iOS 10 - 6 χαρακτηριστικά που δεν είναι πλέον διαθέσιμα

iOS 10 - 6 χαρακτηριστικά που δεν είναι πλέον διαθέσιμα
ired.gr

Σας έλειψε κάποιο από αυτά ή ούτε καν το προσέξατε ότι εξαφανίστηκαν;

Πολλοί από εμάς δεν έχουμε πιστέψει ακόμη ότι η Apple έκανε το τολμηρό βήμα και αφαίρεσε την υποδοχή ακουστικών από το iPhone 7. Αλλά αν έχετε αναβαθμίσει τη συσκευή σας στο λογισμικό iOS 10, ίσως, έχετε παρατηρήσει ότι και κάποια χαρακτηριστικά έχουν αφαιρεθεί. Δείτε την πλήρη λίστα παρακάτω:

Διαβάστε επίσης: «iCloud Photo Library vs Photo Stream – Ποιες οι σημαντικές διαφορές τους»

1. Διαγραφή όλων των emails

Δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα διαγραφής όλων των emails από έναν φάκελο εισερχομένων στην εφαρμογή Mail. Θα πρέπει να γίνει ξεχωριστή επιλογή των μηνυμάτων προς διαγραφή.

Δεν μας πειράζει γιατί: αποκλείεται να σβήσεις κατά λάθος όλα τα emails σου.

2. Λειτουργία Proactive στην οθόνη και Ειδήσεις

Η αριστερή αρχική οθόνη, η οποία ονομαζόταν Proactive στο iOS 9, έχει αντικατασταθεί με το Σήμερα ή την οθόνη με τα widgets. Οι ειδήσεις είναι πλέον διαθέσιμες ως widget και μπορούν εύκολα να απενεργοποιηθούν.

Δεν μας πειράζει γιατί: η σελίδα της προληπτικής βοήθειας δεν είχε δυνατότητα προσαρμογής από τον χρήστη.

3. Deep Linking

no longer 01

Στο iOS 10, η Apple έχει απενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό όπου οι εφαρμογές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν deep links ή συντομεύσεις για system apps. Προς το παρόν, οι Ρυθμίσεις, το Ρολόι, ο Καιρός, οι Επαφές, το iCloud Drive, τα Voice Memos και το Τηλέφωνο έχουν επηρεαστεί από αυτή την αλλαγή.

Μας πειράζει γιατί: χρησιμοποιούσαμε το Launcher το οποίο δημιουργούσε συντομεύσεις για συγκεκριμένες ενέργειες και τώρα αυτό δεν είναι δυνατό. Ευτυχώς τα shortcuts για κλήσεις συγκεκριμένων επαφών πραγματοποιούνται κανονικά.

4. Αστεράκια στη Μουσική

Η δυνατότητα να βαθμολογήσουμε με αστεράκια τα μουσικά κομμάτια στην εφαρμογή Μουσική έχει αφαιρεθεί εντελώς από το iOS 10. Τώρα, η μόνη ένδειξη είναι οι καρδούλες, χωρίς αυτό να δίνει έναν συγκεκριμένο «βαθμό», αλλά μια αίσθηση για τις μουσικές προτιμήσεις του χρήστη.

Δεν μας πειράζει γιατί: δεν βαθμολογούσαμε ούτως ή άλλως τα τραγούδια στη Μουσική.

5. Game Center

Το Game Center έκανε φτερά με την κυκλοφορία του iOS 10. Αντ’ αυτού, οι προσκλήσεις ή οι προσθήκες φίλων σε παιχνίδια γίνονται μεμονωμένα και δρομολογούνται μέσω της εφαρμογής των Μηνυμάτων.

Δεν μας πειράζει γιατί: ούτε καν το προσέξαμε.

6. Σύρατε για ξεκλείδωμα

no longer 02

Η Apple γράφει ιστορία ξανά. Το Σύρατε για ξεκλείδωμα έχει φύγει εντελώς και τώρα υπάρχει ένας εντελώς νέος τρόπος ξεκλειδώματος της συσκευής.

Μας πειράζει γιατί: το είχαμε συνηθίσει και ο νέος τρόπος είναι πάρα πολύ εκνευριστικός. Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να τον παρακάμψουμε. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

«Ξεκλείδωμα – Το πιο ενοχλητικό χαρακτηριστικό του iOS 10 και πώς να το αλλάξετε»

Παρατηρήσατε ότι λείπει και κάποιο άλλο χαρακτηριστικό; Αν ναι, θα χαρούμε να το διαβάσουμε στα σχόλια και να το συμπεριλάβουμε στη λίστα μας.

Aπό mirelen