iOS 10 - Πού πήγε το Game Center στο νέο λειτουργικό;

iOS 10 - Πού πήγε το Game Center στο νέο λειτουργικό;
ired.gr

Με την κατάργηση του Game Center app, πλέον όλες οι ενέργειες εκτελούνται μέσα από τις συμβατές εφαρμογές και τα iMessages

Αν αναβαθμίσατε μόλις στο iOS 10 και είχατε τη συνήθεια να ανοίγετε το Game Center app για τη διαχείριση των “φίλων” σας και για να “χαζεύετε” τα σκορ σας, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες. Πλέον, η dedicated εφαρμογή δεν υφίσταται και θα πρέπει να ανοίξετε ένα συμβατό app (συνήθως παιχνίδι) για να αποκτήσετε πρόσβαση στην υπηρεσία.

game center 01

Για παράδειγμα, μπορούμε πλέον, μέσα από ένα συμβατό (με την υπηρεσία) παιχνίδι, να στείλουμε πρόσκληση, η οποία θα αποσταλεί με ένα κείμενο εμπλουτισμένης μορφής (rich text), μέσω μηνύματος (iMessage).

Προσκλήσεις μπορούμε να στείλουμε σε μία επαφή που είναι αποθηκευμένη, σε παίκτες που είχαν συνδεθεί πρόσφατα, ή, σε “κοντινούς” παίκτες που παίζουν το ίδιο παιχνίδι με εμάς, μέσω τοπικού δίκτυου.

game center 02

Οι χρήστες του iOS 10, όταν θα λάβουν ένα τέτοιο μήνυμα και πατήσουν επάνω στον σχετικό σύνδεσμο, θα οδηγηθούν στο παιχνίδι (για το οποίο έγινε η πρόκληση), ή, εάν αυτό δεν είναι στη συλλογή τους, στην αντίστοιχη σελίδα στο App Store, για να το κατεβάσουν.

Διαβάστε επίσης: Πόσο άλλαξε η Apple, 5 χρόνια μετά τον Steve Jobs;

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως πλέον το Game Center είναι συμβατό και με το Apple Watch, εφόσον έχετε αναβαθμίσει τη συσκευή σας στο watchOS 3.

Η εφαρμογή του Game Center μας έκανε καλή παρέα από το 2010 που πρωτο-λανσαρίστηκε, αλλά, πλέον, μέσω της μεταφοράς της διαχείρισης των προσκλήσεων (και των αποδοχών αυτών) μέσω των συμβατών παιχνιδιών και των iMessages αντίστοιχα, δόθηκε η “ευκαιρία” στην Apple να “ξεφορτωθεί” το dedicated app.

Ίσως να πλησιάζει και η ώρα του FaceTime app, καθώς, αν η Apple ακολουθήσει την ίδια πολιτική, εύκολα θα μπορεί να την στείλει στον κάδο ανακύκλωσης, από τη στιγμή που μπορούμε να κάνουμε FaceTime κλήσεις με διάφορους τρόπους, και χωρίς το app. Ή, η κίνηση αυτή ήταν μεμονωμένη, “υποβιβάζοντας” στην ουσία την υπηρεσία του Game Center.

από Comball