ας πούμε).
Όμως με το Pixel, τέρμα τα δίφραγκα.

Αν θέλεις Android με τα όλα του, πάρε Pixel, τελεία και παύλα. Και αν ήταν κάτι το φθηνό, άντε και να μάσαγα. Όμως με ένα κινητό στο επίπεδο τιμής του iPhone 7/ 7 Plus, δεν καταλαβαίνω γιατί να το προτιμήσω. Μήπως για να φοβάμαι ότι η Google θα αλλάξει πάλι γνώμη του χρόνου και θα με αφήσει εμένα και το πανάκριβο τηλέφωνό μου στα κρύα του λουτρού όπως έκανε με τα Nexus;

Και μετά μου λένε γιατί παίρνω iPhone.

Δείτε ακόμη: Συγκριτικό: iPad Pro ή Google Pixel C;

Παρακάτω είναι ο πλήρης κατάλογος των νέων χαρακτηριστικών του Pixel - ελέω Android 7.1 - που όλοι οι άλλοι δεν θα δουν (του πανάκριβου Galaxy συμπεριλαμβανομένου).

Pixel Launcher - swipe up for all apps, new Search Box, date/weather header on home
Google Assistant
Unlimited original quality photo/video backup to Google Photos

Smart Storage - when storage is full, automatically removes old backed up photos/videos

Phone/Chat support (new support tab in settings), screen-share functionality

Quick switch adapter for wired setup from Android or iPhone

Pixel Camera:

Electronic Image Stabilization (“video stabilization”) 2.0

Pro Features

White Balance Presets

Exposure Compensation

AE/AF Locking

Viewfinder grid modes

HW-accelerated (on Qualcomm Hexagon coprocessor) HDR+ image processing

Smartburst

Sensor Hub processor with tightly integrated sensors (accel, gyro, mag) + connectivity (Wi-Fi, Cell, GPS)

Cosmetic

Solid navbar icons with home affordance for Assistant
SysUI accent color theming

Wallpaper picker with new wallpapers and sounds
New setup look and feel

Dynamic calendar date icon

Android Nougat 7.1

Night Light

Touch/display performance improvements

Moves (Fingerprint swipe down gesture - opt-in)

Seamless A/B system updates

Daydream VR mode

Developer features:

App shortcuts / shortcut manager APIs

Circular app icons support

Keyboard image insertion

Fingerprint sensor gesture to open/close notification
shade

Manual storage manager Intent for apps

Improved VR thread scheduling

Enhanced wallpaper metadata

Multi-endpoint call support

Support for various MNO requirements

PCDMA voice privacy property

Source type support for Visual Voicemail

Carrier config options for managing video telephony

Manual storage manager - identifies apps and files and apps using storage

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status