iWork - Το αντίπαλο δέος του της σουίτας Microsoft Office

iWork - Το αντίπαλο δέος του της σουίτας Microsoft Office
ired.gr

 Αν αγαπάτε τα iPhone, θα λατρέψετε και το iWork. Σας παραθέτουμε 5 λόγους για να το δοκιμάσετε.

Το iWork της Apple θεωρείται, ανεξήγητα, από ορισμένους ως η κατώτερης ποιότητας εναλλακτική του Microsoft Office. Το Word, το Excel και το PowerPoint αποτελούν το πρότυπο και δεν τίθεται σχεδόν ποτέ δίλημμα για το πιο θα χρησιμοποιήσει κάποιος, είτε για οικιακή χρήση, είτε για εργασία. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να δώσουμε στο iWork άλλη μια ευκαιρία;

Σαν «βετεράνος» του Office κι εγώ η ίδια, ήμουν σχετικά απρόθυμη να αλλάξω τις εφαρμογές με τις οποίες έχω συνηθίσει να εργάζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά όταν μπεις στο οικοσύστημα της Apple, έστω και με ένα iPhone, καταλαβαίνεις ότι το iWork αξίζει τη δοκιμή. Για τουλάχιστον 5 λόγους.

1. Είναι δωρεάν

Αυτό μπορεί να μην σας απασχολεί, αφού μπορεί ήδη να χρησιμοποιείτε και το Office δωρεάν, μέσω κάποιου πανεπιστημίου ή στον χώρο εργασίας σας, αλλά για τους ελεύθερους επαγγελματίες ή οποιονδήποτε χρησιμοποιεί αυτού του είδους τις εφαρμογές σε τακτική βάση, αυτό θα μπορούσε να έχει μεγάλη σημασία.

Ένα νέο αντίγραφο του Microsoft Office 365 κοστίζει από 69 ευρώ το χρόνο ή 149 ευρώ εφάπαξ αγορά. Φυσικά, το Office προσφέρει πρόσβαση και σε μια σειρά από άλλες εφαρμογές, όπως το Outlook, το Publisher, την Access, αλλά πρόκειται για εξειδικευμένες εφαρμογές που η πλειοψηφία δεν χρειάζεται ούτως ή άλλως.

Το iWork έρχεται δωρεάν με κάθε Mac που αγοράστηκε από τον Οκτώβριο του 2014 έως σήμερα. Αν το Mac σας είναι παλαιότερο, μπορείτε να το κατεβάσετε (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) από το App Store, πληρώνοντας 20 ευρώ ανά εφαρμογή ή 60 για όλο το πακέτο, μια τιμή που είναι πολύ φθηνότερη από το Office. Τα περισσότερα iPhones και iPads πάντως μπορούν να κατεβάσουν το iWork δωρεάν.

2. Πιο καθαρό interface

iwork 01

Το Word, το Excel και το PowerPoint είναι πολύ ισχυρά εργαλεία και το interface τους είναι πολύ φορτωμένα, γεμάτα από επιλογές και μενού. Αν είστε power user, τότε αυτό μπορεί να είναι υπέρ σας, αφού έχετε πρόσβαση στις εκατοντάδες ρυθμίσεις.

Αλλά η πλειοψηφία των χρηστών δεν χρειάζεται όλες τις επιλογές που είναι διαθέσιμες. Το iWork έχει εξαλείψει εντελώς πολλές από τις περιττές ρυθμίσεις και παρέχει ένα πιο «ήσυχο» περιβάλλον. Αυτό, μαζί με πολλές από τις δυνατότητες του Mac, συμβάλλει στην αυξημένη ευκολία χρήσης.

3. iCloud και συνεργασία με iPhone

iwork 02

Το iCloud είναι ενσωματωμένο σε κάθε προϊόν της Apple, έτσι ώστε να είστε σε θέση να αποθηκεύετε τα έγγραφα άμεσα και να έχετε πρόσβαση σε αυτά από παντού, αρκεί να έχετε πρόσβαση στο internet. Μπορείτε ακόμη και να εργάζεστε από το iPhone ή και άλλες συσκευές που δεν είναι της Apple, π.χ. από ένα PC, μέσω του iCloud.com.

Όσον αφορά το Office, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν μόνο στο iPad (έως 10 ιντσών) αλλά για πρόσβαση στο Mac, θα πρέπει να έχετε συνδρομή Office 365.

4. Συνεργασία και Κοινή Χρηση

Αν έχετε αναβαθμίσει το Mac σας σε MacOS Sierra, το iWork είναι σε θέση να υποστηρίζει τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο μέσω του iCloud. Αυτό σημαίνει ότι εσείς και οι συνάδελφοί σας θα μπορείτε να εργαστείτε με ευκολία σε ένα έγγραφο, όπως περίπου γίνεται σήμερα με τις εφαρμογές του Google Drive.

Αυτό μπορεί να μην παίζει μεγάλο ρόλο αν εργάζεστε μόνοι σας αλλά όταν υπάρχει μια ομάδα, η συνεργασία είναι το Α και το Ω.

Το iWork έχει μενού share που σας επιτρέπει να μοιραστείτε τα links ή να τα στείλετε με μήνυμα σε άλλους χρήστες.

5. Συμβατό με Microsoft Office

Αν χρησιμοποιείτε μόνο το Microsoft Office, θα έχετε σίγουρα άγχος με τη συμβατότητα και το πώς θα διαχειριστείτε τα doc αρχεία. Ευτυχώς, με το iWork μπορείτε να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε αρχεία σε τυπικές μορφές Office.

Ενώ προεπιλεγμένη είναι η επέκταση αρχείου iWork, μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία σε DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX αλλά και PDF, CSV και HTML.

Θα κάνετε την αλλαγή;

Αν δεν έχετε δοκιμάσει το iWork, σας συνιστούμε να κάνετε μια δοκιμή. Μπορεί να μην είναι τόσο δυνατό όσο το Office της Microsoft αλλά το καθαρότερο περιβάλλον και η καλύτερη ενσωμάτωση με το λειτουργικό περιβάλλον του Mac αλλά και του iPhone κάνει τη διαφορά. Θα βρείτε το link στην σελίδα της Apple

Διαβάστε επίσης: «Apple – Νέα ευρεσιτεχνία προδίδει πολλά για το επόμενο iPhone»

Από mirelen